NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Eβδομάδα ελληνικών τροφίμων στην μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ LIDL Ρουμανίας

Eβδομάδα ελληνικών τροφίμων στην μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ LIDL Ρουμανίας
29_08_2018 | 11:45
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

Κατά την περίοδο 27 Αυγούστου – 2 Σεπτεμβρίου 2018, πραγματοποιείται εβδομάδα ελληνικών τροφίμων και ελληνικών γεύσεων στην μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων LIDL της Ρουμανίας.

Στο πλαίσιο της εν λόγω εβδομάδας διατίθενται πολλά ελληνικά προϊόντα, όπως φρούτα λαχανικά, γαλακτοκομικά (φέτα, ελληνικό γιαούρτι), ελληνικά κρασιά και ποτά, ελαιόλαδο, ελιές, κονσέρβες λαχανικών, πίτες κ.λ.π.

Σημειώνουμε ότι στην Ρουμανία οι αλυσίδες καταστημάτων "Mega Image" και "Lidl" διακινούν την μεγαλύτερη γκάμα ελληνικών τροφίμων.

Σήμερα, η Lidl κατατάσσεται μεταξύ των μεγαλύτερων εταιρειών λιανικού εμπορίου στην Ευρώπη ενώ δραστηριοποιείται σε 30 χώρες ανά τον κόσμο. Στην Ρουμανία διαθέτει πλέον 211 καταστήματα και κατέχει την 3η θέση στην κατάταξη των σούπερ μάρκετ, βάσει του κύκλου εργασιών της το 2017, ο οποίος ανήλθε σε 5,57 δισ. RON (περίπου 1,25 δισ. ευρώ), καταγράφοντας αύξηση κατά 18% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Εκδηλώσεις του τύπου αυτού ενισχύουν την αύξηση των εξαγωγών μας στην Ρουμανία ιδιαίτερα στους τομείς των τροφίμων και των φρέσκων φρούτων και λαχανικών, που είναι οι σημαντικότεροι μεταξύ των εξαγώγιμων προϊόντων. Είναι γεγονός, επίσης, ότι η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα & φρούτα - λαχανικά από 1.6.2015 έχει οδηγήσει στην περαιτέρω αύξηση των εξαγωγών μας στην Ρουμανία.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr