NEWSFLASH...
Μαθητική Επιχειρηματικότητα
ανάγνωση

Ποιο παιδί κερδίζει την πρώτη μαθητική υποτροφία ύψους 20.000 ευρώ του ΣΕΝ/JA Greece

Ποιο παιδί κερδίζει την πρώτη μαθητική υποτροφία ύψους 20.000 ευρώ του ΣΕΝ/JA Greece

Πως θα διεκδικήσουν υποτροφίες κι άλλοι μαθητές και μαθήτριες. Οι ανακοινώσεις στη συνέντευξη τύπου της Δευτέρας 1η Οκτωβρίου.

Το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece πραγματοποιεί τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου 2018 στις 11:30 π.μ. στα γραφεία του ΣΕΒ, Ξενοφώντος 5, Σύνταγμα την πρώτη συνέντευξη τύπου στην ιστορία του για να ανακοινώσει μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία. Ένα νέο καινοτόμο πρόγραμμα υποστήριξης εργατικών και δημιουργικών παιδιών που θα εφαρμοσθεί για πρώτη φορά σε μαθητές στην Ελλάδα και συνοδεύεται από χρηματικές υποτροφίες για τις σπουδές τους.

Στη συνέντευξη τύπου, ο Πρόεδρος του ΣΕΝ/JA Greece, βραβευμένος επιχειρηματίας κ. Μάρκος Βερέμης θα ανακοινώσει ποιο παιδί επελέγη να είναι το πρώτο που θα λάβει υποτροφία από το ΣΕΝ/JA Greece, ύψους 20.000 ευρώ! Το ταλαντούχο παιδί θα είναι παρών στα γραφεία του ΣΕΒ και θα μιλήσει για την εμπειρία του ως «επιχειρηματίας», για τα συναισθήματά του για την κατάκτηση της πρώτης υποτροφίας αλλά και τους στόχους του για το μέλλον. Είναι ένα σπουδαίο παιδί που ζει στην περιφέρεια και έχει διακριθεί και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο από το Junior Achievement Europe, στο οποίο υπάγεται το ΣΕΝ/JA Greece.

O κ. Βερέμης αλλά και ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΝ/JA Greece και Αντιπρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του JA Europe, κ. Αργύρης Τζικόπουλος, θα εξηγήσουν ποια θα είναι η διαδικασία και τα κριτήρια και πώς τα παιδιά θα διεκδικήσουν τις υποτροφίες. Στόχος του οργανισμού είναι να βοηθήσει τους μαθητές και τις μαθήτριες σε όλη την Ελλάδα να επιλέξουν το επάγγελμα που τους ταιριάζει, να τους υποστηρίξει και να τους καθοδηγήσει στην επιτυχία.

Στη συνέντευξη τύπου θα γίνουν και άλλες πολύ σημαντικές ανακοινώσεις για το όραμα του ΣΕΝ/JA Greece αλλά και για εξελίξεις που δείχνουν ότι η Ελλάδα επενδύει στην μαθητική επιχειρηματικότητα, καθώς αποτελεί τη μεγάλη ελπίδα για το μέλλον των παιδιών και της Ελλάδας.

Θα είναι εκεί και θα περιγράψουν με ενθουσιασμό την εμπειρία τους οι «Διευθυντές» μαθητικών «Εικονικών Επιχειρήσεων» από το 3ο ΓΕΛ Αργυρούπολης, το 1ο ΕΠΑΛ Ασπροπύργου, το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος – Pierce και την Εκπαιδευτική Αναγέννηση. Οι εγγραφές στα Γυμνάσια και Λύκεια, για το πρόγραμμα της Μαθητικής Εικονικής Επιχείρησης 2019 έχουν ξεκινήσει στην ιστοσελίδα του ΣΕΝ/JA Greece www.senja.gr και θα διαρκέσουν έως 20 Νοεμβρίου. Υλοποιείται για μαθητές και μαθήτριες 15-18 ετών, χωρίς κανένα κόστος για τα σχολεία και τα παιδιά.

Εορτασμός για τα 100 χρόνια Junior Achievement Worldwide

H πρώτη συνέντευξη τύπου του ΣΕΝ/JA Greece θα είναι πανηγυρική καθώς θα εορταστούν και τα 100 χρόνια του Junior Achievement Worldwide, του μεγαλύτερου εκπαιδευτικού οργανισμού στον κόσμο με παραρτήματα σε 120 χώρες. Το JA Worldwide, που ιδρύθηκε το 1919 στις Η.Π.Α. εκπαιδεύει στην επιχειρηματικότητα 10.000.000 μαθητές κάθε χρόνο, μεταξύ των οποίων και χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες στην Ελλάδα.

Η συνέντευξη τύπου θα ολοκληρωθεί με την κοπή της τούρτας γενεθλίων για τα 100 χρόνια του JA.  

Για την είσοδό σας στα γραφεία του ΣΕΒ/JA Greece είναι απαραίτητη η  επιβεβαίωση στη Δημοσιογράφο, Υπεύθυνη Επικοινωνίας του ΣΕΝ/JA Greece, Mαρία Γιαννέτου: maria.yannetou@sen.org.gr – 6932192633 

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr