NEWSFLASH...
Βόρεια Ελλάδα
ανάγνωση

Η Θεσσαλονίκη προστίθεται ως σταθμός στη θαλάσσια κρουαζιέρα που οργανώνεται από τη Λεμεσό της Κύπρου

Η Θεσσαλονίκη προστίθεται ως σταθμός στη θαλάσσια κρουαζιέρα που οργανώνεται από τη Λεμεσό της Κύπρου
01_08_2015 | 10:03 15_11_2016 | 11:15

Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης κατέπλευσε την Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015 το κρουαζιερόπλοιο Salamis Filoxenia προσθέτοντας την πόλη ως ενδιάμεσο σταθμό στην κρουαζιέρα από την Κύπρο.
Η κρουαζιέρα που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στα ελληνικά νησιά, ξεκίνησε από την Λεμεσό(αδελφοποιημένη πόλη της Θεσσαλονίκης) και προσέγγισε για πρώτη φορά φέτος το λιμάνι στο οποίο μάλιστα έδεσε για ένα 24ωρο.
Τους 700 και πλέον ακροατές του Ραδιοφωνικού ιδρύματος Κύπρου (ΡΙΚ) καθώς και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού, μαζί με το μουσικό συγκρότημα «Οι Λας», που ήταν επιβάτες της κρουαζιέρας, υποδέχτηκε εκ΄ μέρους του Δήμου Θεσσαλονίκης ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Διεθνών Σχέσεων και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Σπύρος Πέγκας.

Στην εκδήλωση αλληλογνωριμίας που οργανώθηκε από το Δήμο Θεσσαλονίκης και το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου, στο Λευκό Πύργο, ο Αντιδήμαρχος, αφού καλωσόρισε τους επισκέπτες, αναφέρθηκε στη στήριξη που πρόσφερε στην τουριστική αγορά και κίνηση της πόλης η Μεγαλόνησος και τους προέτρεψε να γίνουν πρεσβευτές των πλεονεκτημάτων της Θεσσαλονίκης στις πόλεις της Κύπρου. «Οι Κύπριοι, κατέληξε ο Σπύρος Πέγκας, κατέχουν την πρώτη θέση στη λίστα των επισκεπτών της Θεσσαλονίκης για το 2014».

Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες και την υπερβολική ζέστη, πλήθος κόσμου βρέθηκε στην πλατεία του Λευκού Πύργου και ακολούθησε τα βήματα των γνωστών χορών από τη Μακεδονία, με τη συμβολή του Χορευτικού Όμιλου Θεσσαλονίκης, αλλά και την Κύπρο, σε ένα όμορφο παραδοσιακό γλέντι.

Στο τέλος της εκδήλωσης σε μια συμβολική αλλά και ουσιαστική κίνηση αλληλεγγύης, οι ταξιδιώτες από την Κύπρο, προσέφεραν ένα σημαντικό ποσό για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ η βραδιά έκλεισε με την υπόσχεση ότι η εκδήλωση θα επαναληφθεί την επόμενη χρονιά.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr