NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Καινοτομία & έρευνα
ανάγνωση

ΜΙα ελληνική εταιρεία επιλέχθηκε από την NASA για την καινοτομία της

ΜΙα ελληνική εταιρεία επιλέχθηκε από την NASA για την καινοτομία της

Στις δέκα πιο καινοτόμες εταιρείες στον κόσμο, βάσει της επιλογής που πραγματοποίησε η NASA, βρέθηκε η Nanobionic, μια ελληνική εταιρεία με γραφεία στην Αθήνα και τη Νέα Υόρκη.

Η επιλογή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του iTech initiative της NASA, μια προσπάθεια για την εξεύρεση καινοτόμων ιδεών που αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις και που αναμένεται πως θα καλύψουν τα κενά σε πέντε κρίσιμους τομείς που ορίζονται ότι α έχουν πιθανό αντίκτυπο στη μελλοντική εξερεύνηση του διαστήματος.

Η NASA έχει επιλέξει 10 φιναλίστ για να παρουσιάσουν τις ιδέες τους στις 7-8 Οκτωβρίου στο φόρουμ iTech στο Las Cruces του Νέου Μεξικού. Οι επικεφαλής από διάφορα κέντρα και τη βιομηχανία θα ακούσουν τις παρουσιάσεις και θα συναντηθούν με τους συμμετέχοντες. Οι κριτές της NASA θα επιλέξουν τους τρεις νικητές του διαγωνισμού.

Οι ιδέες που υποβάλλονται σε αυτόν τον κύκλο σχετίζονται με τέσσερις κύριους τομείς τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένης της πυκνότητας αποθήκευσης ενέργειας, τεχνολογιών αποδοτικής κατανάλωσης ενέργειας, ιατρικών ανακαλύψεων, καθώς και ακτινοπροστασίας. Ένας πέμπτος τομέας, που αναφέρεται ως καινοτομία X-factor, περιλαμβάνει τεχνολογίες που μπορεί να μην ταιριάζουν στα άλλα θέματα, αλλά θα μπορούσαν να επηρεάσουν σημαντικά την εξερεύνηση του διαστήματος.

Η Nanobionic ιδρύθηκε το 2011 από τους αδελφούς Ψιψίκα, προσφέροντας καινοτόμες λύσεις στον τομέα των υφασμάτων υψηλής τεχνολογίας. Χρησιμοποιώντας μια κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνολογία, τα προϊόντα που βασίζονται στην τεχνολογία της προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα πλεονεκτημάτων ευεξίας και απόδοσης.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr