Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

facebook-icontwitter-iconlinkedin-icongoogle-plus-iconinstagram-iconrss-icon

Είσοδος / Εγγραφή

Έχετε ήδη λογαριασμό?

Είσοδος

Σύνδεση με τον λογαριασμό μου:

Δεν έχετε ακόμη λογαριασμό?

Εγγραφή
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό στο epixeiro.gr και επωφελειθείτε από τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που προσφέρει στους χρήστες του.
 
 
Φιόρη Ζαφειροπούλου

Η Φιόρη Ζαφειροπούλου είναι διδάκτορας στην Κοινωνική Επιχειρηματικότητα του Πανεπιστημίου Brunel, MPHIL, MBA, BSc (Ec.), όπως και Research Fellow Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας του ίδιου Πανεπιστημίου. Παράλληλα, είναι Λέκτορας Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στο Κολέγιο City Unity & Ιδρυτής του Ερευνητικού Κέντρου στο City στην Κοινωνική Επιχειρηματικότητα, Κοινωνική Καινοτομία και Κοινωνικό Franchising. Είναι Κοινωνική Επιχειρηματίας η ίδια, συνιδρυτής της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης The Nest & της Zita Social Ltd του Λονδίνου.

Εκπροσωπεί την Ελλάδα σε σειρά Ερευνητικών Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στην Κοινωνική Επιχειρηματικότητα. Είναι επισκέπτης εισηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, διετέλεσε Σύμβουλος του Δήμου Αθηνών για την Ανάπτυξη του Οικοσυστήματος της Κοινωνικής Οικονομίας (επιχειρώ κοινωνικά-Athens Social Economy Initiative), ενώ διετέλεσε CEO της εμπορικής επιχείρησης καλλυντικών Neobeauty. Επίσης ήταν Υπεύθυνη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος IHRM στο Κολέγιο BCA-London Metropolitan University.

Παρουσιάζει και εκδίδει την ετήσια έρευνα της στην κοινωνική επιχειρηματικότητα διεθνώς, όπως σε διεθνή journals και ερευνητικά βιβλία, όπως International Journal of Social Entrepreneurship and Innovation, Journal of Marketing Channels, στην Ευρωπαϊκή Ακαδημία του Μάνατζμεντ, στη Παγκόσμια Ισλαμική Ακαδημία του Μάρκετινγκ, στη Διεθνή Ακαδημία του Franchising. Έχει διδάξει στρατηγική διοίκηση σε Μεταπτυχιακά στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBAs) στην Ελλάδα και το Λονδίνο. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα είναι: θεωρίες κοινωνικών δικτύων, κοινωνική επιχειρηματικότητα και καινοτομία, στρατηγική μικρο-μεσαίων επιχειρήσεων, συστημική ανάλυση, διεταιρικές συνεργασίες και δίκτυα, κοινωνική δικαιόχρηση.

Η κατάρρευση του κοινωνικού κράτους σε παγκόσμιο επίπεδο δημιουργεί τεράστιο έλλειμμα στην αντιμετώπιση σοβαρών κοινωνικών θεμάτων, όπως είναι μεταξύ άλλων η ανεργία, η φτώχια, ο κοινωνικός αποκλεισμός ομάδων, η απειλή ...

Οι μοιραίες αδυναμίες του δημόσιου τομέα να ανταποκριθεί στις κοινωνικές ανάγκες οδήγησαν σε έναν επαναπροσδιορισμό της σχέσης μεταξύ του κράτους και του ατόμου. Η επιχειρηματική δραστηριότητα έλκεται στο λεγόμενο τρίτο ...