NEWSFLASH...
Γυναικεία επιχειρηματικότητα
ανάγνωση

Το ΤΟΓΜΕ επισκέπτεται την Αγγελική Νταλιάνη και συζητά μαζί της μια μακρά επιχειρηματική πορεία επιτυχίας

Το ΤΟΓΜΕ επισκέπτεται την Αγγελική Νταλιάνη και συζητά μαζί της μια μακρά επιχειρηματική πορεία επιτυχίας
10_04_2012 | 13:12 15_11_2016 | 11:16

Ο Τομέας Γυναικών Μάνατζερ και Επιχειρηματιών (ΤΟΓΜΕ) του Τμήματος Μακεδονίας της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) έχει εισαγάγει στη Θεσσαλονίκη με μεγάλη επιτυχία ένα νέο κύκλο δράσεων με τίτλο «το ΤΟΓΜΕ - Τμήμα Μακεδονίας συναντά Γυναίκες Μάνατζερ & Επιχειρηματίες στο χώρο εργασίας τους», με στόχο την ανάδειξη και την προώθηση της γυναικείας επιχειρηματικότητας.

altΣτο πλαίσιο αυτής της δράσης, το ΤΟΓΜΕ πραγματοποίησε την τρίτη συνάντησή του με την κ. Αγγελική Νταλιάνη, ιδρύτρια του Ασφαλιστικού Οργανισμού ΝΤΑΛΙΑΝΗ που δραστηριοποιείται στον κλάδο των ασφαλειών από τη δεκαετία του '70 και μέχρι σήμερα και αποτελεί ένα από τα παλαιότερα μέλη της ΕΕΔΕ. Η επίσκεψη στην κ. Νταλιάνη που διετέλεσε Ιδρυτικός Πρόεδρος του ΙΑΓΜΕ (του αντίστοιχου σημερινού ΤΟΓΜΕ) Θεσσαλονίκης έγινε από τα μέλη του ΤΟΓΜΕ Χαρά Κουτάλου, Κική Καλεύρα και Μαριάνα Παγκάλου. Η επιχειρηματική πορεία της κ. Νταλιάνη, το ξεκίνημα και οι δυσκολίες που αντιμετώπισε, οι προκλήσεις και οι κρίσιμες αποφάσεις που χρειάστηκε να λάβει και η «συνταγή επιτυχίας» της, ήταν μερικά από τα πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία που προέκυψαν από τη συζήτηση και τις ερωτήσεις των μελών του ΤΟΓΜΕ.

Όπως προέκυψε από τη συζήτηση, η πρόκληση για την κ. Νταλιάνη ήταν πολύ μεγάλη στο ξεκίνημα της καριέρας της, μιας και θεωρεί ότι η πιο κρίσιμη απόφαση που έλαβε όλα αυτά τα χρόνια, ήταν η ίδια η απόφασή της να εισέρθει στην αγορά εργασίας. Η κ. Νταλιάνη, προερχόμενη από ένα μεσοαστικό οικογενειακό περιβάλλον, το 1975, περίοδο της κορύφωσης των αγώνων των γυναικών για ισότιμη μεταχείριση, αποφάσισε να δημιουργήσει μια δική της επιχείρηση, απορρίπτοντας συνειδητά το ενδεχόμενο να ασκήσει ένα "γυναικείο" επάγγελμα, «ξενίζοντας» το οικογενειακό και φιλικό της περιβάλλον και έπειτα την κοινωνία της Θεσσαλονίκης.

Παρά τις δυσμενείς προκαταλήψεις, σε ένα ανδροκρατούμενο τότε κλάδο, κατάφερε να υλοποιήσει με επιτυχία τους επαγγελματικούς της στόχους, να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες, να υπερκεράσει τα προβλήματα «με το ισχυρότερο αντίδοτο όλων, την επιμονή και την αποφασιστικότητα». Σήμερα συνεχίζει να εργάζεται, παραμένοντας επικεντρωμένη στους στόχους της και κρατώντας το όραμά της ζωντανό, παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον.

Η κ. Νταλιάνη, έχοντας μακρόχρονη εμπειρία στη γυναικεία ηγεσία μιας εταιρίας με δύσκολο αντικείμενο, αναφέρθηκε και στα θετικά, αλλά και στα δύσκολα σημεία της επιχειρηματικής της πορείας, τονίζοντας ότι η γυναίκα έχει αποδείξει στην πράξη ότι τα έχει καταφέρει και ως ηγέτης και ως μάνατζερ και ως επιχειρηματίας. Πιστεύει ότι ο δρόμος του επιχειρείν είναι ανοικτός πλέον για τις γυναίκες, όχι όμως στρωμένος με ροδοπέταλα. Παρ' όλα αυτά θεωρεί ότι η γυναικεία φύση διαθέτει τρομακτικές δυνατότητες, όπως η διορατικότητα, το όραμα, η φαντασία και η πίστη σε αυτό που κάνει, αρετές που στέφουν με επιτυχία το έργο της.

Mέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του κύκλου δράσης «Το ΤΟΓΜΕ συναντά.......» είναι οι κυρίες Χαρά Κουτάλου, Κική Καλεύρα, Φωτεινή Χατζηευστρατίου και Elisabeth Werter

Η συνάντηση μαγνητοσκοπήθηκε με την ευγενική χορηγία της Alpha Marketing και του κ. Τάσου Γούσιου και είναι διαθέσιμη στο ακόλουθο link:

{youtube}dVvbZsf4zIg{/youtube}

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr