NEWSFLASH...
Μαθητική Επιχειρηματικότητα
ανάγνωση

Μαθητική Εμπορική Έκθεση 2019: 1ο βραβείο για τη μαθητική «επιχείρηση» «Αnt»

Μαθητική Εμπορική Έκθεση 2019: 1ο βραβείο για τη μαθητική «επιχείρηση» «Αnt»

«Ζούμε ένα όνειρο» λένε ενθουσιασμένα τα «στελέχη» της μαθητικής «επιχείρησης» «Αnt» (μυρμήγκι), από το Αρσάκειο Γυμνάσιο Ιωαννίνων, που κέρδισαν το πρώτο βραβείο της Μαθητικής Εμπορικής Έκθεσης 2019 του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece. Πρόκειται για μια εφαρμογή για κινητά που παρακολουθεί τα αγαπημένα μας προϊόντα και μας βοηθά να τα αγοράζουμε στην πιο χαμηλή τιμή. Η απονομή έγινε μέσα σε κλίμα μεγάλου ενθουσιασμού, αγωνίας και συγκίνησης. Βραβεύτηκαν επίσης με το δεύτερο και το τρίτο βραβείο η μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» «Κρητοβουτιές» από το ΕΠΑ.Λ. Βρυσών Αποκορώνου Χανίων και η «Βreath n’ Drive» από τα Εκπαιδευτήρια Ροδίων Παιδεία.

\Η Μαθητική Εμπορική Έκθεση του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση 2019» που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019 στο εμπορικό κέντρο Μediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη ήταν μια συγκλονιστική εμπειρία για όλους. Η συμμετοχή ήταν πρωτοφανής και το επίπεδο των παιδιών πολύ υψηλό. Οι 1.200 μαθητές και μαθήτριες από 37 Γυμνάσια και Λύκεια της Βόρειας Ελλάδας, της Ρόδου και της Κρήτης, κατέπληξαν το κοινό και την κριτική επιτροπή του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece. Τα παιδιά καλωσόρισε στις 9 το πρωϊ ο Διευθυντής του Mediterranean Cosmos, Κυριάκος Κονταξιάν, που φιλοξενεί τη σπουδαία μαθητική αυτή δράση για έκτη συνεχόμενη χρονιά.

senja_ant2.jpg?mtime=20190225104027#asset:115174

Οι μαθητές και οι μαθήτριες (15-18 ετών) παρουσίασαν πολύ έξυπνες, καινοτόμες «επιχειρήσεις» που δημιούργησαν σε χρόνο-ρεκόρ, μέσα σε λίγους μήνες, από την αρχή της σχολικής χρονιάς. Το Mediterranean Cosmos είχε κατακλυστεί από κόσμο, τους μαθητές και τις μαθήτριες, τους καθηγητές, τους εθελοντές και τους υποστηρικτές των μαθητών αλλά και από το κοινό που ενθουσιάσθηκε και αγόρασε προϊόντα των μαθητικών «επιχειρήσεων». Την ώρα της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων για τα 3 βραβεία της Εμπορικής Έκθεσης Θεσσαλονίκης, η αγωνία είχε «χτυπήσει κόκκινο». Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί στον κεντρικό χώρο της έκθεσης και περίμενε με ενθουσιασμό την ανακοίνωση των 3 νικητών.

«Δυσκολευθήκαμε πολύ να αποφασίσουμε τους 3 καλύτερους», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΕΝ/JA Greece και πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, Μάρκος Βερέμης. «H ποιότητά σας ήταν απίστευτη, η δουλειά και η ομαδικότητά σας ήταν απίστευτες», είπε απευθυνόμενος στους μαθητές και τις μαθήτριες «επιχειρηματίες» λίγο πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Τους νικητές ανακοίνωσε η δημοσιογράφος, υπεύθυνη επικοινωνίας του ΣΕΝ/JA Greece, Mαρία Γιαννέτου. Η αγωνία ήταν τόσο μεγάλη, που όταν ανακοινώθηκαν οι 3 καλύτερες «επιχειρήσεις» τα παιδιά ξέσπασαν σε κραυγές ενθουσιασμού και κλάματα από τη χαρά τους.

Πρώτο βραβείο στην «Αnt»: Το …εργατικό μυρμήγκι που παρακολουθεί τα αγαπημένα μας προϊόντα και μας βοηθά να τα αγοράζουμε στην πιο χαμηλή τιμή

Το 1ο βραβείο της Εμπορικής Έκθεσης Θεσσαλονίκης 2019 του ΣΕΝ/JA Greece κέρδισε η Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» «Αnt» (μυρμήγκι στα ελληνικά) από το Αρσάκειο Γυμνάσιο Ιωαννίνων. Πρόκειται για μία καινοτόμα εφαρμογή, που βοηθά τον καταναλωτή στις ηλεκτρονικές του αγορές. Μέσω αυτής ο χρήστης μπορεί να «εντοπίσει» προϊόντα που τον ενδιαφέρουν και να ενημερώνεται για την εξέλιξη της τιμής, με σκοπό να πετύχει την χαμηλότερη. Το εργατικό… μυρμήγκι (Ant στα αγγλικά) - το έξυπνο όνομα που σκέφτηκαν τα παιδιά- παρακολουθεί ακούραστα την πτώση της τιμής και ειδοποιεί το χρήστη να αγοράσει το προϊόν που θέλει, στην τιμή που το θέλει.

«Είμαστε πολύ συγκινημένοι που πήραμε το πρώτο βραβείο!», δήλωσε αμέσως μετά την απονομή η μαθήτρια της Γ’ Γυμνασίου, Αλίκη Μαρτίνη, Αν. Διευθύνουσα Σύμβουλος της «Ant» και τόνισε: «Ήταν μια μοναδική εμπειρία, δε θα την ξεχάσουμε ποτέ! Η προσπάθειά μας άξιζε τον κόπο!».

«Ζούμε ένα όνειρο!» έλεγαν ενθουσιασμένοι όλοι οι μαθητές «επιχειρηματίες» και οι καθηγητές των παιδιών, η υπεύθυνη καθηγήτρια του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση» στο Αρσάκειο Γυμνάσιο Ιωαννίνων, Ιωάννα Μερτζάνη, η Διευθύντρια Κατερίνα Τάτση και ο καθηγητής Μιλτιάδης Σγουρίδης. Το πρώτο βραβείο απένειμε ο Πρόεδρος του ΣΕΝ/JA Greece, Mάρκος Βερέμης μαζί με τον Στάθη Παναγιωτόπουλο από τους «Ράδιο Αρβύλα» που μίλησε στα παιδιά και ήταν -όπως πάντα- απολαυστικός.

Το 2ο βραβείο απονεμήθηκε στη Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» «Κρητοβουτιές» από το ΕΠΑ.Λ. Βρυσών Αποκορώνου Χανίων. Οι «Κρητοβουτιές» είναι πρωτότυπα κρητικά σνακ σε δύο συνδυασμούς: κριτσίνια με γεύση μήλου και κανέλας με ντιπ ταχίνι και πετιμέζι και κριτσίνια με κρητική γραβιέρα με ντιπ από πάστα ελιάς, πιπεριά και θυμάρι.Το βραβείο απένειμε ο Πρόεδρος του ΣΒΒΕ Αθανάσιος Σαββάκης μαζί με την επίτιμη Πρόεδρο του ΣΕΝ/JA Greece, Λίτσα Παναγιωτοπούλου.

To 3ο βραβείο κατέκτησε η Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» «Βreath n’ Drive» από τα Εκπαιδευτήρια Ροδίων Παιδεία. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή συσκευή αλκοστέστ που συνδέεται με τη μίζα του αυτοκινήτου και αν ο οδηγός έχει ξεπεράσει το επιτρεπτό όριο δεν ανάβει η μηχανή. Τα στοιχεία κάθε οδηγού είναι αποθηκευμένα σε ατομικό μπρελόκ rfid. Το βραβείο απένειμε ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΝ/JA Greece και Αντιπρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Junior Achievement Europe, Aργύρης Τζικόπουλος μαζί με την Υπεύθυνη του Προγράμματος Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση», Ελένη Χελιώτη.

Ο τοπικός τύπος σε Ιωάννινα, Κρήτη και Ρόδο αποθεώνει τους μικρούς «επιχειρηματίες» που έκαναν τον τόπο τους πολύ υπερήφανο με την επιτυχία τους.

Η σειρά της Αθήνας: Αυτή την Παρασκευή 1η Μαρτίου - 60 μαθητικές «επιχειρήσεις» στο The Mall Athens στο Μαρούσι

Πανέτοιμες είναι 60 μαθητικές επιχειρήσεις να ζήσουν ανάλογη εκπληκτική εμπειρία στη Μαθητική Εμπορική Έκθεση της Αθήνας που θα πραγματοποιηθεί αυτή την Παρασκευή 1η Μαρτίου 2019 στο «The Mall Athens» στο Μαρούσι, για τα σχολεία της Κεντρικής, της Νότιας Ελλάδας και των υπόλοιπων νησιών του Αιγαίου. Η έκθεση θα ξεκινήσει στις 09:00 και θα ολοκληρωθεί στις 15:00 με την απονομή των 3 βραβείων.

Όλες οι μαθητικές «επιχειρήσεις» θα αξιολογηθούν συνολικά, από την εμφάνισή τους στις δύο Εμπορικές Εκθέσεις και κυρίως από τα επιχειρηματικά σχέδια που θα καταθέσουν στο ΣΕΝ/JA Greece. Θα αναδειχθούν οι 10 καλύτερες «Εικονικές Επιχειρήσεις» της Ελλάδας και η ομάδα που θα κερδίσει το πρώτο βραβείο στον Πανελλαδικό Τελικό Διαγωνισμό «Καλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2019» στις 6 Μαϊου 2019, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Τελικό του Junior Achievement Europe που θα γίνει 2-5 Ιουλίου στη Λίλ της Γαλλίας. Οι Μαθητικές Εμπορικές Εκθέσεις του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση 2019» που πραγματοποιούνται για 14η χρονιά στην Ελλάδα φέτος είναι πανηγυρικές καθώς εορτάζονται τα 100 χρόνια του παγκόσμιου οργανισμού Junior Achievement Worldwide, παράρτημα του οποίου είναι το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece. Eπίσης, για πρώτη φορά φέτος, το πρόγραμμα Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση 2019», έχει τεθεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.

Το παγκόσμιο πρόγραμμα της «Εικονικής Επιχείρησης» ωθεί τους μαθητές και τις μαθήτριες στην καινοτομία, τους δίνει χαρά, ελπίδα και προοπτική για το επαγγελματικό τους μέλλον, ενώ δημιουργεί τη βάση για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα. Ευχαριστούμε θερμά τους υποστηρικτές μας σε ένα έργο απαραίτητο για τα παιδιά και τη χώρα μας.

  • Κύριοι Χορηγοί ΣΕΝ/JA Greece: MetLife, Citi Foundation, Εθνική Τράπεζα, General Mills, The Hellenic Initiative – Ελληνική Πρωτοβουλία, Πρεσβεία Η.Π.Α. στην Αθήνα, Accenture
  • Χορηγοί Εμπορικών Εκθέσεων 2019: The Mall, Mediterranean Cosmos, Mondelēz International, Vision.
  • Χρυσός Χορηγός Αερομεταφορών: Aegean
  • Χορηγοί Επικοινωνίας: EΡΤ, Πρώτο Πρόγραμμα, KΟSMOS 93.6, ΕΡΑ Σπορ, Η Καθημερινή, Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, epixeiro.gr, OPEN BEYOND TV, ΑCTION 24, Capital.gr, 95.2 Athens DeeJay, 969 Rock FM, Λάμψη 92.3, Τηλεθεατής, Τηλέραμα
... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr