NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Βουλγαρία: Προωθεί απλοποιημένο σύστημα ΦΠΑ για την τόνωση του πρωτογενούς τομέα

Βουλγαρία: Προωθεί απλοποιημένο σύστημα ΦΠΑ για την τόνωση του πρωτογενούς τομέα

Στην ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής αποσκοπεί το νέο απλοποιημένο σύστημα ΦΠΑ το οποίο εισήγαγε το βουλγαρικό Υπουργείο Γεωργίας, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

Ο ενιαίος συντελεστής 20% για το ΦΠΑ, θεωρείται ο κύριος μοχλός ανταγωνιστικότητας για τη γείτονα χώρα. Παρόλα αυτά, η Βουλγαρία αντιμετωπίζει δυσκολίες ως προς την αντιμετώπιση του ανταγωνισμού των γειτονικών της χωρών, οι οποίες προσφέρουν αγροτικά προϊόντα σε χαμηλότερες τιμές, όπως η Ελλάδα, της οποίας τα φρούτα και λαχανικά που εξάγονται στη Βουλγαρία κοστολογούνται αισθητά χαμηλότερα.

Σε δήλωσή στη Nova TV, ο Αναπληρωτής Υπουργός Γεωργίας, Chavdav Marinov, υποστηρίζει πως η ιδέα πίσω από την επικείμενη μεταρρύθμιση στον ΦΠΑ είναι η απαλλαγή των παραγωγών από τον φόρο εξ’ολοκλήρου, ο οποίος και θα καταβάλλεται μόνο από τους εμπόρους λιανικής.

Αναλυτικότερα, ο κ. Marinov κατέστησε σαφές πως «το τιμολόγιο δεν θα έχει αυτό το 20% και οι αγρότες θα είναι σε θέση να επανεπενδύσουν τα χρήματα, για παράδειγμα σε σπόρους και προετοιμασίες. Ο τελευταίος στην αλυσίδα θα πληρώσει ΦΠΑ». Ο Αναπληρωτής Υπουργός πρόσθεσε ότι «οι εταιρείες μεταποίησης θα επωφεληθούν επίσης από το νέο καθεστώς και δεν θα πληρώσουν ΦΠΑ για την πρώτη ύλη». Παρόμοια κίνηση έγινε με επιτυχία και στον χώρο της παραγωγής σιτηρών.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr