NEWSFLASH...
Τράπεζες
ανάγνωση

180 εκ ευρώ για δάνεια με ευνοϊκούς όρους σε μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις ΤΠΕ

180 εκ ευρώ για δάνεια με ευνοϊκούς όρους σε μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις ΤΠΕ
24_02_2012 | 09:32 15_11_2016 | 11:16

Διαθέσιμα στις επιχειρήσεις της ελληνικής αγοράς είναι πλέον τα συγχρηματοδοτούμενα χαμηλότοκα δάνεια “Jeremie ICT”, καθώς έχει ήδη ξεκινήσει η υλοποίηση των τριών νέων συμφωνιών που υπέγραψε το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤΕ), το οποίο διαχειρίζεται την εφαρμογή της πρωτοβουλίας JEREMIE στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, με τρεις ελληνικές τράπεζες, την Εθνική Τράπεζα Ελλάδος, την Άλφα Τράπεζα και την Εμπορική.

psifiaki_ellada.jpgΟι ανωτέρω συμφωνίες προβλέπουν τη χορήγηση δανείων ύψους έως 500.000€ σε μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις του κλάδου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών είτε επιχειρήσεις άλλων κλάδων για τη χρηματοδότηση σχεδίων που αφορούν Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, συνολικού ύψους 180 εκ ευρώ, μέσω του χρηματοπιστωτικού προϊόντος «Εργαλείο Επιμερισμού Ρίσκου και Συγχρηματοδότησης για ICT» της Πρωτοβουλίας JEREMIE, με την αξιοποίηση πόρων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση (ΕΣΠΑ 2007-2013).

Το συγκεκριμένο προϊόν αποτελεί μέρος της συμφωνίας του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων και του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, που υπογράφηκε κατόπιν διαπραγματεύσεων της Ειδικής Γραμματείας Ψηφιακού Σχεδιασμού, για την επέκταση του πλαισίου συνεργασίας τους, με σκοπό την ενίσχυση επενδύσεων στην Τεχνολογική Καινοτομία, μέσω πόρων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» που αξιοποιούνται από την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία JEREMIE.

Σκοπός της συμφωνίας, που πλέον έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή, αποτελεί η προώθηση νέων μορφών στήριξης της ελληνικής επιχειρηματικότητας στο χώρο της τεχνολογικής καινοτομίας και, πιο συγκεκριμένα, των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

Ο Ειδικός Γραμματέας Ψηφιακού Σχεδιασμού, κ. Αντώνης Μαρκόπουλος, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η αξιοποίηση πόρων του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ψηφιακή Σύγκλιση για τη διάθεση σύγχρονων χρηματοδοτικών εργαλείων στις ελληνικές επιχειρήσεις Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, αποτελέσε στοίχημα για εμάς από την πρώτη στιγμή. Η υπογραφή των συμφωνιών με τις ελληνικές τράπεζες για το πρώτο από τα 3 χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε σχεδιάσει, αποδεικνύει ότι οι προσπάθειές μας καρποφόρησαν. Σύντομα θα είμαστε σε θέση να διαθέσουμε στην πραγματική οικονομία και τα άλλα δύο προϊόντα, τα Κεφάλαια Επιχειρηματικών Συμμετοχών, με τη συμμετοχή επενδυτών από ολόκληρο τον κόσμο, που ευελπιστούμε ότι θα συντελέσουν στην αλλαγή του προσανατολισμού της ελληνικής επιχειρηματικότητας σε νέες, καινοτόμες πρωτοβουλίες.»

Τα προϊόντα Επιμερισμού Κινδύνου συγχρηματοδοτούνται από το Χρηματοδοτικό Ταμείο JEREMIE και τις επιλεγμένες τράπεζες σε ποσοστό 50%-50%, επιμερίζοντας το ρίσκο. Τα δάνεια που χορηγούνται έχουν ιδιαίτερα ελκυστικά, μεταβλητά επιτόκια (από 2,5%), ενώ, παράλληλα, θα ωφελήσουν πολλαπλώς τις ελληνικές επιχειρήσεις, χάρη στις μειωμένες παράλληλες απαιτήσεις (collaterals).

Παράλληλα, βρίσκεται σε τελικό στάδιο η ανάδειξη από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων των επενδυτικών σχημάτων που θα συμμετάσχουν στα δύο άλλα χρηματοδοτικά προϊόντα Κεφαλαίου Επιχειρηματικών Συμμετοχών για την ενίσχυση των επιχειρήσεων Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr