NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Καινοτομία & έρευνα
ανάγνωση

Το πρώτο ανθρωποειδές ρομπότ στις υπηρεσίες της TUI

Το πρώτο ανθρωποειδές ρομπότ στις υπηρεσίες της TUI

Το ανθρωποειδές ρομπότ Pepper έχει θέσει στις υπηρεσίες της η ΤUI Nordic, με καθήκοντα Βοηθούν Ρομπότ στις ομάδες Data Analytics και Machine Learning του οργανισμού.

Η TUI είναι η πρώτη ταξιδιωτική εταιρία στον κόσμο που χρησιμοποιεί ρομπότ με αυτό τον τρόπο στη λειτουργία της.

Όπως εξηγεί ο διευθύνων σύμβουλος της ΤUI Nordic, Alexander Huber, η αυτοματοποίηση, η τεχνητή νοημοσύνη και η ρομποτική θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στο μέλλον της TUI. Εξέφρασε δε την ελπίδα του ότι το ρομπότ θα προκαλέσει την περιέργεια και τη διάθεση συνεργασίας σε όλους τους συνάδελφούς του στην ΤUI Nordic.

Ο Pepper 2E ανέλαβε καθήκοντα στις 14 Αυγούστου και θα έχει βάση στα γραφεία της TUI στη Στοκχόλμη. Η περιγραφή της θέσης εργασίας του είναι λεπτομερής και περιλαμβάνει «προσωπικούς» στόχους βάσει των οποίων θα αξιολογηθεί, όπως οι υπόλοιποι εργαζόμενοι. 

Κύριο καθήκον του θα είναι να εμπνέει τους εργαζόμενους για καινοτομίες, ενώ θα βοηθά πελάτες και συναδέλφους σε καθημερινές ερωτήσεις και προβλήματα.

Ο Pepper είναι ένα ημι-ανθρωποειδές ρομπότ που κατασκευάστηκε από την SoftBank Robotics, μπορεί να κατανοήσει τη γλώσσα και να μιλήσει σε πολλές διαφορετικές, ενώ αντιλαμβάνεται και τα ανθρώπινα συναισθήματα.

Η οθόνη αφής που διαθέτει ανεβάζει τη δυνατότητά του να αλληλεπιδρά και να έχει ανεπτυγμένη επικοινωνία προβάλλοντας οπτική πληροφόρηση.

Πηγή: tornosnews.gr

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr