NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Καινοτομία & έρευνα
ανάγνωση

Στα 23 δις δολάρια οι παγκόσμιες δαπάνες για 3D printing το 2022

Στα 23 δις δολάρια οι παγκόσμιες δαπάνες για 3D printing το 2022

Σε μια καθ’ όλα υγιή αγορά, με δυναμικούς ρυθμούς ανάπτυξης, εξελίσσεται ο κλάδος της τρισδιάστατης εκτύπωσης. Οι παγκόσμιες δαπάνες, που σχετίζονται με το οικοσύστημα του 3D printing, βαίνουν αυξανόμενες, τάση που αναμένεται να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια. Για την ακρίβεια, με χρονικό ορίζοντα το 2022, η συνολική δαπάνη για την αγορά της τρισδιάστατης εκτύπωσης αναμένεται να φτάσει τα $23 δις, καταγράφοντας μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 18,4%. Η πρόβλεψη ανήκει στην International Data Corporation (IDC), περιλαμβάνεται στο report “Worldwide Semiannual 3D Printing Spending Guide” και αφορά δαπάνες για hardware, σχετικά εξαρτήματα, software και υπηρεσίες. Οι αναλυτές της IDC εκτιμούν, επιπρόσθετα, ότι οι παγκόσμιες δαπάνες για 3D printing θα υπερβούν τα $14 δις το 2019, σημειώνοντας αύξηση 23,2% σε σχέση με το 2018.

Από την ανάλυση της IDC προκύπτει ότι οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές και τα σχετικά εξαρτήματα θα αντιπροσωπεύουν περίπου τα δύο τρίτα της παγκόσμιας αγοράς 3D printing καθ’ όλη τη διάρκεια των προβλέψεων, φθάνοντας τα $7,8 δις και $8,0 δις αντίστοιχα το 2022. Οι δαπάνες για υπηρεσίες θα ανέλθουν σε $4,8 δις το 2022, ενώ εκείνες για λογισμικό 3D θα αυξηθούν με βραδύτερο ρυθμό απ’ ό, τι η συνολική αγορά, διευρυνόμενες ετησίως κατά 16,7%.

Κλάδοι

“Οι λύσεις 3D printing κερδίζουν έδαφος και σε άλλους κλάδους, πέραν των παραδοσιακών βιομηχανιών της αεροδιαστημικής, της αυτοκινητοβιομηχανίας και της υγειονομικής περίθαλψης. Για παράδειγμα, ο τομέας των επαγγελματικών υπηρεσιών και το λιανικό εμπόριο θα πραγματοποιήσουν -έκαστος- επενδύσεις άνω του $1 δις, σε ετήσια βάση, πριν από το τέλος της περιόδου πρόβλεψης”, αναφέρουν οι αναλυτές της IDC στο σχετικό report.

Ηγετική θέση

Οι ΗΠΑ θα είναι η περιοχή με τις υψηλότερες δαπάνες για 3D printing το 2019 ($5,4 δις) ακολουθούμενη από τη Δυτική Ευρώπη ($4 δις). Μαζί, αυτές οι δύο περιοχές θα ευθύνονται - σχεδόν - για τα δύο τρίτα των συνολικών δαπανών στον κλάδο της 3D εκτύπωσης σε όλη την περίοδο έως το 2022.

Η Κίνα, σύμφωνα με τη σχετική ανάλυση, θα είναι η τρίτη μεγαλύτερη δύναμη για το 3D printing με πάνω από $1,9 δις δαπανών, ακολουθούμενη από την περιοχή της Ασίας/Ειρηνικού (εξαιρουμένης της Ιαπωνίας), την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη (CEE), τη Μέση Ανατολή και την Αφρική (MEA).

Όσον αφορά τη χρήση των τρισδιάστατων εκτυπωτών, οι αναλυτές σχολιάζουν ότι, για παράδειγμα, τα οδοντιατρικά αντικείμενα και τα αντικείμενα ιατρικής υποστήριξης, όπως και η εκτύπωση ιστών, οργάνων και οστών, είναι ένας εξαιρετικά δυναμικός τομέας, που θα αναπτυχθεί με μέσο ετήσιο ρυθμό 21% έως το 2022.

Πηγή: sepe.gr

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr