NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

ΕΕ: Κυρώσεις σε Facebook και Twitter «εάν δεν συμμορφωθούν»

ΕΕ: Κυρώσεις σε Facebook και Twitter «εάν δεν συμμορφωθούν»

Τα γνωστά κοινωνικά δίκτυα Facebook και Twitter βρίσκονται αντιμέτωπα με κυρώσεις εάν δεν συμμορφωθούν με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς μέχρι τα τέλη της τρέχουσας χρονιάς, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αρμόδια επίτροπος.

Όπως αναφέρει η επίτροπος για θέματα δικαιοσύνης, Vera Jourova, και οι δύο υπηρεσίες δεν έχουν ακόμη καταφέρει να αντιμετωπίσουν όλες τις «ανησυχίες» της Κομισιόν, παρά τις προειδοποιήσεις που είχαν υπάρξει πριν από εφτά μήνες.

Σε αντίθεση, η Airbnb έχει προχωρήσει στις απαραίτητες αλλαγές. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε ζητήσει από την εταιρεία να δηλώνει εάν η εκάστοτε στέγαση προσφέρεται από ιδιώτη ή επαγγελματία, να παρέχει σαφείς λεπτομέρειες για τις τιμές και να προσφέρει δικαιότερους όρους στους καταναλωτές.

Σημειώνεται πως πιθανές κυρώσεις θα προέλθουν από τις αρμόδιες ρυθμιστικές Αρχές της κάθε χώρας, με την επίτροπο να υπογραμμίζει πως «εάν δεν δούμε πρόοδο, θα έρθουν κυρώσεις. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Δεν μπορούμε να διαπραγματευόμαστε για πάντα, πρέπει να δούμε αποτελέσματα».

Με πληροφορίες από Reuters

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr