NEWSFLASH...
Εν Δήμω
ανάγνωση

Μαρία Λαθούρη: «Χωρίς επιχειρηματικότητα και ιδιωτικό τομέα δεν υπάρχει τίποτα»

Μαρία Λαθούρη: «Χωρίς επιχειρηματικότητα και ιδιωτικό τομέα δεν υπάρχει τίποτα»

Η Μαρία Λαθούρη, Υποψήφια Βουλευτής Α’ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία, μιλάει σήμερα στο epixeiro.gr για την απόφαση της να θέσει υποψηφιότητα για το βουλευτικό αξίωμα αλλά και για τις προτεραιότητες της, μετά από μια πιθανή εκλογή.

Ποιοι ήταν οι λόγοι που σας οδήγησαν να θέσετε υποψηφιότητα για το βουλευτικό αξίωμα; Ποιοι οι στόχοι σας από την ενασχόληση με τα κοινά, ποια τα νέα στοιχεία που θα λέγατε πως φέρνετε στην κεντρική πολιτική σκηνή;

Αποδέχθηκα με ενθουσιασμό την πολύ τιμητική πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να είμαι υποψήφια βουλευτής στην Α' Αθηνών. Ο στόχος μου είναι να συνεισφέρω με όλες τις δυνάμεις μου στη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις ερχόμενες εκλογές, αλλά και να είμαι χρήσιμη, στη συνέχεια, στην κυβερνητική προσπάθεια να βγει οριστικά η χώρα από την κρίση και να δρομολογηθεί η αναγέννησή της. Θα ήθελα να δω στα δημόσια πράγματα μια φρεσκάδα, μια νέα αντίληψη, με ορθολογισμό, ποιότητα και αλληλεγγύη, χωρίς τις αγκυλώσεις και τα συμπλέγματα του παρελθόντος.

Ποιο, κατά τη γνώμη σας, είναι το διακύβευμα των πρόωρων εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου; Και ποια τα ενδεχόμενα «μηνύματα» των πρόσφατων αυτοδιοικητικών και ευρωπαϊκών εκλογών;

Το διακύβευμα είναι αν θα ξεκολλήσουμε οριστικά από την κρίση και την ουσιαστική στασιμότητα στην ανάπτυξη της οικονομίας, αν θα διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες για να γίνουν επενδύσεις και να δημιουργηθούν χιλιάδες θέσεις καλά αμειβόμενης εργασίας, αν θα αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη και η αφοσίωση στις παραδοσιακές και σύγχρονες αξίες, ή θα τελματώσουμε στη μιζέρια, τις αλλοπρόσαλλες απόψεις και τις αναχρονιστικές ιδεοληψίες και αγκυλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Το μήνυμα των ευρωεκλογών και αυτοδιοικητικών εκλογών είναι ότι οι πολίτες έχουν πλέον συνειδητοποιήσει τις αυταπάτες και τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ, που όχι μόνο δεν προσκόμισε κάτι νέο και θετικό, αλλά ήταν ό,τι το παλαιότερο και απεχθέστερο από εκείνα που κατήγγειλε όταν στόχευε στην εξουσία.

lathouri2.jpg?mtime=20190627194913#asset:131020

Σήμερα ασκείτε το επάγγελμα της δικηγορίας, συνεργαζόμενη με εταιρείες κυρίως από τον χώρο της ενέργειας και της υγείας. Ποια η γνώμη σας για τη δημοκρατία μας και το επίπεδο της δικαιοσύνης στην χώρα μας;

Η Δημοκρατία στην χώρα μας λειτουργεί, αλλά θα βελτιώνεται όσο διάφορα σχήματα με λαϊκίστικες απόψεις, φανερά απατηλές εξαγγελίες και παλιές αριστερές ιδεοληψίες, έχουν όλο και πιο περιορισμένη απήχηση στους ψηφοφόρους. Έτσι, ο πολιτικός διάλογος θα γίνεται όλο και πιο σοβαρός και εποικοδομητικός, για τον εντοπισμό και την επίλυση των πραγματικών προβλημάτων της κοινωνίας. Το μεγάλο πρόβλημα της Δικαιοσύνης είναι η ουσιαστική αρνησιδικία, αφού χρειάζονται πολλά χρόνια για τελεσιδικία σε όλα τα θέματα. Αυτό είναι ιδιαίτερα αποθαρρυντικό και για τους εν δυνάμει επενδυτές.

Επικεντρώνοντας στον τομέα της οικονομίας, πώς μπορεί αυτός να αναπτυχθεί περαιτέρω, με στόχο και τη μείωση της ανεργίας;

Πρέπει να εμπεδωθεί αίσθημα ασφάλειας σε πολίτες και επιχειρήσεις. Πρέπει να μειωθούν άμεσα οι φόροι και οι εισφορές, να παταχθεί η γραφειοκρατία (μέσω και της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης) και η Δικαιοσύνη να αποφασίζει πολύ ταχύτερα. Γι αυτό και ο Πρόεδρος της ΝΔ εξήγγειλε δημιουργία ειδικού τμήματος στα δικαστήρια για την άμεση εκδίκαση υποθέσεων που αφορούν επενδύσεις.

Όσον αφορά στην επιχειρηματικότητα, ποια η γνώμη σας για την συνεισφορά του τομέα; Πώς μπορεί να υποστηριχθεί η ανάπτυξη και η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, όπως των μικρομεσαίων και των startups;

Χωρίς επιχειρηματικότητα και ιδιωτικό τομέα δεν υπάρχει ούτε δημόσιος τομέας, δεν υπάρχει τίποτα! Το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας επικεντρώνεται λεπτομερώς στη στήριξη της επιχειρηματικότητας και του ιδιωτικού τομέα, ως θεμέλιο στο οποίο θα στηριχθεί η ανάπτυξη και ισχυροποίηση της χώρας, η καταπολέμηση της ανεργίας και το κοινωνικό κράτος. Υπάρχει πλήθος συγκεκριμένων μέτρων που αφορούν τις αδειοδοτήσεις, τη φορολόγηση, την ρευστότητα των επιχειρήσεων.

Ποιοι θα πρέπει να είναι οι πρώτοι στόχοι της επόμενης κυβέρνησης; Τι επείγει, αν θέλετε, να πραγματοποιηθεί;

Το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για την επόμενη τετραετία έχει κωδικοποιηθεί σε δεκαέξι άξονες που παρουσιάσθηκαν πρόσφατα από τον Πρόεδρό μας. Οι πρώτοι στόχοι της νέας κυβέρνησης της ΝΔ, εφόσον βεβαίως ο λαός μας επιλέξει στις 7 Ιουλίου, θα είναι η εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες, η μείωση των φόρων και η δημιουργία κλίματος και συνθηκών άνθησης, απρόσκοπτης λειτουργίας και ανάπτυξης των επιχειρήσεων, ώστε να διευκολυνθούν οι επενδύσεις, που θα φέρουν ισχυρή ανάπτυξη, καλές θέσεις εργασίας και στήριξη του κοινωνικού κράτους από υγιείς πόρους.

Κλείνοντας, σε προσωπικό επίπεδο, μετά από μια πιθανή εκλογή σας στο βουλευτικό αξίωμα, ποιες θα είναι οι πρώτες σας προτεραιότητες; Που θα εστιάσετε το ενδιαφέρον σας;

Εάν προσωπικά εκλεγώ βουλευτής, έχοντας συναίσθηση της βαρύτητας του λειτουργήματος, θα το θεωρήσω ήδη την ύψιστη τιμή που θα μπορούσε να μου έχει γίνει! Οι τομείς που με ενδιαφέρουν περισσότερο είναι φυσικά αυτός της Δικαιοσύνης, αλλά και του Τουρισμού ή του Πολιτισμού, ενώ η Κοινωνική Πολιτική είναι ένας τομέας που με ενδιαφέρει επίσης πολύ, λόγω της ιδιαίτερης ευαισθητοποιήσης μου σε θέματα πρόληψης και καταπολέμησης της βίας κατά των γυναικών και των παιδιών.

Με ό,τι βέβαια κι αν τελικά ασχοληθώ, εκείνο που υπόσχομαι είναι ότι θα αγωνιστώ με συνέπεια και αφοσίωση για τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα των συμπολιτών μου στην Α' Αθήνας αλλά και όλων των Ελλήνων πολιτών, μέσα από την στήριξη της εφαρμογής του Προγράμματος της ΝΔ και της νέας Κυβέρνησης.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr