NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Τεράστιο το ενδιαφέρον στον Ασπρόπυργο για τον παιδικό εθισμό στο διαδίκτυο

Τεράστιο το ενδιαφέρον στον Ασπρόπυργο για τον παιδικό εθισμό στο διαδίκτυο
27_11_2018 | 13:20
epixeiro icon Ειδήσεις | Events, Βιβλία

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα μια δημοσιογράφος γίνεται συγγραφέας παραμυθιού για να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία στο θέμα του παιδικού εθισμού στο διαδίκτυο.

Το παραμύθι ή βιβλιοπαραμύθι «Η Φτερωτή Ποδηλατούλα» είναι το πρώτο από την γενική σειρά «Ο Υπέροχος κόσμος της Μελένιας» και παρουσιάζεται αυτή τη στιγμή σε όλη την Ελλάδα.Ίσως πρόκειται για το μοναδικό παραμύθι στην Ελλάδα, που η συγγραφέας του δεν κάνει αφήγηση αλλά εξηγεί τους ήρωες και συγκεκριμένα εξηγεί τις έννοιες που κρύβονται πίσω από αυτούς και τα παιδιά έχοντας στα χέρια τους χαρτιά και μαρκαδόρους, ζωγραφίζουν συμμετέχοντας ως αναπόσπαστο κομμάτι της εκδήλωσης.

Στη συνέχεια και όσο τα παιδιά βάζουν την φαντασία τους στο χαρτί η συγγραφέας γίνεται δημοσιογράφος και μιλάει για το φαινόμενο του εθισμού στο διαδίκτυο τόσο στους μεγάλους όσο και στους μικρούς. Με παραδείγματα από την καθημερινότητα και με βίντεο που δείχνουν πώς η ευκολία της Τεχνολογίας μας αδρανοποιεί και μας κλείνει μέσα στα σπίτια μας κάνει μια 30λεπτη συμβουλευτική στους γονείς, εξηγώντας τις επιπτώσεις της αλόγιστης χρήσης του διαδικτύου.

Η απομόνωση, η κατάθλιψη, οι κρίσεις πανικού, το άγχος και η μη επικοινωνία είναι μερικές από τις παρενέργειες που καταστρέφουν την ποιότητα των σχέσεών μας αλλά και της ζωής μας.

Οι φωτογραφίες είναι από την εκδήλωση στις 24 Νοεμβρίου στον Ασπρόπυργο, όπου το Πνευματικό κέντρο του Δήμου σε συνεργασία με την εθελοντική ομάδα Θρία, τον πρόεδρο Γιάννη Πίνη και τις Φαίη Χατζηπολυχρόνη και την Μαρία Γκούμα  αλλά και τον Πανηπειρωτικό Σύλλογο Ασπροπύργου με πρόεδρο τον Κώστα Ζηκόπουλο συνεργάστηκαν για να προσφέρουν στους πολίτες του Δήμου αλλά και στα μικρά παιδιά κάτι εποικοδομητικά διαφορετικό.

Μάλιστα ο δήμος Ασπροπύργου με πρόεδρο τον Μελέτη Μπουραντά και δήμαρχο τον Νίκο Μελετίου θα  διαθέσει αντίτυπα για να τοποθετηθούν στις βιβλιοθήκες των σχολείων της περιοχής και αυτό αποτελεί ένα δεύτερο κάλεσμα στη συγγραφέα, η οποία προτίθεται να πάει σε σχολεία και να μιλήσει για τον παιδικό εθισμό.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr