NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Στήριξη Επιχειρήσεων
ανάγνωση

«ROOTS» από Χρηματιστήριο & Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο για τη στήριξη επιχειρήσεων

«ROOTS» από Χρηματιστήριο & Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο για τη στήριξη επιχειρήσεων
11_09_2018 | 11:29 11_09_2018 | 11:31
epixeiro icon Ειδήσεις | Στήριξη Επιχειρήσεων

Το Χρηματιστήριο Αθηνών με το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο πραγματοποίησαν την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018, παρουσίαση του προγράμματος ROOTS στο Αμερικανικό Περίπτερο στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Στην εκδήλωση συμμετείχαν συνεργάτες του προγράμματος όπως η Τράπεζα Πειραιώς, η Εθνική Τράπεζα, η Διεθνής Ομοσπονδία Συμβουλίων Ανταγωνιστικότητας (GFCC), η Grant Thornton, το CFA Society Greece, και το Υπουργείο Εξωτερικών. Την παρουσίαση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της επιχειρηματικότητας και της κεφαλαιαγοράς.

Ο  Πρόεδρος της ΕΧΑΕ, κ. Γιώργος Χαντζηνικολάου άνοιξε την παρουσίαση του προγράμματος ROOTS, τονίζοντας την ανάγκη να υποστηρίξουμε τη νέα γενιά των εταιρειών να αποκτήσει πρόσβαση στις παγκόσμιες αγορές, εξασφαλίζοντας προϋποθέσεις οργάνωσης, διαφάνειας και καλής εταιρικής διακυβέρνησης υπό τους όρους που ζητούν οι επενδυτές. Ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Σίμος Αναστασόπουλος και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, κ. Σωκράτης Λαζαρίδης  παρουσίασαν τους στόχους και τις κύριες δράσεις του προγράμματος ROOTS, απευθυνόμενοι σε δυνητικούς συνεργάτες και συμμετέχοντες. Το ROOTS είναι μια πρωτοβουλία ανάδειξης διεθνώς ανταγωνιστικών και εμπορικά ώριμων επιχειρηματικών σχεδίων από νέες εταιρείες, με βασικό στόχο τη διευκόλυνση της πρόσβασής εταιρειών σε επενδυτικά κεφάλαια με τους κανόνες και τις βέλτιστες πρακτικές που διαμορφώνονται διεθνώς.

Μέσα από μια σειρά δράσεων σύνδεσης με διεθνή δίκτυα τεχνογνωσίας, και με τη στήριξη κορυφαίων συνεργατών από το χώρο της εφαρμοσμένης έρευνας, της επιχειρηματικότητας και της κεφαλαιαγοράς, το πρόγραμμα στοχεύει τόσο στην αξιολόγηση όσο και στη βελτίωση της εξοικείωσης των εταιρειών με τα διαφορετικά χρηματοπιστωτικά εργαλεία, όσο και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων που θα τους επιτρέπουν να επικοινωνούν αποτελεσματικά την επιχειρηματική τους πρόταση σε ενδιαφερόμενους επενδυτές. Παράλληλα, όπως τόνισε ο κ. Λαζαρίδης, το πρόγραμμα επιδιώκει την ενίσχυση του οικοσυστήματος της κεφαλαιαγοράς και την αξιοποίηση της δυναμικά διαμορφούμενης διεθνούς τάσης για τη χρηματοδότηση του νέου ανταγωνιστικού παραγωγικού ιστού.

Η Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Συμβουλίων Ανταγωνιστικότητας (GFCC), κα. Deborah Wince-Smith έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη δημιουργία ενός δυναμικού δικτύου από διεθνώς καταξιωμένους εμπειρογνώμονες και επιχειρηματίες στο πλαίσιο του προγράμματος, που θα  βοηθήσουν τις εταιρείες να εκμεταλλευτούν στρατηγικές ευκαιρίες υπό το πρίσμα της παγκοσμιοποίησης και του ψηφιακού μετασχηματισμού της οικονομίας.

Ο κ. Άλκης Αλεξάνδρου, Deputy General Manager, Agricultural sector εκπροσωπώντας την Τράπεζα Πειραιώς, Corporate Champion του προγράμματος ROOTS για τον αγροτικό τομέα, υπογράμμισε τις εξαιρετικές δυνατότητες αυτής της κοινής προσπάθειας να αποφέρει αναπτυξιακά οφέλη, και να προωθήσει την καινοτομία στην Ελλάδα. Παράλληλα τόνισε πως αυτή η κινητοποίηση λειτουργεί συμπληρωματικά με άλλες προσπάθειες της Τράπεζας Πειραιώς να αναδείξει τις προοπτικές του αγροτικού κλάδου, όπως το πρόγραμμα Συμβολαιακής Γεωργίας.

Συμβάλλοντας στο σχεδιασμό του εκπαιδευτικού μέρους του προγράμματος ROOTS, ο κ. Γιώργος Σεραφείμ, Καθηγητής του Harvard Business School, μίλησε για την ανάγκη όχι μόνο να εμπνεύσουμε νέους επιχειρηματίες, αλλά και να τους παρέχουμε τα εργαλεία που χρειάζονται ώστε να αναπτύξουν την πρωτοβουλία τους σε μία ανταγωνιστική εταιρεία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Εκπροσωπώντας την Εθνική Τράπεζα, ο κ. Σπύρος Αρσένης, NBG Business Seeds Manager μίλησε για την ανάγκη χρηματοδότησης των εταιρειών σε όλα τα στάδια της ανάπτυξης τους για τη δημιουργία ενός δυναμικού επιχειρηματικού οικοσυστήματος, συνδέοντας το πρόγραμμα ROOTS με το πρόγραμμα NBG Seeds που υποστηρίζει εταιρείες στα αρχικά τους βήματα.

Από την πλευρά του, ο κ. Δεληγιάννης Senior Partner, Head of Advisory της Grant Thornton,  σημείωσε πως το πρόγραμμα έρχεται την κατάλληλη στιγμή, για να δώσει λύση σε υγιείς μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αναζητούν οργανική και στρατηγική ανάπτυξη και χρειάζονται νέες πηγές χρηματοδότησης.

Τέλος, ο κ. Βύρων Κακλόπουλος, Αντιπρόεδρος του CFA Society Greece, επιβεβαίωσε τη συμβολή του οργανισμού στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ROOTS.  Με τη μεταφορά τεχνογνωσίας σε χρηματοοικονομικά θέματα, από την Ελλάδα και το εξωτερικό μέσω του CFA Institute, θα βοηθήσει τις εταιρίες να δομήσουν καλύτερα τις προτάσεις τους και να τις παρουσιάσουν σε επενδυτές.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τον Οκτώβρη με ανοικτή πρόσκληση σε εταιρείες που έχουν μια βιώσιμη και ενδιαφέρουσα επενδυτική πρόταση, και σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης.

Για περισσότερες πληροφορίες και προτάσεις συνεργασίας, επικοινωνήστε μαζί μας:roots@athexgroup.gr

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr