NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Ενώσεις, Επιμελητήρια
ανάγνωση

Επιμελητήρια Θεσσαλονίκης: «Άμεση επέμβαση της αστυνομίας» για την «απομάκρυνση των μικροπωλητών»

Επιμελητήρια Θεσσαλονίκης: «Άμεση επέμβαση της αστυνομίας» για την «απομάκρυνση των μικροπωλητών»

Με κοινή τους επιστολή προς την υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ολγα Γεροβασίλη, οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων στη Θεσσαλονίκη «καλούν όλους τους αρμόδιους φορείς να συντελέσουν στην απομάκρυνση των μικροπωλητών καθώς και στην πάταξη του παράνομου εμπορίου όλων των ειδών» από τους δρόμους της συμπρωτεύουσας.

Με την επιστολή τους, χαρακτηρίζουν «Γη της επαγγελίας για το λαθρεμπόριο και το παραεμπόριο» τη Θεσσαλονίκη, «την ώρα που στην καρδιά της πόλης καταγράφεται καθημερινά έξαρση της εγκληματικότητας».

«Μεγάλος αριθμός παράνομων πωλητών, συναθροίζονται κατά μήκος της οδού Αριστοτέλους, στο ύψος της Εγνατίας, όπου βρίσκονται τα κτήρια του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της πόλης, καθώς και στην περιοχή της αγοράς Καπάνι, παρενοχλώντας και περιορίζοντας τη δυνατότητα εύκολης διέλευσης των διερχόμενων».

«Το αποτέλεσμα», όπως υπογραμμίζουν, «είναι προϊόντα, αμφίβολης προέλευσης, χαμηλής ποιότητας να κατακλύζουν την εν λόγω περιοχή καθώς και άλλους εμπορικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης», επισημαίνοντας πως «η διαιώνιση αυτής της κατάστασης στερεί σημαντικούς πόρους από το ελληνικό δημόσιο, ενώ ενισχύει την αίσθηση εγκατάλειψης και ατιμωρησίας στο κέντρο της πόλης».

Τα Επιμελητήρια αναφέρουν πως έχουν γίνει αποδέκτες έντονων διαμαρτυριών, από μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων - μελών τους. Ζητούν, έτσι, «την άμεση επέμβαση της αστυνομίας αλλά και της δημοτικής αστυνομίας. Απαιτείται διαρκής παρουσία πέριξ των οδών Εγνατία και Αριστοτέλους αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Δικαστηρίων, παράλληλα με τη διεξαγωγή ελέγχων, με στόχο την πλήρη εξάλειψη του απαράδεκτου φαινομένου της λαθρεμπορίας αλλά και κάθε ανομίας, για την πρόληψη και καταστολή κάθε εγκληματικής ενέργειας».
 
Την επιστολή υπογράφουν οι πρόεδροι του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου, Αναστάσιος Καπνοπώλης, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Ιωάννης Μασούτης και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Ζορπίδης.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr