NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Θέσεις Εργασίας
ανάγνωση

412 προσλήψεις στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας

412 προσλήψεις στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας
30_08_2018 | 14:15 30_08_2018 | 14:21
epixeiro icon Ειδήσεις | Θέσεις Εργασίας

Εκδόθηκαν τα Προεδρικά Διατάγματα για τον εκσυγχρονισμό και την αναμόρφωση του συστήματος πολιτικής αεροπορίας. 

Η υφιστάμενη Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας διαχωρίζεται σε δύο ξεχωριστούς φορείς: την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας (ΑΠΑ), που είναι ανεξάρτητη αρχή, και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ). 

Ανοίγουν όμως ταυτόχρονα και 412 θέσεις για νέες προσλήψεις στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, από υπαλλήλους που θα μεταφερθούν στην ΑΠΑ.

Σύμφωνα με τους πίνακες που περιλαμβάνονται στα σχετικά Προεδρικά Διατάγματα, ο αριθμός των θέσεων εργαζομένων της ΥΠΑ μπορεί να ανέλθει σε 2.512 άτομα, ενώ άλλες 487 θέσεις προβλέπονται στην ΑΠΑ. Έτσι οι δύο φορείς θα απασχολούν 2.999 άτομα.

Το Προεδρικό Διάταγμα για την ΥΠΑ προβλέπει πως «το σύνολο των οργανικών θέσεων μόνιμου προσωπικού με σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου της ΥΠΑ κατά την έκδοση του παρόντος ανέρχεται σε 2.512, εκ των οποίων καταλαμβάνονται οι δύο χιλιάδες πενήντα δύο (2.052). Κενές οργανικές θέσεις μόνιμου προσωπικού δημοσίου δικαίου παραμένουν οι τετρακόσιες εξήντα (460), εκ των οποίων σαράντα οκτώ (48) είναι ήδη δεσμευμένες και οι τετρακόσιες δώδεκα (412) προς διάθεση». 

Επισημαίνεται ακόμα πως «οι προσωποπαγείς θέσεις προσωπικού ΙΔΑΧ στην ΥΠΑ ανέρχονται κατά τον χρόνο δημοσίευσης του παρόντος σε 378». Το σύνολο των υπαλλήλων με σχέση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου φτάνει τους 384. Με δεδομένο πως τα αεροδρόμια στην Ελλάδα ανέρχονται σε 44, προκύπτει πως κατά μέσον όρο θα απασχολούνται 68 άτομα στην ΥΠΑ και στην ΑΠΑ ανά αεροδρόμιο, πέραν των εκατοντάδων ιδιωτικών υπαλλήλων του υπό ιδιωτική διαχείριση Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και των περίπου 500 που απασχολεί η Fraport Greece για να λειτουργεί τα 14 από τα περιφερειακά αεροδρόμια. 

Με πληροφορίες από kathimerini.gr

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr