NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Χρηματοδότησεις
ανάγνωση

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Η Ελλάδα απορρόφησε τα κοινοτικά κονδύλια στο 100%»

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Η Ελλάδα απορρόφησε τα κοινοτικά κονδύλια στο 100%»

Στην επιτυχή επένδυση και χρήση των κονδυλίων ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ που έλαβε η Ελλάδα στο πλαίσιο χρηματοδοτικών μέτρων που συμφωνήθηκαν το 2015 και 2016 αναφέρεται, με ανακοίνωση του, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Το κονδύλια «οδήγησαν στην επιτυχή ολοκλήρωση έργων στην Ελλάδα», με το ΕΚ να τονίζει πως «ελέγξαμε σε βάθος εάν τα κονδύλια των 2 δισ. ευρώ, είχαν επενδυθεί και χρησιμοποιηθεί σωστά. Το αποτέλεσμα είναι ότι η Ελλάδα τα κατάφερε. Η χώρα έχει καταρτίσει έναν κατάλογο προτεραιοτήτων για σημαντικά έργα και τα έφερε σε πέρας. 131 έργα ολοκληρώθηκαν εγκαίρως και καμία χρηματοδότηση δεν χάθηκε».

Σύμφωνα με το ΕΚ, η εφαρμογή του ειδικού κανονισμού (2015/1839) «απέτρεψε τη διακοπή της υλοποίησης προγραμμάτων και σημαντικού αριθμού έργων χάρις στην αύξηση του ποσοστού της ευρωπαϊκής συγχρηματοδότησης στο 100% για την περίοδο 2007-2013, κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν για καμία χώρα ή πρόγραμμα. Η Ελλάδα υπήρξε δε το πρώτο κράτος-μέλος που αξιοποίησε το σύνολο των πόρων που διατέθηκαν και απορρόφησε τα κοινοτικά κονδύλια στο 100% κατά τηνπερίοδο 2007-2013».

Τέλος, αναφέρεται πως, σύμφωνα με στοιχεία της Επιτροπής, η Ελλάδα κατατάσσεται μεταξύ των κρατών μελών με τις καλύτερες επιδόσεις όσον αφορά την απορρόφηση κονδυλίων κατά τη διάρκεια της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr