Η Τράπεζα Πειραιώς χρηματοδοτεί το Εμπορευματικό Κέντρο στο Θριάσιο Πεδίο
16/10/2018 | 17:44
07/08/2025 | 22:20
Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε πως «στο πλαίσιο της στρατηγικής της για χρηματοδότηση έργων υποδομής που στηρίζουν την ανάκαμψη της Ελληνικής Οικονομίας και ύστερα από την κατάθεση προς κύρωση στη Βουλή της σύμβασης για την ανάπτυξη του Εμπορευματικού Κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο» αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση του εν λόγω έργου.
Η υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου, ύψους περίπου 200 εκατομμυρίων ευρώ για τη δημιουργία του Εμπορευματικού Κέντρου, θα ξεκινήσει με την κύρωση της σύμβασης. «Πρόκειται για έργο διεθνούς εμβέλειας το οποίο θα συμβάλει στην αύξηση των σιδηροδρομικώς μεταφερόμενων εμπορευματικών φορτίων και στην ανάδειξη της χώρας ως βασικής πύλης διακίνησης εμπορευμάτων στα διευρωπαϊκά δίκτυα μεταφορών. Επίσης θα δημιουργήσει σε βάθος δεκαετίας 3-5.000 νέες θέσεις εργασίας» σημειώνει η Πειραιώς.
Ο Διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου, σε δήλωσή του αναφέρει: «Η χρηματοδότηση μιας επένδυσης τόσο μεγάλης εμβέλειας με έντονα αναπτυξιακό χαρακτήρα και πολλαπλασιαστικές θετικές επιπτώσεις στην οικονομία, σηματοδοτεί τη στρατηγική δέσμευση της Τράπεζας Πειραιώς να υποστηρίζει έμπρακτα την αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας. Εστιάζουμε τις χρηματοδοτήσεις και τις υπηρεσίες μας στην υγιή επιχειρηματικότητα, τις επενδύσεις, τις πρωτοβουλίες με παραγωγικό αποτύπωμα συμμετέχοντας στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας και την θεμελίωση ισχυρής αναπτυξιακής προοπτικής».
Το νέο Εμπορευματικό Κέντρο του Θριασίου αναμένεται να λειτουργήσει το 2024. Η σύμβαση παραχώρησης 588 στρεμμάτων για 60 χρόνια, υπογράφηκε μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου, της ΓΑΙΑΟΣΕ και της εταιρίας ΘΕΚ ΑΕ που θα υλοποιήσει το έργο και στην οποία συμμετέχουν η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ με ποσοστό 80% και η Goldair με 20%. Η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει με ίδια συμμετοχή της εταιρείας ΘΕΚ Α.Ε. και με δάνειο από την Τράπεζα Πειραιώς, η οποία είναι μέτοχος της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ σε ποσοστό 65%.
Σχολιάστε