NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση Cisco Experience στην Αθήνα

Πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση Cisco Experience στην Αθήνα
13_05_2019 | 14:38

Η Cisco και οι συνεργάτες της παρουσίασαν σε πάνω από 800 στελέχη από κάθε επιχειρηματικό κλάδο τις πλέον καινοτόμες τεχνολογίες της εταιρείας στις πέντε βασικές της αρχιτεκτονικές

Πραγματοποιήθηκε στις 9 Μαΐου στην Αθήνα η ετήσια ανοικτή εκδήλωση "Cisco Experience" με μήνυμα "The bridge to possible". Η εκδήλωση συνδύασε υψηλού επιπέδου τεχνικό περιεχόμενο και τη μοναδική ευκαιρία για μετάδοση τεχνογνωσίας, γνώσης και εξειδίκευσης. Στελέχη της Cisco από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και οι συνεργάτες της μετέφεραν πλούσια γνώση και συναρπαστικές ιδέες που απαντούν στις σημερινές επιχειρηματικές προκλήσεις. Συγκεκριμένα αναλύθηκαν θέματα, όπως η δικτυακή ασφάλεια, η δύναμη των δεδομένων και του δικτύου, η εμπειρία της συνεργασίας, οι επιλογές στο cloud και πώς αυτά σχετίζονται με την ανάγκη οργανισμών και επιχειρήσεων να καινοτομούν και να πρωτοπορούν επισπεύδοντας τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους.

Κεντρικές παρουσιάσεις και πάνελ συζήτησης

Στην έναρξη της εκδήλωσης ο Αντώνης Τσιμπούκης, Γενικός Διευθυντής της Cisco για Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα και Πορτογαλία, μίλησε για τη μέχρι τώρα συνεισφορά της τεχνολογίας σε πολλαπλούς τομείς την ελληνικής οικονομίας. Παράλληλα, επισήμανε τα σημεία εκείνα στην επιχειρηματική δραστηριότητα που θα πρέπει να ‘‘φωτιστούν’’ και τα οποία θα μας οδηγήσουν σε υψηλότερο επίπεδο ως αγορά και ως χώρα.

Στη συνέχεια η Esther Navarro, Customer Success Specialist Leader, Cisco South & France, περιέγραψε τη νέα προσέγγιση της Cisco αναφορικά με το Customer Experience. Πώς δηλαδή η Cisco δίνει ξεχωριστή αξία σε κάθε σημείο που ‘‘συναντά’’ τον πελάτη, πώς δημιουργεί μαζί του το ταξίδι του digital transformation, πώς μειώνει τον χρόνο απόδοσης της επένδυσης και πώς τον οδηγεί στην επιτάχυνση της ανάπτυξής του.

Τη σκυτάλη πήρε ο Ανδρέας Ενωτιάδης, Service Provider CTO, Cisco EMEAR, όπου στην παρουσίασή του έδειξε πώς buzzwords όπως Digital, Agile, Cloud και 5G μπορούν να γίνουν μια χρήσιμη πραγματικότητα.

Στο πάνελ συζήτησης που ακολούθησε με θέμα «Ψηφιακός μετασχηματισμός των επιχειρήσεων και της ελληνικής οικονομίας», το οποίο συντόνισε ο δημοσιογράφος Νίκος Υποφάντης, συμμετείχαν οι Αντώνης Τσιμπούκης, Τάσος Τζήκας, πρόεδρος ΣΕΠΕ, Αλέξανδρος Χατζόπουλος, αντιπρόεδρος ΣΕΒ, Παναγιώτης Χασάπης, εκτελεστικός Αντιπρόεδρος ΣΕΒΕ και Κώστας Χαμπίδης, CDO του Δήμου Αθηναίων. Η συζήτηση κάλυψε τα σημαντικότερα δυνατά και αδύνατα σημεία της ψηφιακής μετάβασης της χώρας και του επιχειρηματικού τοπίου, ενώ στην ανοικτή συζήτηση με το κοινό αναφέρθηκαν πολύ συγκεκριμένα θέματα, που απασχολούν τις επιχειρήσεις σε σχέση με τη χρήση της τεχνολογίας αλλά και πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις για τη βελτιστοποίησή της.

Οι 5 πυλώνες τεχνολογίας της Cisco

Οι παρουσιάσεις που ακολούθησαν αφορούσαν τους πέντε πυλώνες τεχνολογίας της Cisco, για τους οποίους, στελέχη της Cisco και των συνεργατών της πραγματοποίησαν συγκεκριμένες παρουσιάσεις.

Επαναπροσδιορίζοντας το δίκτυο

Η δικτυακή πλατφόρμα του σήμερα δεν λειτουργεί απλά διεκπεραιωτικά. Λειτουργεί χρησιμοποιώντας πλήρως τη γνώση, λειτουργεί με πρόθεση και ευελιξία. Έχει σχεδιαστεί για να είναι ιδιοφυής, άκρως ασφαλής και να προσαρμόζεται στα χαρακτηριστικά χρήσης, με στόχο τη βελτιστοποίηση των λειτουργιών του δικτύου. Το δίκτυο γνωρίζει ακριβώς τι συμβαίνει κατά τη μετάβαση των δεδομένων και μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια τι θα συμβεί στη συνέχεια. Σήμερα έχουμε τρόπο να εκμαιεύσουμε κι εμείς αυτήν τη γνώση, ώστε να διασφαλίσουμε την ομαλή του λειτουργία, να απλοποιήσουμε διεργασίες, να αυτοματοποιήσουμε επαναλαμβανόμενες λειτουργίες, να ανταποκριθούμε άμεσα σε πιθανές βλάβες και το σημαντικότερο, να δημιουργήσουμε και να προσφέρουμε με ταχύτητα και ασφάλεια νέες υπηρεσίες μέσα από αυτό.

Η θεμελιώδης αξία της ασφάλειας

Η στρατηγική για την ασφάλεια επικεντρώνεται στην παροχή μιας αποτελεσματικής αρχιτεκτονικής στον τομέα του κυβερνοχώρου, που συνδυάζει λύσεις δικτύου, cloud και τελικών σημείων. Μέσω της Cisco Talos, σκοπός είναι η παροχή ασφάλειας, κατά τη διάρκεια και μετά από κάθε επίθεση και να βοηθήσουμε τους πελάτες να συντομεύσουν τον χρόνο μεταξύ ανίχνευσης απειλής και αντίδρασης.

Ένας Multi-Cloud κόσμος

Οι λύσεις της Cisco είναι σχεδιασμένες να απλοποιούν, να προστατεύουν και να εξελίσσουν τον τρόπο με τον οποίο οι πελάτες μας λειτουργούν σε έναν multicloud κόσμο, με στόχο να μεγιστοποιήσουν τα οφέλη των επιχειρήσεων. Σε έναν κόσμο, όπου η τεχνολογία αλλάζει πλέον τον τρόπο με τον οποίο μια επιχείρηση γεννιέται, εδραιώνεται και επεκτείνεται, όπου οι έξυπνες υποδομές καθορίζουν όχι μόνο τον ρυθμό ανάπτυξης και την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει, αλλά και την ταχύτητα με την οποία μπορεί να εισάγει νέες υπηρεσίες, οι ελληνικές επιχειρήσεις οφείλουν να μείνουν ανταγωνιστικές. Η Cisco απλοποιεί τις διαδικασίες, ώστε να είναι αυτό εφικτό με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια και ευελιξία τόσο για την επιχείρηση όσο και για τους πελάτες αυτής.

Δημιουργία ουσιαστικών εμπειριών

Η αποτελεσματικότητα στην επικοινωνία , κατ’ επέκταση και η παραγωγικότητα μας οδηγούνται σήμερα από την τεχνολογία. Η συνεργασία ανάμεσα και μέσα στις επιχειρήσεις γίνεται πιο αποτελεσματική, ολοκληρωμένη και λιγότερο περίπλοκη. Δημιουργούνται καινοτόμες λύσεις, συνδυάζοντας τη δύναμη του λογισμικού, του hardware και του δικτύου. Οι σύγχρονες λύσεις συνεργατικότητας έχουν αλλάξει τόσο τον τρόπο που εργασίας και ενημέρωσης. όσο και τον τρόπο ζωής.

Ξεκλειδώστε την ισχύ των δεδομένων

Το δίκτυο διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στο περιβάλλον της Πληροφορικής, επιτρέποντας στους πελάτες να συγκεντρώνουν, να αυτοματοποιούν και να αντλούν ταχύτατα και με ασφάλεια πληροφορίες από εξαιρετικά κατανεμημένα δεδομένα. Η γνώση είναι δύναμη. Αξιοποιώντας τον όγκο των δεδομένων που φέρει το δίκτυο, δίνεται η δυνατότητα να εξαχθούν πολύτιμες πληροφορίες, οι οποίες θα επισπεύσουν τη λήψη αποφάσεων, θα καθορίσουν μελλοντικές επιχειρηματικές επιλογές και επενδύσεις και πιθανότατα θα μας βοηθήσουν να αποτρέψουμε ανεπιθύμητες εξελίξεις στη λειτουργία μιας επιχείρησης. Τα δεδομένα είναι αυτά που θα υποδείξουν πού απαιτούνται βελτιστοποιήσεις στη δράση και λειτουργία μιας επιχείρησης, πού εμφανίζονται κενά και πού η επιτυχής προσέγγιση πρέπει να ενισχυθεί, ώστε να εδραιωθεί.

Οι παρουσιάσεις της εκδήλωσης είναι διαθέσιμες εδώ.

Σχόλια

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr

Ροή

ειδήσεων

    Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr

Top5

σήμερα

    Επιχειρώ - epixeiro.gr