NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

ΕΕ: Νόμιμη η φορολογική συμφωνία Λουξεμβούργου - McDonald’s

ΕΕ: Νόμιμη η φορολογική συμφωνία Λουξεμβούργου - McDonald’s

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα πως οι φορολογικές συμφωνίες που είχε συνάψει η McDonald’s με το Λουξεμβούργο δεν αποτελούν παράνομες κρατικές ενισχύσεις.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται να διαφοροποιηθεί από πρόσφατες αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με υποθέσεις που αφορούσαν σε πολυεθνικές εταιρείες όπως η Amazon και η Apple και στην φορολογική μεταχείριση αυτών από χώρες όπως η Ιρλανδία.

Η Επιτροπή εξέταζε εάν η συμφωνία της γνωστής αλυσίδας ταχυφαγείων με το Λουξεμβούργο έδωσε την ευκαιρία στην εταιρεία να πληρώσει λιγότερο φόρο από όσο όφειλε.

«Τα υπό έλεγχο κέρδη δεν είχαν φορολογηθεί στο Λουξεμβούργο ή στις Ηνωμένες Πολιτείες» σύμφωνα με την Επιτροπή, «αλλά αυτό οφείλεται σε αναντιστοιχία μεταξύ των φορολογικών νόμων των χωρών και όχι σε ειδική μεταχείριση».

Παρόλα αυτά, η Ευρωπαία Επίτροπος για θέματα ανταγωνισμού, Margrethe Vestager, τόνισε πως θα πρέπει το Λουξεμβούργο να αλλάξει τις σχετικές νομοθεσίες ούτως ώστε τα κέρδη εταιρειών να μην αποφεύγουν συχνά την φορολόγηση.

Με ανακοίνωση της, η McDonald’s χαιρέτισε την απόφαση, αναφέροντας πως «πληρώνουμε τους οφειλόμενους φόρους και, από την περίοδο 2013-2017, οι εταιρείες της McDonald’s κατέβαλαν περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια δολάρια μόνο για φόρους εσόδων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με μέσο φορολογικό συντελεστή που προσεγγίζει το 29%».

Με πληροφορίες από New York Times

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr