Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

facebook-icontwitter-iconlinkedin-icongoogle-plus-iconinstagram-iconrss-icon

Είσοδος / Εγγραφή

Έχετε ήδη λογαριασμό?

Είσοδος

Σύνδεση με τον λογαριασμό μου:

Δεν έχετε ακόμη λογαριασμό?

Εγγραφή
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό στο epixeiro.gr και επωφελειθείτε από τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που προσφέρει στους χρήστες του.
 
 
Αλέξης Κομσέλης

Ο Αλέξης Κομσέλης είναι Διευθυντής του ALBA Hub for Enterprise and Development του ALBA Graduate Business School. Έχει μεταπτυχιακό με αντικείμενο την Επιχειρηματικότητα από το University of Aberdeen της Σκοτίας. Η έρευνά του επικεντρώνεται σε θέματα οικογενειακών επιχειρήσεων και επιχειρηματικότητας, ενώ είναι υπεύθυνος του παγκόσμιου ερευνητικού έργου STEP Project for Successful Transgenerational Entrepreneurship Practices για την Ελλάδα. Τα τελευταία 7 χρόνια συντονίζει την έρευνα και τη διαδικασία ανάδειξης των επιχειρηματιών που βραβεύονται με τα Βραβεία Κούρος της Λέσχης Επιχειρηματικότητας. Επίσης, ανέλαβε την προώθηση του “Βραβείου Στέλιος Χατζηιωάννου για το Επιχειρηματικό Ξεκίνημα της Χρονιάς” μαζί με την υπόλοιπη ομάδα του AHEAD για τα τρία πρώτα χρόνια. Ο Αλέξης υποστηρίζει οικογενειακές επιχειρήσεις με εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα και workshops. Διδάσκει διοίκηση επιχειρήσεων, επιχειρηματικότητα και οικογενειακές επιχειρήσεις σε προγράμματα επιμόρφωσης ενηλίκων. Στο παρελθόν έχει διδάξει επιχειρηματικότητα στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Τιφλίδας, ενώ έχει συγγράψει εκπαιδευτικό υλικό με θέμα τις οικογενειακές επιχειρήσεις για εκπαιδευτικά προγράμματα στο πλαίσιο συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Γράφει τακτικά άρθρα για επιχειρηματικότητα και οικογενειακές επιχειρήσεις που δημοσιεύονται στον ελληνικό τύπο, και έχει συγγράψει το βιβλίο για τα 15 Χρόνια των Βραβείων Κούρος της Λέσχης Επιχειρηματικότητας. Είναι μέλος της IFERA (International Family Enterprise Research Academy) και του FFI (Family Firm Institute).

alt alt

Η καινοτομία συχνά θεωρείται χαρακτηριστικό (και προνόμιο) των νέων επιχειρήσεων. Είναι όμως έτσι στην πραγματικότητα;

Όπως όλα τα πράγματα στην χώρα μας, έτσι και η επιχειρηματικότητα εισέρχεται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με καθυστέρηση σε σχέση με άλλες χώρες.

Οι σύγχρονοι επιχειρηματίες χρειάζονται δύο βασικά εργαλεία για να ανταποκριθούν στο δυναμικό περιβάλλον της δραστηριότητας τους. Πρώτον, την ικανότητα να παρακολουθούν και να αντιλαμβάνονται την αγορά, έτσι ώστε οι αλλαγές ...

Μια από τις πιο ευχάριστες και αναζωογονητικές δραστηριότητες είναι να ακούς έναν άνθρωπο να σου μιλάει για το όραμά του. Αυτό το πάθος, η ζωντάνια, η λάμψη είναι τα στοιχεία ...