NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Ενώσεις, Επιμελητήρια
ανάγνωση

ΚΕΔΕ: Τα επόμενα βήματα για την υποστήριξη των γυναικών στο επιχειρείν

ΚΕΔΕ: Τα επόμενα βήματα για την υποστήριξη των γυναικών στο επιχειρείν
01_10_2018 | 15:07 01_10_2018 | 15:08
epixeiro icon Ειδήσεις | Ενώσεις, Επιμελητήρια

Με ενθουσιασμό, θετική ανταπόκριση και σχέδια για συγκεκριμένες δράσεις, πραγματοποιήθηκε η 1η συνάντηση της Επιτροπής επεξεργασίας θεμάτων διαβούλευσης. 

Συζητήθηκαν οι προτάσεις του κοινού σε συνδυασμό με τις παρεμβάσεις των φορέων.

Τα χαρακτηριστικά των γυναικών στο επιχειρείν σε κάθε τοπική κοινωνία και από κάθε θέση και ρόλο στην επιχειρηματικότητα είναι κοινά. Ειδικά, όσα σχετίζονται με το ρόλο της μητέρας. Έτσι αποφασίστηκε να γίνει θεσμική παρέμβαση μέσω της ΚΕΔΕ για την παράταση λειτουργίας των παιδικών σταθμών.

Αποφασίστηκε η άμεση δόμηση ενός συγκεκριμένου πλαισίου δράσης, πρακτικού και αποτελεσματικού, το οποίο θα εφαρμοστεί σε κάθε τοπική κοινωνία με τη συμβολή των ΟΤΑ και με προσαρμογή στις ανάγκες και στη φυσιογνωμία κάθε τόπου. Το πλαίσιο αυτό θα προωθηθεί και με τη συμβολή της Επιτροπής Ισότητας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας. 

Οι συμμετέχουσες στην 1η συνάντηση ήταν η Συντονίστρια και υπεύθυνη του έργου Δρ. Αναστασία Ψωμιάδη, Ιδρύτρια και Πρόεδρος ΔΣ APSON CSR, Άρτεμις Λιόντα, Πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής, Τομέα Ανάπτυξης Γυναικών, Μάνατζερ & Επιχειρηματιών (ΤΟΓΜΕ) της ΕΕΔΕ, Σύμβουλος digital marketing& επικοινωνίας, η Φανή Κλειδά, Mέλος Εταιρείας Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ), και Ομάδας Δράσης Γυναικών ΕΑΣΕ, Αναστασία Σαββίδου, Aντιπρόεδρος  ΣΕΓΕ, επιχειρηματίας, η Δανάη Μπεζαντάκου, Συνιδρύτρια & Πρόεδρος  IforU, CEO Navigator, ο Στέφανος Πουλίδης,  Head of Community Development MeXOXO, Co-Founder, Operations Manager Unique Minds, η Στέλλα Κάσδαγλη, Συνιδρύτρια, WOMENONTOP, Δημοσιογράφος και συγγραφέας, η Κατερίνα Ιωακείμ Ιδρύτρια cover story, η Βίκυ Αθανάσογλου, Αντιπρόεδρος του ΤΟΓΜΕ,   Νομική Σύμβουλος και επιχειρηματίας, η Ντορίτ Μεγήρ Ιδρύτρια και CEO COINS CLUB HELLAS, Αγάθη Γαλάνη Director sales & marketing LSTECH , Βίκυ Παπαγεωργοπούλου, Διευθύντρια έκδοσης who is who & women leaders και ο ιδιοκτήτης των Palmie Bistro Χρήστος Κουτρουύλιας που παρείχε τη φιλοξενία.

Η Πανελλήνια Διαβούλευση με θέμα «Πώς η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα Υποστηρίξει τις Γυναίκες στο Επιχειρείν» τελεί υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ και του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, και αποτελεί μία πρωτοβουλία του Προέδρου της ΚΕΔΕ κου Γιώργου Πατούλη. Για πρώτη φορά συμπράττει η Τοπική Αυτοδιοίκηση με τους Πανελλήνιους Φορείς της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας αλλά και με κάθε φορέα και μονάδα για την προώθηση της γυναίκας στο επιχειρείν, προτείνοντας συγκεκριμένες λύσεις και υλοποιώντας προγράμματα ανάλογα με τις ανάγκες και τη φυσιογνωμία των τοπικών κοινωνιών. 

  • Την πανελλήνια διαβούλευση συντονίζει η εταιρεία APSON CSR
  • Social media partner είναι το coverstory
  • Media partner είναι το epixeiro.gr
  • Communication partner είναι η Action Global Communications 
... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr