NEWSFLASH...
Ενέργεια & Περιβάλλον
ανάγνωση

Γιάννης Μανιάτης: “Πρώτη προτεραιότητά μας το Κτηματολόγιο”

Γιάννης Μανιάτης: “Πρώτη προτεραιότητά μας το Κτηματολόγιο”
15_07_2014 | 09:57 15_11_2016 | 11:08

Tη σημαντικότητα της πορείας του Κτηματολογίου τόνισε ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιαννης Μανιάτης, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 14 Ιουλίου, με τη συμμετοχή του Αναπληρωτή Υπουργού ΠΕΚΑ, Νίκου Ταγαρά, του ΓΓ Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Σωκράτη Αλεξιάδη, και του Προέδρου του ΔΣ και Διευθύνοντα Συμβούλου της ΕΚΧΑ - Εθνικό Κτηματολόγιο & Χαρτογράφηση ΑΕ, Ηλία Λιακόπουλο. Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος εκπρόσωποι του ΤΕΕ, του Συλλόγου Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών, καθώς και του Συνδέσμου Εταιρειών Γεωπληροφορικής και Κτηματολογίου.

Κατά τη σύσκεψη, ο Γιάννης Μανιάτης ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης του έργου του Εθνικού Κτηματολογίου, σε συνέχεια και των νομοθετικών ρυθμίσεων που έγιναν το τελευταίο διάστημα. Όπως τονίστηκε, εντός του έτους θα συμβασιοποιηθούν οι υπόλοιπες συμβάσεις για την ολοκλήρωση της κτηματογράφησης σε όλη τη χώρα. Το έργο συνεχίζεται με διασφαλισμένη χρηματοδότηση, μετά και τη σχετική δέσμευση της Κυβέρνησης, ενώ έχουν επιλυθεί εκκρεμότητες του παρελθόντος, επιτρέποντας την απρόσκοπτη ολοκλήρωσή του. Υπογραμμίζεται ότι τις επόμενες εβδομάδες υλοποιούνται, μετά και την προβλεπόμενη θεσμοθέτησή τους στο νομοσχέδιο για τα Ρυθμιστικά Σχέδια, τα δύο πρώτα οριστικά Κτηματολογικά Γραφεία της χώρας, στη Θεσσαλονίκη και στον Πειραιά, και δημιουργούνται, οι δύο πρώτες, οριστικές δομές για την οργανωμένη καταγραφή των ακινήτων. Το επόμενο διάστημα θα γίνει η προκήρυξη των δασικών χαρτών για την υπόλοιπη χώρα.

Ο Υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, σχετικά με το θέμα δήλωσε ότι "το Εθνικό Κτηματολόγιο είναι το μεγαλύτερο μεγάλο έργο της χώρας και αποτελεί πρώτη προτεραιότητα του Υπουργείου. Γι αυτό στηρίζεται από την κυβέρνηση και εξασφαλίστηκε η απρόσκοπτη χρηματοδότησή του, ώστε να υλοποιηθούν όλα τα χρονοδιαγράμματα έγκαιρα. Οργανώνουμε την γεωχωρική πληροφοριακή βάση της χώρας σε μια ενιαία πλατφόρμα, απαντώντας επιτέλους στα μεγάλα ερωτήματα "Πού μπορώ να κάνω τί και πότε θα αδειοδοτηθώ", προκειμένου να αντιμετωπίσουμε με ρεαλισμό και με αποτελεσματικότητα το μεγάλο εγχείρημα της μετάβασης στο παραγωγικό μοντέλο μιας οικονομίας που δημιουργεί επενδύσεις και θέσεις εργασίας".

Από την πλευρά του, ο Αναπληρωτής Υπουργός ΠΕΚΑ, Νίκος Ταγαράς, αναφέρθηκε στην ανάγκη η ολοκλήρωση του έργου του Εθνικού Κτηματολογίου μαζί με τους δασικούς χάρτες να κλείσουν σύντομα το παζλ της χωροταξικής και πολεοδομικής μεταρρύθμισης, που θα δώσει στον πολίτη πρόσβαση σε όλα τα γεωχωρικά δεδομένα, συμβάλλοντας αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας και κυρίως υλοποιώντας έναν μεγάλο στρατηγικό στόχο της χώρας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr