NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Καινοτομία & έρευνα
ανάγνωση

Το πρώτο Κέντρο Κινεζικών Μελετών στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Το πρώτο Κέντρο Κινεζικών Μελετών στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Συνάντηση για έναρξη συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Πειραιώς και της Κινεζικής Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών (CASS) του Πεκίνου, πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς μεταξύ του Πρύτανη Άγγελου Κότιου και του Καθηγητή Huang Ping, Γενικού Διευθυντή του Ινστιτούτου Ευρωπαϊκών Σπουδών της CASS για την ίδρυση του μοναδικού στην Ελλάδα «Κέντρου Κινέζικων Μελετών» (Centre of China Studies), με τη συνεργασία του Ιδρύματος Αικατερίνη Λασκαρίδη του Πειραιά.

Η CASS είναι το μεγαλύτερο Think Tank της Κίνας, με πάνω από 35 ερευνητικά ινστιτούτα και περισσότερους από 3.200 ερευνητές. Σύμφωνα με τον Πρύτανη Άγγελο Κότιο η αξιοποίηση των συμφωνιών με τα κινέζικα πανεπιστήμια (υπάρχει ήδη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Πειραιώς και της Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών της Σαγκάης) θα αναδείξει τον Πειραιά σε επιστημονική γέφυρα φιλίας και συνεργασίας με την Κίνα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι καθηγητές Παντελής Παντελίδης Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Διοικητικών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, Αθανάσιος Πλατιάς του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών και η Δρ. Χριστίνα Κοντογουλίδου Υπεύθυνη του Γραφείου Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr