NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Το YES για 9η χρονιά σημείο συνάντησης μαθητών με το Πανεπιστήμιο και την επιχειρηματικότητα

Το YES για 9η χρονιά σημείο συνάντησης μαθητών με το Πανεπιστήμιο και την επιχειρηματικότητα
05_09_2018 | 11:50
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

Για 9η συνεχή χρονιά διεξήχθη με επιτυχία το Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας (YES program) από το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Το πρόγραμμα παρακολούθησαν 96 μαθητές από όλες τις τάξεις που προέρχονται από 55 διαφορετικά Λύκεια απ’ όλη την Ελλάδα. Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στους φετινούς συμμετέχοντες μαθητές τρίτης λυκείου που με βάση τα πρόσφατα αποτελέσματα των Πανελλαδικών εξετάσεων, εισήχθησαν σε κορυφαία Πανεπιστημιακά ιδρύματα, όπως το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών κ.ά.

Το YES ξεκίνησε τη λειτουργία του το καλοκαίρι του 2010, με την πεποίθηση ότι η καλλιέργεια κουλτούρας καινοτομίας και επιχειρηματικότητας από νεαρή ηλικία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να στραφούν οι νέοι σε επαγγελματικές επιλογές που ενισχύουν την παραγωγικότητα αλλά και τη κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη. Από τότε μέχρι σήμερα, για δύο εβδομάδες κάθε καλοκαίρι, περίπου 100 μαθητές λυκείου απ’ όλη την Ελλάδα παρακολουθούν το πρόγραμμα. Στο πλαίσιο των δύο εβδομάδων οι μαθητές εργάζονται σε ομάδες πάνω σε μία καινοτόμο επιχειρηματική ιδέα, ενώ παράλληλα έρχονται σε επαφή με το χώρο του Πανεπιστημίου και αντιλαμβάνονται πώς τα διάφορα αντικείμενα σπουδών εντάσσονται στο επιχειρηματικό περιβάλλον. Ταυτόχρονα συναντούν μέσα σε αυτές τις δεκαπέντε μέρες νέους επιχειρηματίες που τα έχουν καταφέρει ξεκινώντας από το μηδέν και σε πείσμα των καιρών, και επισκέπτονται δυναμικές Ελληνικές εταιρίες στο πλαίσιο του προγράμματος “Shadow of an Entrepreneur”, όπως οι εταιρίες: Coco-mat, Digital Minds, AXA Ασφαλίστικη, Entrust, Feel, Mantis και Syncbnb.

Οι μαθητές παρακολουθούν το πρόγραμμα με υποτροφία με τη στήριξη των εταιριών ΑΒ Βασιλόπουλος, Εθνική Τράπεζα, Ernst & Young, Ε.Ι Παπαδόπουλος Α.Ε., Μυτιληναίος, Το Μάννα- Τσατσαρωνάκης, Terra Creta, Cretan Daily Cruises, Earth Friendly Products Hellas, καθώς και το μεταπτυχιακό πρόγραμμα ΜBA International του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr