NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

ESM: Η Ελλάδα στέκεται ξανά στα πόδια της

ESM: Η Ελλάδα στέκεται ξανά στα πόδια της
20_08_2018 | 12:40 20_08_2018 | 12:41
epixeiro icon Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση

«Η Ελλάδα ολοκλήρωσε σήμερα, και επίσημα, το τριετές πρόγραμμα στήριξης, με μια επιτυχή έξοδο» αναφέρει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) σε ανακοίνωση του. Σύμφωνα με τον ESM, εκταμιεύτηκαν συνολικά 61,9 δισ. ευρώ μέσα σε τρία χρόνια, ενώ δεν χρειάστηκε να εκταμιευτούν άλλα 24,1 δισεκατομμύρια ευρώ που ήταν διαθέσιμα.

«Για πρώτη φορά από τις αρχές του 2010, η Ελλάδα μπορεί να σταθεί στα πόδια της. Αυτό ήταν δυνατό χάρη στην εξαιρετική προσπάθεια του ελληνικού λαού, την καλή συνεργασία με την σημερινή ελληνική κυβέρνηση και την υποστήριξη των Ευρωπαίων εταίρων μέσω δανείων και ελάφρυνσης του χρέους» τονίζει η ανακοίνωση.

Ο ESM «θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τις ελληνικές αρχές στο πλαίσιο του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης, με σκοπό να διασφαλίσει ότι οι δικαιούχες χώρες θα είναι σε θέση να εξοφλήσουν τον ESM όπως έχει συμφωνηθεί. Για το σκοπό αυτό, ο ESM θα λαμβάνει τακτικές εκθέσεις από την Ελλάδα και θα προσχωρήσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις τακτικές αποστολές της στο πλαίσιο του ενισχυμένου πλαισίου επιτήρησης».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr