NEWSFLASH...
Οικονομική κρίση
ανάγνωση

Συνεργασία της Ελληνικής Βιομηχανίας Τροφίμων με την Ελληνική «Τράπεζα Τροφίμων», για την Καταπολέμηση της Πείνας

Συνεργασία της Ελληνικής Βιομηχανίας Τροφίμων με την Ελληνική «Τράπεζα Τροφίμων», για την Καταπολέμηση της Πείνας
20_01_2014 | 11:27 15_11_2016 | 11:07

Ο ΣΕΒΤ από το 1978 εκπροσωπεί το σύνολο της Ελληνικής Βιομηχανίας Τροφίμων στην Ελλάδα, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και κοινωνικής ευαισθησίας. Μέσα στο δύσκολο κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον των τελευταίων ετών, η Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων με ιστορία που ξεκινάει από το 1782 είναι 4 αιώνες ο συνοδοιπόρος της Ελληνικής Ανάπτυξης. Εξακολουθεί να αποτελεί έναν από τους πιο δυναμικούς, ανταγωνιστικούς και εξωστρεφής κλάδους της ελληνικής οικονομίας.

Ο κλάδος κατέχει τις τελευταίες δεκαετίες την πρώτη θέση στην ελληνική μεταποίηση, αντιπροσωπεύοντας το 26% του συνόλου της, στον οποίο δραστηριοποιούνται περισσότερες από 1.200 επιχειρήσεις με περισσότερους από 350.000 άμεσα και έμμεσα εργαζόμενους.

Παράλληλα με τη δυναμική της παρουσία στο οικονομικό και αναπτυξιακό περιβάλλον, η βιομηχανία τροφίμων αποτελεί έναν από τους πιο ευαισθητοποιημένους κοινωνικά κλάδους με πολυάριθμές και αξιόλογες πρωτοβουλίες κοινωνικής ενίσχυσης και βοήθειας αξίας άνω των 62 εκ. € ετησίως σε περιοχές, δράσεις, κοινωνικά ασθενείς ομάδες και ιδρύματα. Ανάμεσα σε αυτές τις πρωτοβουλίες είναι και η συνεργασία της Ελληνικής Βιομηχανίας Τροφίμων με την Ελληνική «Τράπεζα Τροφίμων» για την Καταπολέμηση της Πείνας.

Η ελληνική «Τράπεζα Τροφίμων» ιδρύθηκε το 1995 με πρωτοβουλία του Γεράσιμου Βασιλόπουλου και αποτελεί ένα κοινωφελές μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα με αποκλειστικό σκοπό την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού άπορων ατόμων, την καταπολέμηση της σπατάλης των τροφίμων και τη συνεργασία με αναγνωρισμένες οργανώσεις που μοιράζονται το ίδιο όραμα. Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τραπεζών Τροφίμων FΕΒΑ. Διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις συνολικού εμβαδού 1.550 τμ στο Κρυονέρι Αττικής, όπου γίνεται η μεταφορά, συλλογή, καταγραφή αλλά και διανομή των αγαθών. Η Τράπεζα τροφίμων διανέμει προϊόντα με κοντινή ημερομηνία λήξης ή προϊόντα των οποίων η συσκευασία έχει αλλάξει και δεν είναι πλέον εμπορεύσιμα σε 215 περίπου ιδρύματα που φιλοξενούν άπορους, ηλικιωμένους, ορφανά παιδιά, άτομα με ειδικές ανάγκες, άστεγους και άτομα που ακολουθούν πρόγραμμα απεξάρτησης. Κάθε εβδομάδα περισσότεροι από 20000 άτομα σιτίζονται με τα προϊόντα που διανέμει η Τράπεζα Τροφίμων.

Ο σκοπός της Τράπεζας Τροφίμων είναι άμεσα συνδεδεμένος με την Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων. Μια συνεργασία, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και κοινωνικής ευαισθησίας που θα βοηθήσει, συνεισφέροντας στον αγώνα επιβίωσης πολλών Ελλήνων.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr