NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how | Success stories
ανάγνωση

Allover: Ένα ηλεκτρονικό κατάστημα με την υπογραφή της Αθηνάς Οικονομάκου [Συνέντευξη]

Allover: Ένα ηλεκτρονικό κατάστημα με την υπογραφή της Αθηνάς Οικονομάκου [Συνέντευξη]

Η ηθοποιός Αθηνά Οικονομάκου μας παρουσιάζει το επιχειρηματικό της βήμα, το ηλεκτρονικό κατάστημα Allover, μας μιλάει για τα προϊόντα που είναι διαθέσιμα σε αυτό αλλά και για το πως προέκυψε η ιδέα της δημιουργίας του.

Πείτε μας, με λίγα λόγια, τι είναι το Allover και τι προσφέρει στους επισκέπτες του.

Το Allover είναι ένα διαδικτυακό κατάστημα μέσα από το οποίο ο επισκέπτης μπορεί να αγοράσει κοσμήματα. Όσο περνάει ο καιρός εμπλουτίζεται και με άλλα lifestyle προϊόντα τα οποία ταιριάζουν στην φιλοσοφία μας, καθώς επίσης και με συνεργασίες με Έλληνες σχεδιαστές.

Πως ξεκίνησε η συγκεκριμένη ιδέα και τι σας παρακίνησε για την πραγματοποίηση της; 

Η ιδέα ξεκίνησε ένα καλοκαίρι, όταν είχα αρκετό χρόνο στη διάθεσή μου. Τα κοσμήματα πάντα μου άρεσαν και πάντα είχα ιδέες για το πώς να τροποποιήσω κάτι που έβλεπα. Απλώς δεν ήξερα τον τρόπο. Εκείνο το καλοκαίρι, με προτροπή του συζύγου μου και με τη βοήθεια μία φίλης μου η οποία έχει το know-how, ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε κάποια πράγματα για εμάς. Πολύ γρήγορα όλο αυτό εξελίχθηκε σε επαγγελματικό επίπεδο. Με παρακίνησε το γεγονός ότι πάντα μου άρεσε το κόσμημα και το ότι είναι κάτι που μπορείς να μάθεις και να εξελίξεις.

Παράθεση - epixeiro.gr

Ακολούθησα το ένστικτό μου και έχω δικαιωθεί

Πέρα από τα κοσμήματα, υπάρχουν άλλα προϊόντα; Υπάρχουν σκέψεις για είσοδο σε άλλες κατηγορίες;

Ήδη υπάρχουν και άλλες κατηγορίες προϊόντων στο e-shop, όπως μαγιό, ημερολόγια, κεριά και όχι μόνο. Είτε μόνοι μας, είτε μέσα από διάφορες συνεργασίες με άλλους σχεδιαστές, προσπαθούμε να δώσουμε μία πιο ολοκληρωμένη επιλογή αγορών στο κοινό.

Πως κατασκευάζονται τα προϊόντα της εταιρείας σας; Με ποιους συνεργάζεστε;

Συνεργαζόμαστε κυρίως με Έλληνες προμηθευτές και έχουμε και συνεργασία με ένα χυτήριο, στο οποίο φτιάχνεται το 70% των κοσμημάτων μας.

Πως μπορεί κανείς να τα προμηθευτεί; Υπάρχει η δυνατότητα μεταπώλησης τους από άλλα καταστήματα; 

Τα προϊόντα μας μπορεί ο κόσμος να τα προμηθευτεί στο allover.gr αλλά και σε καταστήματα συνεργατών μας. Ήδη έχουμε μπει στη χονδρική πώληση και προσπαθούμε, αφού μας το ζητάνε, να μπορεί ο κόσμος σε όλη την Ελλάδα, και όχι μόνο, να βρίσκει σε καταστήματα τις συλλογές μας.

Ποια είναι η ανταπόκριση που υπάρχει από το κοινό;

Η ανταπόκριση του κοινού είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που περίμενα, γι’ αυτό άλλωστε και έχουμε μπει στη διαδικασία να βελτιώνουμε, συλλογή με συλλογή, την ποιότητά και να δημιουργούμε προϊόντα διαχρονικά. 

allover_oikonomakou_inside2.jpg?mtime=20180817040811#asset:95462

Υπήρξαν δυσκολίες που αντιμετωπίσατε στο συγκεκριμένο επιχειρηματικό βήμα και, αν ναι, πως τις ξεπεράσατε;

Εννοείται πως υπήρξαν και υπάρχουν δυσκολίες, όπως σε όλες τις επιχειρήσεις. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε ήταν το ότι έπρεπε γρήγορα να μάθουμε και να αποφασίσουμε σε ποια πλατφόρμα πώλησης θα φτιάχναμε το e-shop. Φυσικά, αυτό οδήγησε σε λάθη, μέσα από τα οποία μάθαμε. Και πλέον, είμαστε σε καλύτερη ετοιμότητα να «προλάβουμε» δυσκολίες αλλά και να τις αντιμετωπίσουμε όταν χρειαστεί.

Επίσης, το γεγονός ότι ξεκινήσαμε από το μηδέν, χωρίς ουσιαστικά να έχουμε γνώση στο κομμάτι της δημιουργίας αλλά και της πώλησης, μας δυσκόλεψε αρκετά. Μας στοίχισε σε χρόνο και σε χρήματα γιατί το φορτίο ήταν μεγαλύτερο απ’ όσο φανταζόμουν. Παρόλα αυτά, το Allover το αγάπησα από την πρώτη στιγμή και το αγαπάω, οπότε η στήριξη του βγήκε σε καλό γιατί ακολούθησα το ένστικτό μου και έχω δικαιωθεί.

Τι μπορούμε να περιμένουμε από εσάς στο μέλλον, με βάση τα τρέχοντα επιχειρηματικά σας σχέδια;

Εκτός από την υποκριτική, η οποία είναι η βασική μου δουλειά και η μεγάλη μου αγάπη, μπορείτε να περιμένετε πολλά πράγματα από το allover.gr, καθώς με την ομάδα μου σκεφτόμαστε συνεχώς νέους τρόπους να εξελιχτούμε. Έχουμε ήδη σχεδιάσει την επόμενη συλλογή μας και είμαστε στο στάδιο της υλοποίησής της, ενώ ετοιμάζουμε και εκπλήξεις!

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr