NEWSFLASH...
Food for Thought
ανάγνωση

Δύο ελληνικά σπίτια στα πέντε πιο δημοφιλή της Airbnb

Δύο ελληνικά σπίτια στα πέντε πιο δημοφιλή της Airbnb

Το 2018, στην επέτειο δέκα χρόνων από την ίδρυσή της, η Airbnb δημοσιοποίησε τα ακίνητα που έχουν μπει διαχρονικά στη λίστα των αγαπημένων τις περισσότερες φορές. Ανάμεσα τους βρίσκονται και δύο ελληνικά καταλύματα, ένα στη Σαντορίνη και ένα στην Κρήτη.

Στη δεύτερη θέση της κατάταξης, πίσω από μια κωνική ιταλική βίλα, βρίσκεται το Hector Cave House που έχει μπει σε λίστα αγαπημένων 133.869 φορές. Η σκαλισμένη μέσα στο βράχο της Καλντέρας, πριν 250 χρόνια, οικία χρησιμοποιήθηκε αρχικά ως κελάρι κρασιών. 

Διαθέτει βεράντα και ιδιωτική πισίνα για δύο με θέα τη θάλασσα, ενώ στα 60 τετραγωνικά του μέτρα μπορεί να φιλοξενήσει έως πέντε άτομα. Οι επισκέπτες δηλώνουν ότι το σπίτι είναι τέλειο, ιδανικό για να χαζεύει κανείς τα πλήθη στο χωριό της Οίας από πάνω. Η τιμή του εν λόγω σπιτιού, που είναι σχεδόν κλεισμένο για τους επόμενους τρεις μήνες, κυμαίνεται, ανάλογα με τη σεζόν, από 250 έως 600 ευρώ το βράδυ.

Στην πέμπτη θέση, με 76.658 εντάξεις στη λίστα αγαπημένων, βρίσκεται ένα στούντιο χτισμένο σε βράχο. Στο νομό Χανίων, στο χωριό Καλυβιανή (45 χιλιόμετρα από την πόλη των Χανίων), υπάρχει λοιπόν ένα στούντιο 60 τετραγωνικών μέτρων, που ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα.

airbnb_best_protopapadakis_2.jpg?mtime=20180818153124#asset:95511

Το εν λόγω στούντιο, που αρχικά χρησιμοποιήθηκε ως κατοικία και μετά ως αποθήκη για προϊόντα γεωπονίας, έχει αποσπάσει εκθειαστικές κριτικές από τους επισκέπτες, είναι κλεισμένο για τους προσεχείς τέσσερις μήνες, ενώ προβάλλεται ως πολυτελές πετρόκτιστο κατάλυμα μέσα σε σπηλιά (luxurious cave stone).

Μπορεί να φιλοξενήσει δύο ενήλικες και δύο παιδιά και είναι πλήρως εξοπλισμένο καθώς έχει τραπεζαρία, κουζίνα, τηλεόραση, πλυντήριο ρούχων και air condition. Εκτός από την φυσική σπηλιά που περιβάλλει κουζίνα και κρεβατοκάμαρα, μαγευτική είναι και η θέα από το μπαλκόνι, το οποίο έχει θέα στη θάλασσα και συγκεκριμένα τον κόλπο του Κίσσαμου.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr