NEWSFLASH...
Food for Thought
ανάγνωση

Ο χρόνος είναι χρήμα: Τρεις συμβουλές για να μην τον σπαταλάς

Ο χρόνος είναι χρήμα: Τρεις συμβουλές για να μην τον σπαταλάς
02_08_2019

Powered by:
Thrive Global Greece Ζήσε καλύτερα. Δούλεψε πιο έξυπνα.

Κάνε σωστή διαχείριση χρόνου και απόλαυσε κάθε λεπτό της ημέρας!

Πόσο σημαντικός είναι ο χρόνος; Κάνε αυτήν την ερώτηση σε μία γυναίκα λίγο πριν γεννήσει. Ρώτησε το ίδιο έναν φοιτητή που μόλις έχει αποτύχει στις εξετάσεις του ή έναν δρομέα Ολυμπιονίκη που προετοιμάζεται για τον σημαντικότερο αγώνα της ζωής του. Ρώτησε τον εκδότη ενός περιοδικού που έχει deadlines. Ή έναν ασθενή που μόλις ενημερώθηκε πως του απομένει λίγος χρόνος. Ρώτησε κάποιον που προετοιμάζεται για την σημαντικότερη συνέντευξη της ζωής του ή έναν επιχειρηματία που ετοιμάζεται να κλείσει ένα πολύ σημαντικό deal.

«Ο χρόνος είναι ψευδαίσθηση»- Albert Einstein

Αυτή η φράση έγινε γνωστή από τον διάσημο φυσικό και μας δίνει την δυνατότητα να την ερμηνεύσουμε όπως θέλουμε. Όπως το σκέφτομαι εγώ, ο χρόνος είναι ψευδαίσθηση γιατί ενώ μπορούμε να τον αντιληφθούμε, δεν είναι απόλυτος. Από τη μία θα εξακολουθούσε να υπάρχει ακόμα και αν τα ρολόγια δεν μας έδιναν την δυνατότητα να προγραμματίσουμε διάφορα γύρω από αυτόν. Από την άλλη, αν δεν είχαμε την δυνατότητα να τον μετρήσουμε, το ηλιοβασίλεμα, η ανατολή και οι εποχές δεν θα είχαν καμία απολύτως σημασία. Ή μήπως θα είχαν;

Ο χρόνος ίσως αποτελεί ψευδαίσθηση, ωστόσο είναι πολύ σημαντικός για την ζωή μας, καθώς βοηθάει τα πάντα και εμάς τους ίδιους να προχωρήσουμε μπροστά. Έχουμε όλοι τις ίδιες 24 ώρες για να δώσουμε προτεραιότητα σε ό,τι θεωρούμε σημαντικό και να τις διαχειριστούμε όσο καλύτερα μπορούμε. Το πρόβλημα είναι η λέξη διαχείριση.

Είτε θα διαχειριστείς την ημέρα σου, είτε θα σε διαχειριστεί εκείνη - Jim Rohn

Είμαστε όλοι πολύ απασχολημένοι και ζούμε σε τρελούς ρυθμούς. Για τους περισσότερους από εμάς είναι ιδιαίτερα δύσκολο να εξισορροπήσουμε δουλειά, οικογένεια και ελεύθερο χρόνο. Και τι κάνουμε; Προσπαθούμε να διαχειριστούμε τον χρόνο όσο καλύτερα μπορούμε, για να συνειδητοποιήσουμε τελικά πως δεν είναι ποτέ αρκετός για να χωρέσει τα πάντα. Αυτός είναι ένας φαύλος κύκλος που μας περικλείει και δυστυχώς δεν τελειώνει ποτέ.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να μπορέσουμε να ελέγξουμε, να εξουσιάσουμε, να κερδίσουμε και να στύψουμε κάθε λεπτό της ημέρας:

1. Αναγνώρισε όσα σε κάνουν να χρονοτριβείς

Άλλαξε τις συνήθειες που σε κάνουν να χρονοτριβείς - ο κανόνας των 2 λεπτών θα σε βοηθήσει σε αυτό - και κάνε τα απαραίτητα βήματα για να ελέγξεις τον χρόνο σου. Για να επιτύχεις στην προσωπική και την επαγγελματική σου ζωή, θα πρέπει να περιορίσεις κάθε άσκοπη δραστηριότητα που εμποδίζει εσένα ή την επιχείρησή σου να προοδεύσει. Αν το κάνεις αυτό, η ατζέντα σου θα αδειάσει και εσύ θα είσαι σε θέση να χρησιμοποιήσεις τον χρόνο σου με πιο έξυπνο τρόπο.

2. Μάθε να λες «όχι»

Μην φοβάσαι να λες «όχι» σε ό,τι δεν σε κάνει να εξελίσσεσαι ως άτομο, δεν σε ενθουσιάζει και δεν σου δίνει ευκαιρίες να προοδεύσεις - ακόμα και αν πρόκειται για τη δουλειά. Δεν είσαι ο σωτήρας όλων. Βοήθησε τους άλλους αλλά εστίασε σε ό,τι μπορεί να ωφελήσει εσένα αργά ή γρήγορα. Αυτό θα δημιουργήσει μία αίσθηση ανάγκης και θα σε βοηθήσει να παίρνεις καλύτερες αποφάσεις.

3. Δεσμεύσου στην επιτυχία

Αν ξέρεις πού πηγαίνεις, αυτό θα έχει αντίκτυπο και στον τρόπο που χρησιμοποιείς τον χρόνο σου. Ένας μεγάλος στόχος, καταπολεμάει την βαρεμάρα και την αναβλητικότητα και δεν σου αφήνει χώρο για οτιδήποτε άλλο.

Σταμάτα να εύχεσαι να είχες περισσότερο χρόνο για τον εαυτό σου και φτιάξε ένα πρόγραμμα. Όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων. Γι’ αυτό αντί να κατηγορείς τους άλλους ή τα γεγονότα για έλλειψη χρόνου, άλλαξε στρατηγική, οργανώσου και ζήσε μία καλύτερη και πιο γεμάτη ζωή.


Αρχική δημοσίευση από Ali-Khan Hemraj, σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης, στο www.thriveglobal.gr

Η αποστολή του Thrive Global είναι να τερματίσει την επιδημία του στρες και της εξουθένωσης προσφέροντας επιστημονικές, εφαρμόσιμες λύσεις που ενισχύουν την ευεξία και μαζί την αποδοτικότητα και σε βοηθούν να αλλάξεις πεποιθήσεις και συμπεριφορές και να περάσεις από τη θεωρία στην πράξη, διαμορφώνοντας νέες συνήθειες προκειμένου να κατακτήσεις την πολυπόθητη ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής. 

Ιδρύθηκε από την Arianna Huffington στις ΗΠΑ το 2016 και, μέσα σε ένα χρόνο, κατάφερε να γίνει ο παγκόσμιος ηγέτης στα προγράμματα ευεξίας, έχοντας πελάτες που διακρίνονται για το εργασιακό τους περιβάλλον. Στην Ελλάδα λειτουργεί από το 2018 και είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια καινοτομία έρχεται στην χώρα μας, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, προσαρμοσμένη στα ελληνικά δεδομένα. Μάθε περισσότερα στο www.thriveglobal.gr.

Σχόλια

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr

Ροή

ειδήσεων

    Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr

Top5

σήμερα

    Επιχειρώ - epixeiro.gr