NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Μηταράκης: Στοίχημα η δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας

Μηταράκης: Στοίχημα η δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας

Την αναγκαιότητα να καταστεί η Ελλάδα πόλος έλξης για νέες επενδύσεις και για απεμπλοκή των όσων βαλτώνουν εδώ και χρόνια επεσήμανε ο υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, Νότης Μηταράκης, καλεσμένος στην εκπομπή του ALPHA «Εκτός Γραμμής». Στόχο συνιστά η δημιουργία πολλών νέων ποιοτικών θέσεων εργασίας και παράλληλα η στήριξη της πλήρους απασχόλησης.

«Υπάρχουν πολλές επενδύσεις που δεν ξεκινούν και μεταφράζονται σε θέσεις εργασίας. Αυτό που είπε πετυχημένα ο κ. Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη είναι ότι μειώνουμε φόρους, κάνουμε πιο ελκυστικές τις επενδύσεις στη χώρα, αλλάζουμε διαδικασίες, π.χ. μέσω της δημιουργίας του ενιαίου ψηφιακού χάρτη. Θέλω να πιστεύω ότι από το 2020 πολλές από αυτές τις επενδύσεις θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας» είπε ο κ. Μηταράκης, ενώ όταν εκλήθη να σχολιάσει βίντεο για νέους πτυχιούχους που δεν βρίσκουν εργασία στο αντικείμενό τους, διερωτήθηκε: «Όταν δεν επιτρέπουμε ως χώρα οι επενδύσεις που έχουν έρθει στη χώρα να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, γιατί μας προκαλεί έκπληξη να δουλεύει ένας μηχανολόγος σε λαϊκή, αφού δεν υπάρχουν έργα;»

Παράλληλα, για τον υφυπουργό κρίσιμο ζήτημα αποτελεί το ποσοστό όσων εργάζονται σε σχέση πλήρους απασχόλησης.«Στη Θεσσαλονίκη παρουσιάστηκε συγκεκριμένο σχέδιο με κίνητρα και αντικίνητρα για να μετατρέψουμε θέσεις εργασίας από μερικής απασχόλησης σε πλήρους. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα τώρα. Δεν είναι μόνο να μειωθεί το ποσοστό ανεργίας από το 17% στο 16%»

Τέλος, ο κ. Μηταράκης αναφορικά με την κατάργηση του «βάσιμου λόγου απόλυσης», προσέθεσε πως «Η ύπαρξη αποζημίωσης είναι ένα αντικίνητρο. Κανείς δεν απολύει χωρίς λόγο αν χρειάζεται πράγματι έναν εργαζόμενο και δεν καταβάλλει κάποιους μήνες αποζημίωσης χωρίς λόγο. Για να γίνει μια απόλυση πάντα υπάρχει ένας λόγος. Καμία επιχείρηση δεν απολύει πληρώνοντας έξι μήνες αποζημίωση και παίρνει έναν άλλον για την επόμενη μέρα. Επίσης, αποτελεί αντικίνητρο στην πράξη η επιχείρηση να προσλαμβάνει μόνο ευκαιριακά.

Το κίνητρο μιας κοινωνικής πολιτικής είναι να υπάρχουν θέσεις εργασίας και για να γίνει αυτό χρειάζονται και επιχειρήσεις και εργαζόμενοι. Συνεπώς, όταν βλέπουμε στην ΕΡΓΑΝΗ τον Ιούλιο να αυξάνονται οι απολύσεις, ως αποτέλεσμα των μέτρων του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό δεν είναι καθόλου κοινωνικό. Τον Ιούλιο αυξήθηκαν οι απολύσεις, τον Αύγουστο μειώθηκαν. Μπορεί να μην έχουμε στοιχεία πολλών μηνών, αλλά μόλις εφαρμόστηκε ο βάσιμος λόγος απόλυσης, η αγορά αντέδρασε αρνητικά και χάθηκαν θέσεις εργασίας. Ο Αύγουστος του 2019 είναι ο καλύτερος Αύγουστος εδώ και πάρα πολλά χρόνια και αυτό σημαίνει ότι κάτι αλλάζει» πρόσθεσε ο κ. Μηταράκης.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr