NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Σταϊκούρας: Έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την άρση των capital controls

Σταϊκούρας: Έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την άρση των capital controls

«Εργαζόμαστε, σοβαρά και μεθοδικά, ώστε οι κεφαλαιακοί περιορισμοί που επιβλήθηκαν το καλοκαίρι του 2015, εξαιτίας της ανεύθυνης πολιτικής της προηγούμενης διακυβέρνησης, να αποτελέσουν οριστικά και πλήρως παρελθόν για τη χώρα».

Αυτό τόνισε ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής», υπογραμμίζοντας πως «ήδη έχουμε ξεκινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς».

«Η σχετική διάταξη νόμου είναι έτοιμη, η έκθεση αξιολόγησης των επιπτώσεων ολοκληρώνεται από την Τράπεζα της Ελλάδος, και το προσεχές διάστημα θα αποσταλούν προς αξιολόγηση από τους εμπλεκόμενους θεσμούς. Πιστεύουμε ότι μετράμε πλέον αντίστροφα για την οριστική άρση των κεφαλαιακών περιορισμών. Ώστε να κλείσει, 4 χρόνια μετά, ένα θλιβερό κεφάλαιο της ελληνικής οικονομίας».

Πρόσθεσε, παράλληλα, πως θα υπάρχει «το συντομότερο δυνατόν» και δεύτερη μείωση του ΕΝΦΙΑ ενώ οι μειώσεις φόρων για επιχειρήσεις και νοικοκυριά θα εφαρμοστούν και αυτές το συντομότερο, «Οι φορολογικές ελαφρύνσεις αφορούν, μεταξύ άλλων, την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και του τέλους επιτηδεύματος, τη μείωση φορολογικών συντελεστών για φυσικά πρόσωπα και τη μείωση του ΦΠΑ.

Αυτό που μπορώ να σας πω αυτή τη στιγμή, και το οποίο έχει συζητηθεί και προσδιορισθεί, είναι ότι θα προχωρήσουμε, το 2020, στη μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις από το 28% στο 24% για τα εισοδήματα του 2019» δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr