NEWSFLASH...
Μαθητική Επιχειρηματικότητα
ανάγνωση

«Χρυσός» ο Σύλλογος Αποφοίτων του ΣΕΝ/JA Greece

«Χρυσός» ο Σύλλογος Αποφοίτων του ΣΕΝ/JA Greece

Είμαστε πολύ υπερήφανοι στο Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece για τους μαθητές και τις μαθήτριες που έχουν υλοποιήσει τα προηγούμενα χρόνια το πρόγραμμα της Μαθητικής «Εικονικής Επιχείρησης» και τώρα ανήκουν στο Σύλλογο Αποφοίτων JA Alumni Greece

Η εξαιρετική δουλειά που γίνεται στο Σύλλογο, επισφραγίσθηκε και φέτος, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, με την απονομή του τίτλου «Gold Nation» στο JA Alumni Greece από την κεντρική διοίκηση του Ευρωπαϊκού Συλλόγου Αποφοίτων JA Alumni Europe που απαριθμεί 33 μέλη.

O Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων JA Alumni Greece Mιχάλης Λουκέρης εξηγεί τα κριτήρια και τη σημασία αυτής της διάκρισης: «Υπάρχουν πολλά κριτήρια που παίζουν ρόλο στην τελική απόφαση για να απονεμηθεί σε έναν Σύλλογο ο τίτλος του «Gold Nation», δηλαδή της χώρας-πρότυπο. Εξαρτάται από πόσα event διοργανώνει μέσα στο χρόνο, πόσα μέλη έχει, και πόσες ώρες εθελοντισμού έχουν πραγματοποιήσει τα μέλη του Συλλόγου. Όλα αυτά τα δεδομένα συγκεντρώνονται από το JA Alumni Europe και συγκρίνονται με κάποια KPI’s ώστε να βγει το τελικό αποτέλεσμα. Η διάκριση αυτή είναι πολύ σημαντική για εμάς καθώς επιστεγάζει μια μακροχρόνια προσπάθειά μας και μας δίνει όρεξη και ενέργεια σε μια περίοδο που ξεκινάμε νέες πρωτοβουλίες και δράσεις».

Ο Μιχάλης Λουκέρης είναι απόφοιτος του Αρσακείου Ψυχικού και τεταρτοετής φοιτητής στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι Developer στο ΧDA Developers και προγραμματιστής πυρήνων Linux για Android συσκευές. Ο Μιχάλης εξελέγη πριν λίγους μήνες στην Προεδρία του Συλλόγου Αποφοίτων του JA Greece και το όραμά του είναι όλα τα παιδιά που ολοκληρώνουν το πρόγραμμα της Μαθητικής «Εικονικής Επιχείρησης», από όλη την Ελλάδα, να γράφονται στο Σύλλογο Αποφοίτων, να δικτυώνονται σε Ελλάδα και Ευρώπη, να διεκδικούν με αξιώσεις σπουδαίες θέσεις εργασίας και να συμμετέχουν στο στήσιμο start-up επιχειρήσεων.

«Έως σήμερα έχουμε καταφέρει πάρα πολλά», λέει ο Μιχάλης. «Απαριθμούμε συνολικά 1000 εγγεγραμμένα μέλη και πάνω από 40 που συμμετέχουν πολύ ενεργά σε όλες τις δράσεις μας. Πρόσφατα αποκτήσαμε νομική μορφή ως Επιτροπή του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, κάτι πολύ σημαντικό που θα μας βοηθήσει στο μέλλον να αναπτυχθούμε ακόμα ταχύτερα. Ξεκινάμε αδελφό δίκτυο στην Θεσσαλονίκη ενώ θα πραγματοποιήσουμε ένα πολύ σημαντικό Πανευρωπαϊκό event το Μάιο. Ονομάζεται «Road to success: From idea to product» και θα πραγματοποιηθεί στις 17 με 19 Μαϊου 2019. Η εκδήλωση θα καλύψει τα μείζονα θέματα των νεοφυών/πρώιμων επιχειρήσεων από την σύλληψη της ιδέας προς υλοποίηση έως και το λανσάρισμα στην αγορά – δομή ιδέας, σχεδίαση προϊόντων, marketing, επενδύσεις και προετοιμασία για λανσάρισμα. Επίσης είμαστε σε συζητήσεις και για ένα Παν-Βαλκανικό event σε συνεργασία με τα JA Alumni Albania, JA Alumni Bulgaria και JA Alumni Serbia».

«Χρυσός» ο Σύλλογος Αποφοίτων του ΣΕΝ/JA Greece

Ο Σύλλογος Αποφοίτων ξεκίνησε πρόσφατα και τη λειτουργία θερμοκοιτίδας για start-up, τον INCUBATOR, που είναι ήδη πολύ δημοφιλής, όπως εξηγεί ο υπεύθυνος του νέου αυτού θεσμού Νίκος Γκολιόπουλος. Ο Νίκος είναι το μέλος του Συλλόγου JA Alumni Greece που έχει κατακτήσει και σημαντικό αξίωμα στην Ευρώπη καθώς είναι Development Manager στο JA Alumni Europe.  

«Η ιδέα του INCUBATOR προέκυψε ως μία ακόμα από τις πολλές παροχές που έχουμε προς τους αποφοίτους του ΣΕΝ/JA Greece», λέει ο Νίκος. «Είναι μία σπουδαία πρωτοβουλία που δίνει τη δυνατότητα επιτάχυνσης της ανάπτυξης των επιχειρηματικών ιδεών των μελών μας. Ξεκίνησε φέτος πιλοτικά στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece και πρόκειται να εφαρμοστεί σε πολλές χώρες της Ευρώπης. O ΙNCUBATOR εμπλουτίζεται με Mentoring Programme, δηλαδή με μέντορες πετυχημένους αποφοίτους του JA από πολλές ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίοι ανήκουν στη διακεκριμένη ομάδα αποφοίτων JA Alumni Honoris. Οι τελευταίοι αποτελούν και σημαντικούς χρηματοδότες του Ευρωπαϊκού δικτύου».

Στο πλαίσιο του ΙNCUBATOR, o Νίκος Γκολιόπουλος έχει ιδρύσει την startup Reckit που αναδεικνύει νέους καλλιτέχνες στη λογική του Jumping Fish, που δεν υπάρχει πια. H ανταπόκριση ήταν από την αρχή μεγάλη καθώς έλειπε κάτι τέτοιο από την αγορά και η εξέλιξη της Reckit είναι πολύ δυναμική. O Nίκος είναι τελειόφοιτος της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ, συντονιστής της ιστοσελίδας για το περιβάλλον envinow.gr και μέλος της οργανωτικής επιτροπής του GreenTech Challenge by NTUA.

Οι δύο αυτοί ταλαντούχοι νέοι ανυπομονούν να συντονιστούν με ολοένα και περισσότερα παιδιά, αποφοίτους του προγράμματος Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» του ΣΕΝ/JA Greece και αναφέρουν περισσότερους λόγους που είναι σημαντικό να γραφτούν στο Σύλλογο Αποφοίτων. 

«Βοηθάμε τα μέλη μας να συνεχίσουν να μαθαίνουν και να αναπτύσσονται σε ένα περιβάλλον που για να επιβιώσει κανείς πρέπει να μπορεί να προσαρμόζεται σε διάφορα περιβάλλοντα και καταστάσεις» τονίζει ο Μιχάλης και ο Νίκος προσθέτει: «Μέσα από τα events μας φέρνουμε σε επαφή τα μέλη μας με ανθρώπους που είναι πολύ πετυχημένοι στον τομέα τους με σκοπό να βελτιώσουν τις επιχειρηματικές τους ικανότητες. Πιστεύουμε στη δια βίου μάθηση και αυτό θέλουμε να το μεταβιβάσουμε στα μέλη μας. Ακόμη, βρίσκουμε σπουδαίες δυνατότητες μόνο για τα μέλη μας, όπως είναι o Incubator, ταξίδια στο εξωτερικό με ελάχιστο κόστος, internships και πολλά άλλα. Tα οφέλη είναι πολλαπλά και τα διαπιστώνουν τα μέλη μας στην πορεία».

Ο Μιχάλης Λουκέρης συμμετείχε στο πρόγραμμα της Μαθητικής «Εικονικής Επιχείρησης» το 2014 στο Β’ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού -όπου φοιτούσε- και με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Δήμητρα Χατζηαγγελάκη. «Μέχρι εκείνη τη στιγμή το μόνο που με ενδιέφερε επαγγελματικά ήταν η τεχνολογία και ο προγραμματισμός. Στην Εικονική Επιχείρηση που συστήσαμε είχα το ρόλο του Γενικού Διευθυντή και ως εκ τούτου είχα αυξημένες υποχρεώσεις και έπρεπε να έχω έναν ηγετικό και καθοδηγητικό ρόλο απέναντι στους υπόλοιπους συμμαθητές μου. Η διαδικασία αυτή της οργάνωσης και της μετατροπής μίας ιδέας σε κάτι απτό και χειροπιαστό καθώς επίσης και η τριβή με το κόσμο του επιχειρείν με έκαναν όχι μόνο να αλλάξω ενδιαφέροντα αλλά άλλαξα και επαγγελματικό προσανατολισμό και πέρασα στο τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΟΠΑ».

Ο Μιχάλης ευχαριστεί θερμά το ΣΕΝ/JA Greece για την μεγάλη υποστήριξη που προσφέρει στο Σύλλογο Αποφοίτων.

«Από ΣΕΝ/ JA Greece έχουμε τεράστια υποστήριξη. Βρίσκεται εκεί σε κάθε μας βήμα και μας βοηθάει να λύσουμε και να ξεπεράσουμε τα προβλήματα μας. Μας παρέχει χώρο για να λειτουργεί ο INCUBATOR και να πραγματοποιούμε τις συναντήσεις μας, χρηματική υποστήριξη και συνέβαλλε καθοριστικά στο να αποκτήσουμε νομική υπόσταση» τονίζει ο Μιχάλης και δίνει τη δική του συμβουλή στα παιδιά και τους νέους για να επιλέξουν το σωστό επάγγελμα και να πετύχουν.

«Θεωρώ πως το πιο σημαντικό για ένα παιδί, για ένα νέο, είναι να βρει το πάθος του. Πρέπει να ανακαλύψει τι είναι  αυτό που του αρέσει στη ζωή και αυτό με το οποίο θέλει να ασχοληθεί. Επίσης, απολύτως απαραίτητο είναι να έχουμε και να θέτουμε στόχους. Χωρίς στόχους είμαστε σαν ακυβέρνητα καράβια. Τέλος, δεν πρέπει ποτέ μα ποτέ μα ποτέ να πάρει κανείς τα μάτια του από τον στόχο του και να μη σκεφτεί ούτε για μια στιγμή να τα παρατήσει αλλά αντίθετα να κάνει ότι μπορεί για να φτάσει εκεί».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr