NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Αγροτική Ανάπτυξη
ανάγνωση

Επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ για την κάνναβη στη Βόρειο Ελλάδα

Επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ για την κάνναβη στη Βόρειο Ελλάδα

Επενδύσεις 255 εκατομμυρίων ευρώ για τη δημιουργία εργοστασίων μεταποίησης κλωστικής και φαρμακευτικής κάνναβης βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη στη Βόρεια Ελλάδα και πρόκειται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2019, δημιουργώντας παράλληλα και περισσότερες από 2.000 θέσεις εργασίας.

Αυτά δήλωσε στο ΑΠΕ ο Διονύσης Σαρμαζανίδης, μέτοχος και διευθυντής της «Cannatec Greece», θυγατρικής του ομίλου «Golden Greece Holdings», υπογραμμίζοντας πως «ήδη έχουμε κάνει συμφωνίες με εταιρείες της Ευρώπης για τη διάθεση της παραγωγής μας. Μία από αυτές είναι με την αυτοκινητοβιομηχανία Mercedes, η οποία αποτελεί από τις πολλές εταιρείες που χρησιμοποιούν κλωστική κάνναβη για την κατασκευή μερών στα οχήματά της».

Τον Απρίλιο ή Μάϊο του 2019 πρόκειται να βρίσκεται σε λειτουργία το εργοστάσιο μεταποίησης κλωστικής και φαρμακευτικής κάνναβης της Cannatec Greece στο Κιλκίς. Άλλες τέσσερις κοινοπραξίες εταιρειών, υπό την ομπρέλα της «μητρικής» του ομίλου Golden Greece Holdings, έχουν ήδη δρομολογήσει επενδύσεις μεταποίησης φαρμακευτικής κάνναβης σε Πολύκαστρο (70 εκατ. ευρώ), Λαγκαδά (15 εκατ. ευρώ) και Βέροια (20 εκατ. ευρώ).

Με πληροφορίες από Τα Νέα

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr