NEWSFLASH...
How To
ανάγνωση

Επιστροφή στη «ρουτίνα»: 8 εφαρμογές για να ανταπεξέλθετε στην καθημερινότητα!

Επιστροφή στη «ρουτίνα»: 8 εφαρμογές για να ανταπεξέλθετε στην καθημερινότητα!

​Σεπτέμβριος. Ο μήνας ο οποίος είναι συνυφασμένος όσο κανένας άλλος με την επιστροφή στην καθημερινή εργασιακή, φοιτητική, οικογενειακή ρουτίνα.

Στην προσπάθειά μας να γίνουμε όσο το δυνατόν παραγωγικότεροι και αποτελεσματικότεροι στον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε εργασίες, χρόνο, συναντήσεις, υποχρεώσεις, projects, hobbies, τείνουμε να επιδιδόμαστε σε ένα ατελείωτο scrolling αναζήτησης εκείνων των εργαλείων (apps στη περίπτωσή μας) που θα μας βοηθήσουν να επιτύχουμε καλύτερα τους στόχους μας.

Στο παρόν άρθρο, λοιπόν, θα μοιραστώ μαζί σας κάποιες από τις εφαρμογές στις οποίες κατέληξα ως τις πιο βοηθητικές για την «αντιμετώπιση» της καθημερινής ρουτίνας.

Planners, To-do Lists

Είναι εξαιρετικά σημαντικό και παραγωγικό στη καθημερινότητά μας να διατηρούμε τις εργασίες μας οργανωμένες και προγραμματισμένες. Στο πεδίο αυτό, έχουν αναπτυχθεί αρκετές ανταγωνιστικές εφαρμογές, ωστόσο παρακάτω παρουσιάζονται αυτές που έχω ξεχωρίσει ως τις πιο δυναμικές.

Todoist (Android-iOS-Desktop, Free/Premium). Μια από τις καλύτερες και πιο ολοκληρωμένες εφαρμογές στο τομέα της (todo lists). Μπορείτε να ξεκινήσετε δημιουργώντας τις δικές σας κατηγορίες καταχωρήσεων (εργασίες, υποχρεώσεις, διορίες), εισάγοντας από τα καθημερινά σας ψώνια και τις ταινίες που επιθυμείτε να δείτε, μέχρι τις πιο σύνθετες εργασίες. Μπορείτε να θέσετε ειδοποιήσεις υπενθύμισης, να αναθέσετε εργασίες, ενώ με τις επαναλαμβανόμενες υπενθυμίσεις μπορείτε να οργανώσετε τον κύκλο συνηθειών σας. Η δυνατότητα διασύνδεσης με πάνω από 60 εφαρμογές (όπως Dropbox, Slack κλπ) την καθιστά ένα δυναμικό βοηθό στις καθημερινές εργασίες.

Μια επίσης αξιόλογη λύση αποτελεί το Wunderlist (Android-iOS-Desktop, Free/Premium) στο οποίο μπορείτε να δημιουργήσετε τις δικές λίστες, να θέσετε υπενθυμίσεις και διορίες, να σημειώσετε και να δουλέψετε από κοινού εύκολα και γρήγορα με τους συνεργάτες σας.

Συμπληρωματικά προς τις εφαρμογές λίστας, χρησιμοποιείται εξαιρετικά το Trello (Android-iOS-Desktop, Free/Premium). Προσωπικά τη θεωρώ ως μια από τις πιο διαδραστικές και ολοκληρωμένες εφαρμογές για τη διεκπεραίωση projects. Η ομαδοποίηση - οργάνωση σε πίνακες, η δημιουργία to-do lists, η κοινοποίηση αρχείων, οι συζητήσεις, η προσθήκη αρχείων πολυμέσων, η διασύνδεση με πληθώρα εφαρμογών (Google Drive, Dropbox, Slack κλπ), η εξ αποστάσεως από κοινού εργασία, στοιχειοθετούν μερικές μόνο από τις δυναμικές λειτουργίες του.

Notes

Είτε πρόκειται για επαγγελματικούς σκοπούς είτε για ακαδημαϊκούς, η διαδικασία του να «κρατάς σημειώσεις» είναι εξαιρετικά σημαντική και με πολυεπίπεδα οφέλη στη διεκπεραίωση εργασιών.

Ο ηγέτης του χώρου δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από το Evernote (Android-iOS-Desktop, Free/Premium). Με πληθώρα λειτουργιών πάνω στην καταγραφή και σχεδιασμό σημειώσεων, όπως κείμενο, σκίτσα, φωτογραφίες, ήχος, βίντεο, pdf, web περιεχόμενο, δυνατότητα συγχρονισμού ανάμεσα στις συσκευές σας και εργασίας από κοινού με τους συνεργάτες σας πάνω σε οποιοδήποτε αρχείο σημείωσης (collaboration), αποτελεί μία εξαιρετικά αποτελεσματική επιλογή.

Μια επίσης πολλά υποσχόμενη, «all in one» λύση, στο χώρο των σημειώσεων και της οργάνωσης αποτελεί το Notion (Android-iOS-Desktop, Free/Premium). Η συγκεκριμένη εφαρμογή υπόσχεται να αντικαταστήσει μια πλειάδα εργαλείων που χρησιμοποιούνται για τη διεκπεραίωση εργασιών, με ένα μόνο! Από τη διαχείριση σημειώσεων και εγγράφων έως τη διεκπεραίωση projects και τη δημιουργία βάσεων δεδομένων, το notion (με πάνω από 30 διαφορετικούς τύπους πολυμέσων, κειμένου, κώδικα κλπ) αποτελεί ένα ανερχόμενο δυναμικό «productivity hub» για όλες τις συσκευές.

Extra Tip! Χρησιμοποιώντας το Scanbot (Android-iOS, Free/Premium) μπορείτε εύκολα και γρήγορα, συνδέοντας απευθείας τους λογαριασμούς σε διαφορετικές πλατφόρμες (Evernote, Google Drive κλπ), να κοινοποιήσετε, να αποθηκεύσετε και να ενσωματώσετε άμεσα τα σαρωμένα έγγραφά σας.

Focus

Forest (Android-iOS, Free/Premium) Μια από τις αγαπημένες μου εφαρμογές, η οποία πραγματικά σε βοηθάει να εκτελέσει απερίσκεπτος της εργασίες σου, επιβραβεύοντάς σε με ένα δέντρο κάθε φορά που ολοκληρώνεται επιτυχώς ο χρόνος συγκέντρωσης!

Συμπληρωματικά και καθώς η μουσική βοηθάει στη συγκέντρωση, χρησιμοποιώ το Noisli (Android-iOS-Web Free/Premium). To Noisli είναι μια εφαρμογή η οποία υπόσχεται να απομακρύνει τους ενοχλητικούς ήχους αυξάνοντας τη συγκέντρωση και την παραγωγικότητά σας. Παρέχεται ένα ευρύ φάσμα ήχων όπως «καταιγίδα», «δάσος», μέχρι και «καφετέρια». Μπορείτε επίσης να θέσετε χρονόμετρο ορίζοντας το διάστημα συγκέντρωσης και τα διαλείμματα εντός της εφαρμογής. Τέλος, διατίθεται ένας ενσωματωμένος κειμενογράφος όπου μπορείτε, σε ένα «μίνιμαλ» περιβάλλον απαλλαγμένο από περισπασμούς, να καταγράψετε τις σκέψεις σας.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως οι εφαρμογές δεν είναι παρά εργαλεία που μας βοηθούν να επιτύχουμε τους στόχους. Η σωστή οργάνωση, η δόκιμη διαχείριση του χρόνου και η αποτελεσματικότητα αποτελούν βασικούς πυλώνες της παραγωγικότητας. Tip! Προσπαθήστε να βρείτε το σύνολο εκείνο των εφαρμογών που καλύπτουν καλύτερα τις ανάγκες, αποφεύγοντας τις συχνές αλλαγές.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr