NEWSFLASH...
Marketing & Sales | Πωλήσεις
ανάγνωση

Δημιουργήστε νέες πηγές εισοδήματος

Δημιουργήστε νέες πηγές εισοδήματος
Sponsored by:
Δημιουργήστε νέες πηγές εισοδήματος

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί σαν επιχειρηματίας, τι άλλο προϊόν ή υπηρεσία θα μπορούσε να προσφέρει η επιχείρησή σας;

Μία επιχείρηση μπορεί να αυξήσει τις πηγές εισοδήματός της, προσφέροντας νέα προϊόντα ή υπηρεσίες, τόσο στους υφιστάμενους πελάτες της όσο και σε νέους πελάτες (νέες αγορές).  

Υπάρχουν πολλά παραδείγματα επιχειρήσεων, που έχουν εφαρμόσει την παραπάνω πρακτική:

  • Οι τράπεζες εκτός από δανειακά/καταθετικά προϊόντα, προσφέρουν και πλήρη γκάμα ασφαλιστικών προϊόντων, κερδίζοντας μεγάλο μερίδιο από μία πολύ σημαντική αγορά.
  • Ξενοδοχεία που παλιότερα είχαν μόνο δωμάτια προς ενοικίαση, πλεόν προσφέρουν και υπηρεσίες ομορφιάς (spa, μασάζ), καθώς και διοργάνωση εκδρομών.
  • Οι εταιρείες κατασκευής ιστοσελίδων, έχουν ξεκινήσει τον τελευταίο καιρό να προσφέρουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες Social Media Marketing.
  • Λογιστικά γραφεία, που απλά κρατούσαν τα βιβλία εταιρειών, πλέον έχουν αρχίσει να παραδίδουν σεμινάρια λογιστικής.  

Αν μία επιχείρηση εξαρτάται μόνο από μία πηγή εισοδήματος, υπάρχει κίνδυνος να γίνει ευάλωτη από τον ανταγωνισμό και να χάνει πελάτες. Αν προσφέρει παραπάνω προϊόντα ή υπηρεσίες, είναι πολύ πιο εύκολο να μετατρέψει έναν πελάτη σε πολλαπλή πηγή εισοδήματος. ‘Ενας πελάτης που έχει μείνει ευχαριστημένος από ένα προϊόν ή μία υπηρεσία, είναι συνήθως πρόθυμος να εμπιστευτεί την ίδια επιχείρηση και για κάτι καινούργιο που έχει να του προσφέρει. 

Δείτε πώς μπορεί να βοηθήσει εσάς και την επιχείρησή σας ένα οργανόγραμμα. 

Ένας άλλος τρόπος για να αυξήσετε τις πηγές εισοδήματος της επιχείρησής σας, είναι να συνάψετε συνεργασίες με άλλες επιχειρήσεις και να λαμβάνετε προμήθειες από τους πελάτες που συστήνετε σε αυτές. Προσοχή όμως: Οι εταιρείες που θα συνεργαστείτε, πρέπει να είναι αντάξιες της εμπιστοσύνης που σας έχουν δείξει οι πελάτες σας.  

Σε περιόδους οικονομικής στενότητας, όπως αυτή που διανύουμε, χρειάζεται ευελιξία και δημιουργικότητα. Επειδή ξεκινήσατε με ένα προϊόν ή μία υπηρεσία, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα άλλο. Σκεφτείτε τί επιπλέον θα μπορούσατε να προσφέρετε ως επιχείρηση και δημιουργήστε νέες πηγές εισοδήματος.  

Δείτε περισσότερα για την AMT Consultants.  

Sponsored by:
Δημιουργήστε νέες πηγές εισοδήματος
... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr