NEWSFLASH...
Βόρεια Ελλάδα
ανάγνωση

"Επιχειρησιακή Μονάδα Ανάπτυξης" από το ΥΠΑΑΝ

"Επιχειρησιακή Μονάδα Ανάπτυξης" από το ΥΠΑΑΝ
09_02_2011 | 16:03 15_11_2016 | 11:15

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης το Προεδρικό Διάταγμα (Π.Δ. 8/11 ΦΕΚ 16 Α/16-2-2011) για την οργάνωση της Επιχειρησιακής Μονάδας Ανάπτυξης στη Θεσσαλονίκη (ΕΜΑ) του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Η Επιχειρησιακή Μονάδα Ανάπτυξης υπάγεται απευθείας στον Αναπληρωτή υπουργό κ. Σ. Ξυνίδη και έχει ως σκοπό, στο πλαίσιο της γενικής πολιτικής του υπουργείου, το σχεδιασμό, την προώθηση και εκτέλεση αναπτυξιακών προγραμμάτων και δράσεων στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας-Θράκης (Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης) στους τομείς αρμοδιότητας του υπουργείου με προώθηση των αρχών της αειφορίας και της περιβαλλοντικής ευθύνης στις υποδομές που χρησιμοποιεί και με πιλοτική εφαρμογή καινοτόμων αρχών διοίκησης.

Στις αρμοδιότητες της Επιχειρησιακής Μονάδας Ανάπτυξης υπάγονται:

- Ο συνεκτικός σχεδιασμός, η εποπτεία και η εφαρμογή των αναπτυξιακών στρατηγικών του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και όσων σχετίζονται με το σχεδιασμό και την εφαρμογή των αναπτυξιακών προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως είναι ιδίως το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς, τα περιφερειακά επιχειρησιακά προγράμματα, οι χρηματοδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, το πρόγραμμα INTERREG (Ενδοπεριφερειακό, διασυνοριακό και τα λοιπά διακρατικά κοινοτικά προγράμματα).

- Ο σχεδιασμός, η εποπτεία και η εφαρμογή ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος για τη μητροπολιτική περιοχή της Θεσσαλονίκης.

- Ο σχεδιασμός, η εποπτεία και η εφαρμογή συμπράξεων Δημοσίου - Ιδιωτικού Τομέα στο χώρο ευθύνης της.

- Η αξιολόγηση, χρηματοδότηση και εποπτεία των ιδιωτικών επενδύσεων, οι οποίες επιδιώκουν ή λαμβάνουν δημόσια χρηματοδότηση στο χώρο ευθύνης της.

- Ο σχεδιασμός, η εποπτεία και η εφαρμογή των δημόσιων πολιτικών ανάπτυξης των λιμένων του χώρου ευθύνης της.

- Ο σχεδιασμός, η εποπτεία, η εφαρμογή και η προώθηση καινοτομικών αναπτυξιακών σχεδίων, στη βάση των αρχών της «Πράσινης Ανάπτυξης» και αειφορίας.

- Η υποστήριξη και προώθηση των Περιφερειακών οικονομικών διακρατικών σχέσεων, ιδίως με τις χώρες των Βαλκανίων και της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

- Ο σχεδιασμός και η εποπτεία εφαρμογής της απαραίτητης για την προώθηση των αναπτυξιακών σχεδίων επικοινωνιακής στρατηγικής.

- Η οργάνωση και λειτουργία πρότυπης μονάδας με σκοπό την εξυπηρέτηση, από αυτήν και μόνο, για όλα τα στάδια (one stand step) των πολιτών και των επιχειρηματιών στους τομείς αρμοδιότητας του υπουργείου.

- Ο σχεδιασμός και η εποπτεία πραγματοποίησης και εφαρμογής προγραμμάτων ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στους τομείς αρμοδιότητάς της μέσα από ασφαλείς διαδραστικές ηλεκτρονικές πύλες.

- Η αποτελεσματική προστασία των καταναλωτών και η συστηματική εποπτεία της αγοράς στο χώρο ευθύνης της.

Η οργανωτική διάρθρωση της Επιχειρησιακής Μονάδας έχει ως ακολούθως:

- Διεύθυνση Αναπτυξιακού Σχεδιασμού και Παρακολούθησης με τα Τμήματα:

α) Ευρωπαϊκών και Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων

β) Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ)

γ) Καινοτομίας και Πράσινης Ανάπτυξης

δ) Επικοινωνιακής Στρατηγικής και Προώθησης

ε) Παρακολούθησης και Ελέγχων Εφαρμογής Προγραμμάτων

στ) Εποπτείας Αγοράς

- Διεύθυνση Διοικητικής Υποστήριξης με τα Τμήματα:

α) Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού

β) Οικονομικής Διαχείρισης

γ) Γραμματειακής Υποστήριξης και Διοικητικής Μέριμνας

δ) Απλούστευσης Διαδικασιών, Εσωτερικού Ελέγχου και Αξιολόγησης

- Διεύθυνση Εξυπηρέτησης Πολιτών και Επιχειρήσεων με τα Τμήματα:

α) Αναπτυξιακού Νόμου

β) Εμπορίου και Βιομηχανίας

- Διεύθυνση Πληροφορικής και Επικοινωνιών με τα Τμήματα:

α) Σχεδιασμού και Υποστήριξης Συστημάτων Φορέα

β) Σχεδιασμού και Υποστήριξης Ηλεκτρονικών Πληροφοριών για τον πολίτη και τις επιχειρήσεις.

Στον Ενιαίο Διοικητικό Τομέα συνιστάται θέση Ειδικού Γραμματέα με βαθμό 2ο της κατηγορίας των Ειδικών Θέσεων ο οποίος και προΐσταται του Ενιαίου Διοικητικού Τομέα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr