NEWSFLASH...
How To
ανάγνωση

Πέρα από το Photoshop: Δωρεάν εφαρμογές επεξεργασίας εικόνας!

Πέρα από το Photoshop: Δωρεάν εφαρμογές επεξεργασίας εικόνας!

​Αν και το Photoshop παραμένει η εφαρμογή στην οποία απευθύνονται όσοι αναζητούν προχωρημένη επεξεργασία γραφικών, υπάρχει μια σειρά άλλων προτάσεων, διαδικτυακών και μη, που προσφέρουν σειρά χαρακτηριστικών. Κάποιες από αυτές ανταγωνίζονται ακόμη και την πρόταση της Adobe.

Μια από τις καλύτερες εναλλακτικές απέναντι στο Photoshop είναι το GIMP. Η συγκεκριμένη εφαρμογή όχι μόνο είναι διαθέσιμη για Windows, OS X και Linux, αλλά είναι και free software. Αυτό σημαίνει πως μπορείτε να το κατεβάσετε άμεσα και να το χρησιμοποιήσετε για οποιοδήποτε σκοπό, ακόμη και για εμπορικούς λόγους.

Μια δεύτερη εξαιρετική εναλλακτική, με κάποιο πιο βασικά χαρακτηριστικά αλλά με αρκετές δυνατότητες, είναι το Paint.net. Ξεκίνησε ως ένα project υπό την καθοδήγηση της ίδιας της Microsoft και σήμερα έχει εξελιχθεί σε μια εφαρμογή που, αν και έχει τις «ρίζες» της στο εξαιρετικά απλοϊκό Paint των Windows, συγκρίνεται συχνά με τις κορυφαίες προτάσεις του είδους. Και φυσικά, είναι δωρεάν.

Από εκεί και πέρα, περνάμε σε δωρεάν λύσεις που βασίζονται στο διαδίκτυο και που προσφέρουν μια σειρά χαρακτηριστικών. Αν και συνήθως δεν φτάνουν τα features του desktop software, μπορούν να προσφέρουν, εύκολα και γρήγορα, βασικές δυνατότητες επεξεργασίας εικόνες. Μια από αυτές που προτείνονται συχνά είναι το Pixlr, το οποίο έχει ήδη παρουσιάσει και τη νέα του έκδοση, βασισμένη σε HTML5.

Στη συνέχεια, έχουμε το Befunky, το οποίο είναι και αυτό δωρεάν και προσφέρει παρόμοια χαρακτηριστικά με το Pixlr. Στην ίδια κατηγορία βρίσκουμε το Fotor και το iPiccy. Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως υπάρχει και ο Photoshop Express Editor ο οποίος, με το γνωστό brandname και την υπογραφή της Adobe, προσφέρει σειρά χαρακτηριστικών, παρόμοιων με τις προαναφερθείσες διαδικτυακές επιλογές.

Σε κάθε περίπτωση, είναι σαφές πως δεν χρειάζεται να ξοδέψει κάποιος μια ολόκληρη περιουσία για να επεξεργαστεί τις φωτογραφίες του. Αν δεν απαιτεί κάτι πολύ συγκεκριμένο και εξειδικευμένο, τότε υπάρχουν εργαλεία με τα τα οποία θα κάνει τη δουλειά του, ακόμη και δωρεάν.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr