NEWSFLASH...
Ενέργεια & Περιβάλλον
ανάγνωση

Η Ελλάδα απέκτησε τα πρώτα δύο ηλιακά της σκάφη

Η Ελλάδα απέκτησε τα πρώτα δύο ηλιακά της σκάφη
28_07_2014 | 11:08 15_11_2016 | 11:08

Την Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014 και ώρες 12.00 – 14.00 θα πραγµατοποιηθεί στην Αίθουσα του
∆ηµοτικού Συµβουλίου του ∆ήµου Πρεσπών, η Τελική Εκδήλωση για το ∆ιακρατικό Έργο µε τίτλο: «ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΚΑΦΟΣ - ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ: Η προώθηση όλων των οµορφιών της φυσικής και πολιτισµικής κληρονοµιάς της περιοχής των Λιµνών των Πρεσπών µε τη χρήση της τεχνολογίας του µέλλοντος - Ηλιακά Σκάφη». Την εκδήλωση θα τιµήσουν µε την παρουσία τους εκπρόσωποι τοπικών και περιφερειακών φορέων της ευρύτερης διασυνοριακής περιοχής των Πρεσπών.

Στα πλαίσια του έργου «ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΚΑΦΟΣ / GREEN BOAT», η Ελλάδα απέκτησε τα πρώτα δύο (2) ηλιακά της σκάφη διαµέσου του ∆ήµου Πρεσπών για την οργάνωση εναλλακτικών διαδροµών αναψυχής στις προστατευόµενες περιοχές των λιµνών Μικρή και Μεγάλη Πρέσπα µε καινοτόµα µέσα εντελώς φιλικά προς το περιβάλλον, µε σκοπό την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος και της προβολής της περιοχής ως προορισµού εναλλακτικού τουρισµού.

Κατά τη διάρκεια της Εκδήλωσης, θα παρουσιαστούν οι στόχοι και τα αποτελέσµατα του έργου«ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΚΑΦΟΣ / GREEN BOAT», οι κύριες δραστηριότητες των εταίρων, η επίσηµη ιστοσελίδα του έργου καθώς και οι λοιπές δράσεις δηµοσιότητας και επικοινωνίας. Επιπροσθέτως, θα πραγµατοποιηθεί η παρουσίαση των ηλιακών σκαφών του ∆ήµου Πρεσπών (τεχνικά χαρακτηριστικά, πλεονεκτήµατα) καθώς και των προτάσεων εφαρµογής περιηγητικών διαδροµών µε τα ηλιακά σκάφη. Η Τελική Εκδήλωση του Έργου θα ολοκληρωθεί µε την παρουσίαση του επίσηµου βίντεο του έργου.

Αξίζει να σηµειωθεί πως το έργο «ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΚΑΦΟΣ / GREEN BOAT» είναι ένα από τα πρώτα έργα του Προγράµµατος Ελλάδα-Αλβανία 2007-2013, µε απτά και άµεσα εφαρµόσιµα αποτελέσµατα, που επιτυγχάνεται µε την προµήθεια & λειτουργία δύο ηλιακών σκαφών για περιηγητικές διαδροµές. Για το σκοπό αυτό άλλωστε το συγκεκριµένο έργο επιλέχθηκε και παρουσιάστηκε ως Βέλτιστη Πρακτική στο 1ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Εδαφικής Συνεργασίας, που διεξήχθη στις 8-9 Μαΐου 2014 στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Συµβουλίου της Ε.Ε. και των εορτασµών για την Ηµέρα της Ευρώπης.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr