NEWSFLASH...
Startup
ανάγνωση

Fithabits: Το wellness app που θέλει να σηκώσει τους ανθρώπους από τον καναπέ!

Fithabits: Το wellness app που θέλει να σηκώσει τους ανθρώπους από τον καναπέ!

Μια ελληνική πλατφόρμα υπόσχεται στους χρήστες της πως μπορούν «να κλείσουν crossfit όσο γρήγορα παραγγέλνουν πίτσα». Ο Μιχάλης Δελής, Founder & CEO της startup Fithabits, μιλάει σήμερα στο epixeiro.gr για τη συγκεκριμένη ιδέα και την υλοποίηση της.

Μιλήστε μας για τη Fithabits και για το πώς προέκυψε η δημιουργία της. Ποια είναι η ομάδα «πίσω» από την πλατφόρμα και σε τι στάδιο βρίσκεται σήμερα η ανάπτυξη της υπηρεσίας;

Η Fithabits, ως ιδέα, προέκυψε με διάθεση να βοηθηθούν οι άνθρωποι που θέλουν να ασχοληθούν με το fitness στο να γίνουν πιο υγιείς και ενεργοί, αποκτώντας υγιεινές συνήθειες χωρίς να τα παρατούν. Εγώ ο ίδιος, προερχόμενος από το fitness industry ως επιχειρηματίας και πιστοποιημένος προπονητής CrossFit, γνωρίζω με πόση θέρμη συχνά ξεκινούν οι άνθρωποι το fitness ταξίδι τους, αλλά και πως, πολλές φορές, κουράζονται, βαριούνται και τα παρατούν, αμελώντας το σώμα και τον εαυτό τους.

Η ομάδα μας είναι μικρή και αποτελείται από νέους ανθρώπους οι οποίοι, αν και με διαφορετικά backgrounds και αντικείμενα, συναντιούνται στη δημιουργικότητα και το μεράκι με το οποίο αντιμετωπίζουν κάθε project μας.

Σήμερα, η εφαρμογή της Fithabits είναι διαθέσιμη για Android και IOS στο Google play και το App Store αντίστοιχα.

Ποιο είναι, λοιπόν, το «προϊόν» που παρέχει η Fithabits; Τι μπορεί να κάνει ο χρήστης μέσω αυτού και ποιο το όραμα σας;

Η Fithabits αποτελεί το πρώτο «one stop wellness app» στην Ελλάδα. Μέσω της εφαρμογής ο χρήστης αποκτά πρόσβαση στα προγράμματα και τις δραστηριότητες ενός πλούσιου δικτύου από fitness studios στην Αθήνα και έχει την ευκαιρία να κάνει online κράτηση της θέσης του στο μάθημα που τον ενδιαφέρει με λίγα μόνο clicks.

O χρήστης έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει για πρώτη φορά δωρεάν μια δραστηριότητα, να αγοράσει ένα μόνο μάθημα ή κάποιο πακέτο μαθημάτων και να ασχοληθεί με fitness activities από Yoga και CrossFit, έως tennis, pole dancing, TRX, Pilates, SUP και windsurfing.

Πέρα από το online booking, η εφαρμογή παρέχει creative content με δημιουργικά βίντεο, άρθρα και healthy συνταγές, ώστε ο χρήστης να ενημερώνεται πλήρως και να μυείται ολοκληρωτικά σε αυτό που ονομάζεται fitness και wellness lifestyle. Σε αυτό βοηθά και το rewarding system που πλαισιώνει το εξατομικευμένο προφίλ κάθε χρήστη.

Το όραμα της ομάδας μας είναι να σηκώσουμε τους ανθρώπους από τον καναπέ και να τους δώσουμε κίνητρο να γίνουν πιο ενεργοί και υγιείς, αποκτώντας fitness συνήθειες και αλλάζοντας τρόπο ζωής, πρώτα-πρώτα για τους ίδιους.

Δώστε μας μια στατιστική εικόνα. Πόσοι είναι σήμερα οι χρήστες σας, με πόσες επιχειρήσεις συνεργάζεστε και ποια η εικόνα που υπάρχει γύρω από τα οικονομικά και τις δυνατότητες για monetization;

Oι χρήστες μας είναι πάνω από 4.000 και οι συνεργασίες που σήμερα μετρούμε περισσότερες από 150, με μια πρόσφατη επέκτασή μας στη Θεσσαλονίκη. Βαδίζουμε στα βήματα του business plan που είχαμε εξαρχής δημιουργήσει και εξελισσόμαστε καθημερινά προκειμένου να προσαρμοστούμε και να εδραιωθούμε στις ανάγκες της ελληνικής αγοράς, με βλέψεις που αφορούν και σε εκτός συνόρων πλάνα.

Μπορεί κάποια σχετική επιχείρηση να γίνει συνεργάτης σας; Τι είναι αυτό που θα παρουσιάζατε ως βασικό πλεονέκτημα της δικής σας πρότασης και ποιος ο ενδεχόμενος ανταγωνισμός που υπάρχει στη συγκεκριμένη αγορά;

Είμαστε πολύ ανοιχτοί και σε στρατηγικές συνεργασίες και σε συζητήσεις που θα μπορούσαν να έχουν δημιουργικά και επιχειρηματικά αποτελέσματα.

Πολύ πρόσφατα συνεργαστήκαμε με μια συναφή εταιρεία, την Cosmos Sport, που εξειδικεύεται στην προώθηση και πώληση αθλητικών ειδών, και οργανώσαμε μαζί μια πολύ επιτυχημένη καμπάνια που στόχευε στα κοινά μας audiences. Πέρα από αυτό, δεδομένου ότι το fitness και wellness industry είναι πολύ δυναμικό και διαρκώς εξελισσόμενο και μεταβαλλόμενο, αντίστοιχα και εμείς σαν εταιρεία κοιτάζουμε μπροστά και μακριά και είμαστε ανοιχτοί σε ενδιαφέρουσες συνεργατικές μετεξελίξεις.

Ανταγωνισμός υπάρχει και εγχώριος, παρότι είμαστε η πιο εξελιγμένη πλατφόρμα και εφαρμογή στην Ελλάδα, αλλά και διεθνής, όπου φυσικά τα ποσά και τα μεγέθη είναι διαφορετικά.

Το βασικό μας πλεονέκτημα είναι η δουλειά που έχουμε κάνει στη δημιουργία ενός πολύ δυναμικού fitness community, η εδραίωση και η αναγνώρισή μας ως επικεφαλής εταιρεία στον χώρο αυτό με την διαδραστική εφαρμογή μας.

Γενικότερα, θα λέγατε πως υπάρχουν επιχειρηματικές ευκαιρίες στον χώρο του fitness και του wellness στην Ελλάδα; Υπάρχει ζήτηση από τους Έλληνες για σχετικά προϊόντα και υπηρεσίες;

Το Fitness και το Wellness στην Ελλάδα επιφυλάσσει πολλές επιχειρηματικές ευκαιρίες και οι Έλληνες, τα τελευταία χρόνια, έχουν κάνει στροφή προς τον κλάδο της υγείας και της ευεξίας. Σαφώς, υπάρχει περιθώριο περαιτέρω ανάπτυξης και, άλλωστε, αυτή είναι και η παγκόσμια τάση. Όλα δείχνουν ότι σε μερικά χρόνια η τεχνολογική εξέλιξη και η ψηφιοποίηση και αυτού του χώρου θα είναι γεγονός. Σε αυτό το πλαίσιο δρομολογούμε κι εμείς τις κινήσεις μας.

Η υπηρεσία σας παρέχεται τόσο μέσω mobile όσο και σε desktop. Τι προτιμά η πλειοψηφία των χρηστών; Υπάρχουν ιδιαιτερότητες για κάθε μέσο;

Θα έλεγα ότι προτιμάται η mobile εκδοχή, δεδομένου ότι όλοι μας είμαστε διαρκώς «on the go» και είναι και η τάση της εποχής να πραγματοποιεί κανείς ψηφιοποιημένες συναλλαγές γρήγορα και εύκολα μέσα από το κινητό του τηλέφωνο.

Ποιες είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει μια startup αυτής της κατηγορίας; Θα λέγατε πως προσφέρεται στην Ελλάδα το κατάλληλο επιχειρηματικό περιβάλλον και η στήριξη για την ανάπτυξη νέων ιδεών;

Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει μια startup εταιρεία στην Ελλάδα είναι, δυστυχώς, πολλές και πολυποίκιλες. Ενδεικτικά, θα μιλήσω για την έλλειψη προωθητικών επενδύσεων, το αφιλόξενο φορολογικό πλαίσιο και την συνεπακόλουθη έλλειψη κινήτρων για νέες επενδύσεις. Και μόνον τα τρέχοντα πάγια έξοδα μιας επιχείρησης, χωρίς ενίσχυση του κράτους ή απαλλαγών, καθιστούν δύσκολη την υγιή συνέχειά της στον χρόνο και δημιουργεί επιπλέον δυσκολίες. Θεωρώ πως σαφώς υπάρχει περιθώριο βελτίωσης των συνθηκών, προκειμένου το επιχειρηματικό περιβάλλον να καταστεί πιο φιλόξενο και γόνιμο για την ανάπτυξη νέων ιδεών.

Ποια είναι τα επόμενα βήματα για την Fithabits; Ίσως κάποια επέκταση σε νέα περιοχή ή κάποια καινούργια λειτουργία; Ποιοι οι στόχοι που θα θέλατε να έχουν επιτευχθεί μέσα στα αμέσως επόμενα χρόνια;

Η αλήθεια είναι ότι η Fithabits, όπως είναι σήμερα, αποτελεί τον τρόπο με τον οποίον εμείς επιλέξαμε να μπούμε στην αγορά του fitness και του wellness και είναι, ουσιαστικά, το διαβατήριό μας προκειμένου να κάνουμε και πολλά άλλα πράγματα που έχουμε σκεφθεί και πάνω στα οποία εργαζόμαστε. Πολύ σύντομα θα έχουμε και καίριες εξελίξεις πάνω σε ένα καινούριο concept που δουλεύουμε μαζί με δυνατούς partners και αφορά στον ευρύτερο τομέα της πρόληψης, της ασφάλισης και της υγείας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr