NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Greek Travel Awards: Ένας νέος θεσμός προωθεί τον ελληνικό τουρισμό στη Σκανδιναβία

Greek Travel Awards: Ένας νέος θεσμός προωθεί τον ελληνικό τουρισμό στη Σκανδιναβία
23_08_2018 | 13:20 23_08_2018 | 13:21
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

Για πρώτη φορά η εταιρεία επικοινωνίας North Events σε στρατηγική συνεργασία και με την επιμέλεια της εταιρείας παραγωγής Design Ambassador διοργανώνουν τα βραβεία Greek Travel Awards, στη Στοκχόλμη. Οι Σκανδιναβικές χώρες βραβεύουν τα καλύτερα Ξενοδοχεία και Προορισμούς και η απονομή θα πραγματοποιηθεί στη φημισμένη αίθουσα απονομής των απονομής των βραβείων Νόμπελ, στο Blue Hall του Δήμου της Στοκχόλμης, στις 14 Φεβρουαρίου 2019.

«Τα Greek Travel Awards είναι η πρώτη σημαντική πρωτοβουλία για τη διεθνή ανάδειξη και επιβράβευση των Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων και Προορισμών στη Σκανδιναβική αγορά», λέει ο κ Λεωνίδας Μπαμπάνης, CEO της εταιρείας North Events. «Πρόκειται για ένα βραβείο ζωντανό κομμάτι της Ελλάδας και ένα θεσμό που στηρίζεται από τους μεγαλύτερους τουριστικούς οργανισμούς και tour operators της Σκανδιναβίας, με χορηγούς επικοινωνίας τα μεγαλύτερα media houses της χώρας», συμπληρώνει.

Η North Events ειδικεύεται στην προώθηση και την προβολή του Ελληνικού Τουρισμού, κυρίως στην Σκανδιναβική Αγορά εδώ και 10 χρόνια. Ναυαρχίδα της δράσης της, οι αποκλειστικές εκθέσεις τουρισμού και γαστρονομίας Grekland Panorama» στη Στοκχόλμη, που διοργανώνει από το 2014 υπό την αιγίδα του Ελληνικού Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Bartzokas.jpg?mtime=20180823131959#asset:95907

Φέτος, για πρώτη φορά μαζί με την Design Ambassador του Βασίλη Μπαρτζώκα εμπλουτίζει στρατηγικά την έκθεση, που θα λάβει χώρα στις 16 και 17 Φεβρουαρίου στο Stockholmsmässan, στο πλαίσιο του Panorama World Festival, με τα Greek Travel Awards. Η Design Ambassador είναι μεταξύ άλλων γνωστή για θεσμούς όπως η ημερίδα αρχιτεκτονικής ΕΣΩ στη Στέγη Iδρύματος Ωνάση και το ετήσιο συνέδριο The Architect Show, αλλά και το ηλεκτρονικό περιοδικό ARCHISEARCH.gr

Κάθε χρόνο σχεδόν 2.000.000 Σκανδιναβοί επισκέπτονται την Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτουν οι tour operators στη North Events. Ειδικά για την Κρήτη και την Ρόδο η τουριστική περίοδος έχει παραταθεί κατά περίπου 10 με 15 ημέρες, ενώ η μέση δαπάνη του Σκανδιναβού είναι από τις υψηλότερες. Παρουσιάζοντας το προφίλ του Σκανδιναβού ταξιδιώτη, ο κ. Μπαμπάνης το ταυτίζει με το επιθυμητό για κάθε ξενοδόχο αλλά και για την τοπική κοινωνία, καθώς είναι οικογενειάρχες, ευγενικοί, μεσαίου-υψηλού κοινωνικοοικονομικού επιπέδου και με ενδιαφέρον για την τοπική κουλτούρα και πολιτισμό.

Τι νέο πρέπει να γνωρίσει για το brand Ελλάδα η Σκανδιναβική αγορά; « Η τρέχουσα και κυρίαρχη αντίληψη για το brand Ελλάδα είναι το δίπολο “ Ήλιος – Θάλασσα”. Φιλοδοξούμε να αλλάξουμε αυτή την αντίληψη, αξιοποιώντας τις νέες τάσεις που έχουν διαμορφωθεί, και να αναδείξουμε τις νέες εμπειρίες που προσφέρει η Ελλάδα στον ειδικό τουρισμό», λέει ο κ. Μπαμπάνης. «Ο Σκανδιναβός επισκέπτης αναζητά το μεγάλο γαστρονομικό ενδιαφέρον που παρουσιάζει η Ελλάδα, τόσο από την άποψη των τοπικών προϊόντων, όσο και απ’ την πλευρά της δημιουργικότητας των σεφ. Θέματα όπως η πράσινη τουριστική πολιτική καθορίζει εν πολλοίς την επιλογή του τόπου διακοπών. Παράλληλα τον συγκινεί οτιδήποτε έχει σχέση με το fitness, στις υποδομές και ,υπηρεσίες του ξενοδοχείου αλλά και χάρη στη γεωγραφία ενός τόπου», συμπληρώνει. 

Οι βραβεύσεις θα κινηθούν σε δύο άξονες. Ο πρώτος θα αναδείξει τα καλύτερα στο είδος τους ξενοδοχεία, στις κατηγορίες Boutique Hotel, Luxury Hotel/ Resort, All- inclusive Hotel/ Resort, Hotel Residences, City Hotel, Beach Hotel/ Resort, Spa Hotel/ Resort, Lifestyle & Sports Hotel Resort, Adults only Hotel / Resort, Eco- friendly Hotel / Resort, Design Hotel, Family Hotel, Best Chain Hotel. O δεύτερος θα επισφραγίσει τους τόπους που έχουν κερδίσει το καλύτερο perception ως αγαπημένοι προορισμοί για οικογένειες, νησιωτικοί προορισμοί, city destinations, προορισμοί γαστρονομίας, life & spots, γνωστοί για τις καλύτερες παραλίες, για yachting αλλά και για οικολογικό, adventure τουρισμό.

Πρόεδρος της κριτικής Επιτροπής είναι ο Τάκης Φιλιππόπουλος, πρώην εμπορικός διευθυντής του tour operator Apollo και αντιπρόεδρος του tour operator Kuoni. Την επιτροπή απαρτίζουν διακεκριμένα στελέχη του τουρισμού και των μέσων μαζικής ενημέρωσης της Σκανδιναβίας. Η διαδικασία της ψηφοφορίας προβλέπει ποσοστό 50% των ψήφων από το κοινό της Σουηδίας, της Νορβηγίας και της Δανίας, που ξεκινά να ψηφίζει από τις 30 Νοεμβρίου και το υπόλοιπο 50% από τα μέλη της κριτικής επιτροπής. Αρωγοί των πρώτων Greek Travel Awards είναι οι μεγάλοι εκδοτικοί οργανισμοί Reis και Vagabond. Παρουσιάζει η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου.

« Είναι η πρώτη φορά που βραβεύονται ξενοδοχεία και προορισμοί από κοινό και επαγγελματίες στην Σκανδιναβία. Η North Events έχει μεγάλη δράση στην αγορά αυτή, μετρώντας 10 χρόνια, και αυτό σημαίνει ότι είμαστε πιστοί στην προσπάθειά μας να παραμείνει η Ελλάδα στις πρώτες θέσεις προτίμησης των Σκανδιναβών», δηλώνεο ο κ. Μπαμπάνης. «Με την διοργάνωση των πρώτων Greek Travel Awards θέλουμε να «ευχαριστήσουμε» , κατά κάποιον τρόπο, το κοινό, για την εμπιστοσύνη που μας δίνουν τόσα έτη και να έχουμε μία εκατέρωθεν ουσιαστική επικοινωνία και επιβράβευση μεταξύ των δύο πλευρών, Σκανδιναβίας – Ελλάδας. Είναι σημαντικό, όσο και δύσκολο, καθότι κάτι παρόμοιο δεν έχει υλοποιηθεί στο παρελθόν για την Σκανδιναβία, και απαιτεί εμπειρία όσο και ουσιαστικές συνεργασίες υψηλού επαγγελματικού επιπέδου», καταλήγει.

Οι συμμετοχές για την απονομή των βραβείων αλλά και για τη συμμετοχή στην έκθεση Grekland Panorama είναι ανοιχτές μέχρι τις 30 Νοεμβρίου και γίνονται στη σελίδα www.greektravelawards.org

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr