NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how
ανάγνωση

Τα Spaces στην Ελλάδα: Το ολλανδικό brand επιχειρηματικών κέντρων [Συνέντευξη]

Τα Spaces στην Ελλάδα: Το ολλανδικό brand επιχειρηματικών κέντρων [Συνέντευξη]

Η Κατερίνα Μάνου, Γενική Διευθύντρια της IWG για την Ελλάδα, μιλάει στο epixeiro.gr για την είσοδο της Spaces στην ελληνική αγορά.

Μιλήστε μας για την Spaces, την είσοδο της στην ελληνική αγορά και το τι σημαίνει το συγκεκριμένο «άνοιγμα» της εταιρείας.

Η εξέλιξη της τεχνολογίας έχει αλλάξει θεαματικά τον τρόπο που εργαζόμαστε. Ο χώρος εργασίας πρέπει να ακολουθήσει αυτές τις εξελίξεις. Διακρίναμε την ανάγκη που έχει ο σύγχρονος εργαζόμενος να εργάζεται σε έναν χώρο που τον εμπνέει και ευνοεί την συναναστροφή με ανθρώπους που σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο. Τα Spaces είναι ένα πρωτοποριακό brand από την Ολλανδία το οποίο καλύπτει όλες τις παραπάνω ανάγκες, προσφέροντας καλοσχεδιασμένους και άρτια εξοπλισμένους χώρους εργασίας με ευέλικτα συμβόλαια που προσαρμόζονται στις ανάγκες της κάθε επιχείρησης, είτε αυτή είναι μια μικρή νεοσύστατη εταιρεία είτε μια μεγάλη πολυεθνική.

Ποιες είναι οι τοποθεσίες στις οποίες βρίσκονται τα επιχειρηματικά σας κέντρα στην Αθήνα; Με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή τους;

Για τα Spaces επιλέγουμε κεντρικά κτίρια με εύκολη πρόσβαση και σε περιοχές που μπορούν να εκφράσουν το φρέσκο και δημιουργικό πνεύμα της εταιρείας. Για παράδειγμα, το κέντρο μας στην Ερμού 56 είναι σε ένα μοναδικής αισθητικής κτίριο που βρίσκεται στην καρδία της πόλης. Το κτίριο στο Μαρούσι - Αγίου Κωνσταντίνου και Κηφισίας - βρίσκεται επίσης στην καρδία μιας επιχειρηματικής γειτονίας, με πολλές ευκολίες και φοβερή ενέργεια, σε ένα εμβληματικό κτίριο. 

Σε ποιους απευθύνονται οι χώροι της Spaces και γιατί κάποιος να τους επιλέξει, σε σύγκριση και με ένα «συμβατικό» γραφείο κάπου στην Αθήνα;

Τα Spaces απευθύνονται σε εταιρείες όλων των μεγεθών, σε ελεύθερους επαγγελματίες, σε freelancers και σε όσους τους αρέσει να εργάζονται σε ένα χώρο σύγχρονα σχεδιασμένο που ξεχειλίζει από δημιουργικότητα και δημιουργεί ευκαιρίες για networking. Η σύγχρονη επιχείρηση πρέπει να μπορεί να είναι ευέλικτη και να ακολουθεί τις εξελίξεις. Το συμβατικό γραφείο έχει πολλά ανελαστικά πάγια, δεν σε καλύπτει αν θέλεις να αναπτυχθείς γρήγορα ή αν πρέπει να κάνεις downsize και καταναλώνει ανθρωποώρες ενασχόλησης για πράγματα που δεν είναι το αντικείμενο της εταιρείας, όπως, για παράδειγμα, τα λειτουργικά, η ανανέωση γραφειακού εξοπλισμού, η τηλεφωνία και το internet κτλ. Σε εμάς όλα αυτά είναι λυμένα, με χαμηλότερο κόστος και καλύτερες υπηρεσίες.

Μιλήστε μας για τις υπηρεσίες που παρέχονται στους χρήστες των επιχειρηματικών σας κέντρων.

Στα Spaces προσφέρουμε την ευκαιρία σε κάθε επιχείρηση να πληρώνει μόνο για ότι χρησιμοποιεί. Nα νοικιάζει όσο χώρο πραγματικά χρειάζεται, να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες γραμματείας, meeting rooms, γρήγορο internet και το business lounge. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Προσφέρουμε εικονικά γραφεία, πρόσβαση στο δίκτυο μας στην Ελλάδα και σε περισσότερες από 3.000 πόλεις σε 120 χώρες, workplace recovery services και ότι χρειάζεται ένας επαγγελματίας ώστε να μπορεί να μείνει συγκεντρωμένος στο επιχειρηματικό του αντικείμενο.

spaces_business.jpg?mtime=20180928204823#asset:99671

Ποια είναι η ανταπόκριση που υπάρχει από το κοινό και τους ανθρώπους που έχουν επιλέξει τις υπηρεσίες της Spaces;

Αν και είναι ένα brand με μόλις μερικούς μήνες παρουσία στην Ελλάδα, έχουμε φοβερά θετικά σχόλια από τους ανθρώπους που εργάζονται στους χώρους μας αλλά και πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για εταιρείες να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες μας. Κάθε επαγγελματίας που θα βρεθεί μέσα στους χώρους μας θα καταλάβει αμέσως τι εννοούμε όταν μιλάμε για μια ζωντανή κοινότητα, για δημιουργικότητα και για επαγγελματισμό.

Υπάρχουν περιορισμοί στην χρήση των χώρων; Για παράδειγμα, στο ωράριο που μπορεί κάποιος να βρεθεί εκεί, στην χρήση που θα γίνει ή σε κάτι άλλο;

Ο κάθε ένας χρησιμοποιεί τον χώρο όπως ταιριάζει στον τρόπο που θέλει να εργάζεται. Αυτό είναι και το μυστικό για να είσαι χαρούμενος στην δουλεία σου και αυτό που παρέχει το κίνητρο να παραμένεις παραγωγικός.

Υπάρχουν σχέδια για δημιουργία νέων επιχειρηματικών κέντρων στην Αθήνα ή ακόμη και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπως στη Θεσσαλονίκη;

Τα Spaces ανήκουν πλέον στην IWG, την μητρική εταιρεία και της Regus μεταξύ άλλων. Η IWG έχει σχέδια για ανάπτυξη σε όλες τις μεγάλες ελληνικές πόλεις, και επιπλέον θα αυξήσουμε την παρουσία μας σε περισσότερες περιοχές στην πρωτεύουσα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr