NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Αγροτική Ανάπτυξη
ανάγνωση

Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου: 20 εκατ. ευρώ για φωτοβολταϊκό και αιολικό πάρκο

Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου: 20 εκατ. ευρώ για φωτοβολταϊκό και αιολικό πάρκο

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου-ΕΒΟΛ προκειμένου, όπως ανακοίνωσε, να βοηθήσει τον αγροτικό κόσμο της περιοχής του, θα προβεί σε επένδυση της τάξεως των 20.000.000 ευρώ στην ενέργεια. Πιο συγκεκριμένα, το ως άνω ποσό αυτό θα διατεθεί για την κατασκευή φωτοβολταϊκού και αιολικού πάρκου στο Νομό Μαγνησίας.

Η επένδυση αυτή θα αποτελείται σε πρώτη φάση από 500 Αγρότες οι οποίοι θα συμμετέχουν με ένα ποσό της τάξεως των 3.000 ευρώ, ήτοι συνολικό ποσό 1.500.000 ευρώ.

Στην προσπάθεια θα συνδράμει οικονομικά και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου με το ποσό των 5.000.000 ευρώ, το δε υπόλοιπο ποσό θα καλυφθεί με δανεισμό.

Βάσει της μελέτης που έχει γίνει προβλέπεται οι Αγρότες μετά τον τρίτο χρόνο να έχουν από την επένδυση αυτή ένα εισόδημα της τάξης των 4.000 ευρώ το χρόνο το οποίο και θα φτάσει μετά από έξι χρόνια στις 7.000 ευρώ ετησίως.

«Θεωρούμε με την επένδυση αυτή οι Αγρότες μας θα έχουν ένα σημαντικό συμπληρωματικό εισόδημα, το οποίο θα τους επιτρέψει να ανασάνουν οικονομικά, να μείνουν στο χωριό τους, να καλλιεργήσουν, να παράγουν και να ζήσουν τις οικογένειες τους.

Πλέον όμως της οικονομικής απολαβής που θα έχουν οι Αγρότες, εκείνο που πιστεύουμε είναι ότι θα μπορέσουν να βοηθηθούν για την επίτευξη του μακροχρόνιου στόχου που υπάρχει, δηλαδή την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου επενδυτικού σχεδίου θα ακολουθήσει και δεύτερο που θα αφορά άλλα 500 μέλη ώστε σε πρώτη φάση ο αριθμός των Αγροτών να φτάσει τους 1.000 και σε δεύτερο στάδιο να φτάσει τον αριθμό των 2.000 που είναι και ο τελικός στόχος με ορίζοντα πενταετίας. «Το μεγαλόπνοο αυτό όραμα στην τελική του μορφή θα αποτελείται από επένδυση των 100.000.000 ευρώ».

Ήδη ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου ξεκίνησε τη διαδικασία δημιουργίας δύο αυτόνομων ενεργειακών κοινοτήτων οι οποίες βάσει των πλεονεκτημάτων του σχετικού νόμου 4513/2018 θα προχωρήσουν στην υλοποίηση όλου του επενδυτικού εγχειρήματος της πρώτης φάσης.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr