NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how
ανάγνωση

Ποια είναι τα οφέλη της προεξόφλησης απαιτήσεων;

Ποια είναι τα οφέλη της προεξόφλησης απαιτήσεων;

​Σε πολλούς κλάδους, υπάρχουν μεγάλοι κύκλοι πληρωμών και αυτό είναι μια θλιβερή πραγματικότητα. Παρατηρείται αναμονή 30 ή 45 ημερών και περισσότερο για να λάβει η επιχείρηση την πληρωμή, κάτι που είναι ευρέως διαδεδομένο στον κόσμο των επιχειρήσεων. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα ταμειακής ροής για την επιχείρηση. Αρκετοί μηχανισμοί χρηματοδότησης μπορεί να προσφέρουν μια αντιστάθμιση έναντι αυτής της κατάστασης, συμπεριλαμβανομένης της προεξόφλησης των απαιτήσεων.

Τι είναι η προεξόφληση απαιτήσεων; Η προεξόφληση λειτουργεί καλύτερα για μια επιχείρηση η οποία είναι οικονομικά σταθερή και έχει αξιόπιστους πελάτες. Η εταιρεία χρηματοδότησης προεξοφλεί την αξία αυτών των απαιτήσεων, και χρησιμοποιεί τον υπόλοιπο - συνήθως 80 τοις εκατό της λογιστικής αξίας - ως εξασφάλιση έναντι του δανείου. Η επιχείρηση πληρώνει τόκους μόνο για τα πραγματικά ποσά που δανείστηκε. Η επιχείρηση διατηρεί επίσης τον έλεγχο των δικών της απαιτήσεων, στην είσπραξη από πελάτες κατά το συνήθη τρόπο και την προώθηση των πληρωμών, όπως απαιτείται για τη χρηματοδότηση της εταιρείας.

Το πιο άμεσο όφελος της προεξόφλησης των απαιτήσεων επιχείρησης είναι η ταχεία βελτίωση των ταμειακών ροών. Αντί να περιμένουν για 30 ή 45 ημέρες και περισσότερο για τη συγκέντρωση της πληρωμής των τιμολογίων, τα κεφάλαια είναι διαθέσιμα αμέσως. Μια επιχείρηση που χρησιμοποιεί προεξόφληση μπορεί να διαπραγματευτεί καλύτερα με τους προμηθευτές, να μειώσει το κόστος των μελλοντικών πωλήσεων και να βελτίωση την κερδοφορία της.

Μια σειρά από άλλες επιλογές χρηματοδότησης είναι διαθέσιμες για τους επιχειρηματίες, μερικές από τα οποίες είναι λιγότερο δαπανηρές από την προεξόφληση απαιτήσεων. Ωστόσο, πολλές από αυτές τις πηγές μπορεί να είναι προβληματικές κατά καιρούς. Εάν η επιχείρηση αντιμετωπίζει αιφνίδια προβλήματα ανάπτυξης ή βραχυπρόθεσμη ταμειακή ροή, για παράδειγμα, μερικοί δανειστές θα μπορούσαν να είναι δύσπιστοι όσον αφορά στην επέκταση της πίστωσης. Με την προεξόφληση των απαιτήσεων, το δάνειο εξαρτάται από την ποιότητα των απαιτήσεων και των διαδικασιών συλλογής.

Η προεξόφληση έχει ένα επιπλέον πλεονέκτημα σε σχέση με τα συμβατικά δάνεια και πιστωτικές ρυθμίσεις. Η προεξόφληση, απαιτεί από τον οφειλέτη να καταβάλει τόκους μόνο για το ποσό των μετρητών σε τρέχουσα χρήση σε μια δεδομένη στιγμή. Αυτό μπορεί να κάνει την προεξόφληση μια ελκυστική επιλογή για τις επιχειρήσεις με συχνές αλλά παροδικές ανάγκες βραχυπρόθεσμης χρηματοδότησης. Αυτό είναι ιδιαίτερα ελκυστικό για τις επιχειρήσεις που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη βελτίωση των ταμειακών ροών για να επωφεληθούν από τις εκπτώσεις πρόωρης πληρωμής με τους προμηθευτές τους.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr