NEWSFLASH...
Εν Δήμω
ανάγνωση

Η Αθήνα μας πρέπει να γίνει πόλος έλξης για τον τουρισμό

Η Αθήνα μας πρέπει να γίνει πόλος έλξης για τον τουρισμό

​Αναμφίβολα ο τουρισμός, για την χώρα μας, αποτελεί την κινητήρια δύναμη, με κομβικό ρόλο για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας , συμβάλλοντας παράλληλα στην διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και της ευημερίας των πολιτών, δημιουργώντας προστιθέμενη αξία σε πολλούς άλλους παραγωγικούς κλάδους που συνδέονται με την τουριστική δραστηριότητα.

Η αύξηση του τουρισμού δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, φέρνει σημαντικά έσοδα και ταυτόχρονα συμβάλλει στην αναζωογόνηση, την ανάπλαση και τη βελτίωση της εικόνας της πόλης σε όλα τα επίπεδα.

Ως επιχειρηματίας, που δραστηριοποιείται επίσης στον κλάδο του τουρισμού διατηρώντας εδώ και αρκετά χρόνια ξενοδοχειακή επιχείρηση στο Ιόνιο, γνωρίζω καλά τα προβλήματα του κλάδου και την σημαντικότητα της αξιοποίησης του τουρισμού στη χώρα μας με στόχο να γίνει επενδυτικός προορισμός.

Για να μπορέσουμε όμως να μιλήσουμε για αυτή την σημαντικότητα και την αύξηση του τουρισμού, τόσο στην Αθήνα όσο και σε ολόκληρη την χώρα, θα πρέπει πρώτα να έχουμε φροντίσει να δημιουργήσουμε μια φωτεινή, λειτουργική και φιλόξενη πόλη, φιλική προς τον επισκέπτη.

Μπορεί ο τουρισμός στην Αθήνα μας να έχει κυρίως πολιτιστικό περιεχόμενο, αφού συνδέεται με την ιδιαίτερη πολιτιστική ταυτότητα μιας από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου, με μακραίωνη ιστορία, με υπέροχα κλασικά μνημεία – κορυφαία έκφραση της ανθρώπινης δραστηριότητας που αποτελούν παγκόσμια κληρονομιά μας, με τον αρχαιολογικό πλούτο, τα Μουσεία και την παγκόσμια αίγλη της ως την πόλη που γέννησε την Δημοκρατία, τις επιστήμες, και τις καλές τέχνες, δίνει όμως παράλληλα την δυνατότητα για ψυχαγωγία και διαμονή σε μια πόλη με γραφικές γειτονιές, που είναι επιτακτική ανάγκη να αναγεννηθούν και να ξαναζωντανέψουν προκειμένου να γίνουν τουριστικός προορισμός.

Η Αθήνα είναι μια πόλη για να τη ζεις. Και για να τη ζήσεις, πρέπει να την περπατήσεις. Είναι λοιπόν επιτακτική ανάγκη να ξαναζωντανέψει ο πυρήνας της πόλης που είναι οι γειτονιές της. Με επαρκή φωτισμό, με βελτίωση της ασφάλειας στους δρόμους, με καθαριότητα και ασφαλή και πλυμένα πεζοδρόμια από άκρη σε άκρη, με επαρκείς χώρους πρασίνου και όμορφες πλατείες που θα βελτιώσουν την ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης αλλά και των επισκεπτών της.

Φυσικά, απαιτούνται συντονισμένες δράσεις και απόλυτη συνεργασία μεταξύ Πολιτείας, Δήμου, Φορέων, επιχειρηματιών αλλά και των πολιτών για την υπέρβαση αφ’ ενός των δυσλειτουργιών που υπάρχουν και αφ’ ετέρου την ανανέωση των υποδομών, την αναβάθμιση και αξιοποίηση των φυσικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων (παραλιακό μέτωπο –επένδυση Ελληνικού, ολοκλήρωση ενοποίησης αρχαιολογικών χώρων, δημιουργία του ωραιότερου περίπατου της Ευρώπης, κ.ά.) όμως η οικονομική κρίση μας δίδαξε, ως λαό, ότι δεν πρέπει να καταφεύγουμε στην ευκολία και την βολικότητα που δημιουργούν αδυναμίες και αδιέξοδα, αλλά με συνέπεια να ακολουθούμε τον δύσκολο δρόμο της αυτοβελτίωσης, της δημιουργικότητας, της συνεργασίας, της αλληλεγγύης, της αμεσότητας, του υγιούς ανταγωνισμού και της εξωστρέφειας.

Έχουμε την τύχη να ζούμε σε μια χώρα που πέρα από τον ήλιο, το φως, την θάλασσα και τις φυσικές ομορφιές, το παρόν της συνομιλεί με το ιστορικό της παρελθόν.

Μπορούμε και θέλουμε τόσο η Αθήνα, όσο και ολόκληρη η χώρα μας να γίνει τουριστικός προορισμός πρώτης επιλογής για τους επισκέπτες του κόσμου.

Η Αθήνα μας έχει την ευκαιρία μέσα από ένα αναλυτικό και πλήρως κοστολογημένο πρόγραμμα με ορίζοντα τετραετίας που πρόσφατα παρουσίασε ο υποψήφιος Δήμαρχος Κώστας Μαπκογιάννης να επανέλθει στην κανονικότητα της.

Και με όλες μου τις δυνάμεις θα βρίσκομαι και πάλι δίπλα σε αυτή την προσπάθεια.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr