NEWSFLASH...
Βόρεια Ελλάδα
ανάγνωση

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε ψηφιακές υπηρεσίες ενίσχυσης επιχειρηματικότητας

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε ψηφιακές υπηρεσίες ενίσχυσης επιχειρηματικότητας
24_08_2013 | 13:06 15_11_2016 | 11:15

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, προσδοκώντας να βελτιώσει τις υπηρεσίες ενίσχυσης επιχειρηματικότητας σε ψηφιακό επίπεδο, πρόκειται να συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Πρόγραμμα «STORM – Ανάπτυξη Υπηρεσιών Έξυπνων Πόλεων μέσω Τεχνολογιών CLOUD», στο πλαίσιο της συνεργασίας του με την ομάδα URENIO του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

altΣύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου η πρόταση που υπέβαλαν οι δύο φορείς, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης (CIP-ICT PSP-2013, 7 call), εγκρίθηκε τον Ιούλιο 2013 και σύμφωνα με δήλωση του Αντιδημάρχου Επιχειρηματικότητας και Απασχόλησης, Χασδάι Καπόν, «μέσα από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα θα δοθούν δυνατότητες σε στελέχη του Δήμου να εκπαιδευτούν σε βέλτιστες πρακτικές και ενέργειες που ακολουθούνται σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις σε μία προσπάθεια αναβάθμισης, σε ψηφιακό επίπεδο, των παρεχόμενων υπηρεσιών τόσο στους δημότες όσο και στις επιχειρήσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης».

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 3.800.000 ευρώ, αποτελεί ένα πιλοτικό έργο διάρκειας 36 μηνών, που θα υλοποιηθεί παράλληλα σε τέσσερις ευρωπαϊκές πόλεις (Θεσσαλονίκη, Μάντσεστερ –Μ. Βρετανία, Βαγιαδολίδ -Ισπανία και Αγκουέδα –Πορτογαλία).

Στόχος του έργου είναι η ανάπτυξη υπηρεσιών και εφαρμογών που προσφέρονται μέσα από το CLOUD στους τομείς:

  • της οικονομίας, της καινοτομίας και επιχειρηματικότητας
  • της ποιότητας ζωής
  • των ευφυών δικτύων και υπηρεσιών κοινής ωφελείας και
  • της ψηφιακής διακυβέρνησης.
... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr