NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Aldemar Academy: Ιδέα δημιουργίας ενός θεματικού πάρκου για τα Ολυμπιακά ιδεώδη

Aldemar Academy: Ιδέα δημιουργίας ενός θεματικού πάρκου για τα Ολυμπιακά ιδεώδη

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το φετινό Aldemar Academy που πραγματοποιήθηκε για 3η χρονιά στο Aldemar Olympian Village.

Στο φετινό πρόγραμμα συμμετείχαν φοιτητές του ΜΒΑ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με βασικό στόχο την κατάρτιση business plan για ένα ζήτημα διαφοροποίησης του ελληνικού τουρισμού στην Ηλεία και δεν είναι άλλο από τη δημιουργία του 1ου Σύγχρονου Βιωματικού Πάρκου Ολυμπιακού Ιδεώδους.

Το πρόγραμμα ήταν συνδιοργάνωση του Ομίλου Aldemar Resorts και της Future Leaders η οποία είχε ως κύριο στόχο την ανάπτυξη ικανοτήτων ηγεσίας για τους συμμετέχοντες μέσα από βιωματικές ασκήσεις, προσαρμοσμένες στις διεθνείς απαιτήσεις του σύγχρονου management.

Η πρόκληση που τέθηκε από το Aldemar Academy 2019 ήταν οι φοιτητές να καταρτίσουν business plan για τη δημιουργία του 1ου Σύγχρονου Βιωματικού Πάρκου Ολυμπιακού Ιδεώδους, που θα ενσωματώνει τις αρχές των Ολυμπιακών Αγώνων, το πνεύμα του ευ αγωνίζεσθαι, την αξία και σημασία της εκεχειρίας αλλά και επιμέρους θεματολογία όπως η ολυμπιακή διατροφή, η άμυλα και ο σεβασμός στο πολιτιστικό και φυσικό περιβάλλον.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Aldemar Resorts, κ. Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, στάθηκε στη σημασία της πρωτοβουλίας Aldemar Academy και όσα προσφέρει φέτος στους φοιτητές του ΜΒΑ, τονίζοντας ότι:

«Η πραγματική ομορφιά της δημιουργίας ξεκινάει όταν ένα παρθένο μυαλό επεξεργάζεται μια ώριμη ιδέα. Σήμερα στο 3ο Aldemar Academy που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το MBA του ΟΠΑ και το Future Leaders και παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, κ. Φαρμάκη συζητήθηκε η ιδέα της Δημιουργίας, κοντά στην Ολυμπία, ενός πράσινου θεματικού πάρκου με θέμα τα Ολυμπιακά ιδεώδη.

Μια ιδέα, που θα κληθούν να επεξεργαστούν οι Φοιτητές του μεταπτυχιακού του ΟΠΑ , σε συνεργασία με τους φορείς και τις επιχειρήσεις στις περιφέρειες δυτικής Ελλάδος. Μυαλά, Πόροι και ενέργεια στην επίτευξη αυτού του μεγαλεπήβολου στόχου».

Ο καθηγητής στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής του ΜΒΑ κ. Γιώργος Κουρέτας ευχαρίστησε αρχικά για τη φιλοξενία τον όμιλο Aldemar Resorts ενώ εστίασε και στον στόχο του προγράμματος που είναι η εύρεση τρόπων με τους οποίους θα μπορέσουν οι φοιτητές του ΜΒΑ να διαμορφώσουν ένα Business Plan για τη δημιουργία του πρώτου θεματικού πάρκου στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας.

Το παρών στο πρόγραμμα έδωσε και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, κ. Νεκτάριος Φαρμάκης. Ο κ. Φαρμάκης μιλώντας για το πρόγραμμα τόνισε τα εξής:

«Είχα τη χαρά σήμερα να δώσω το παρών στην πρότυπη ακαδημία του Ομίλου Aldemar Resorts. Είχα την ευκαιρία να μιλήσω με νέους φοιτητές, νέους ανθρώπους για το επαγγελματικό τους μέλλον όσο και για το μέλλον της χώρας μας η οποία περνάει μέσα από τη δική τους δημιουργικότητα, τις δικές τους ιδέες, τα δικά τους θέλω. Αυτό που είδα. είναι η ελπίδα και στην ελπίδα ποντάρουμε ως πολιτεία. Η ιδέα της Δημιουργίας ενός σύγχρονου, πράσινου θεματικού πάρκου στην Αρχαία Ολυμπία είναι μια ιδέα που εμείς σαν Περιφερειακή Αρχή, και πολλοί άλλοι πριν από εμάς, έχουμε εντοπίσει ως ένα μοναδικό asset που έχουμε σαν Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας που δεν είναι τίποτα άλλο από την Αρχαία Ολυμπία, την ιστορία μας, τα Ολυμπιακά Ιδεώδη. Είναι μια πρωτοβουλία που βασίζεται σε μια ιδέα η οποία ενώνει και έχει πολλά βήματα ακόμα να κάνει. Εμείς είμαστε εδώ να στηρίξουμε την προσπάθεια των φοιτητών μέχρι αυτή η πρωτοβουλία να γίνει πρόταση. Πρόταση υλοποιήσιμη, πρόταση που θα μπορεί να χρηματοδοτηθεί».

Το φετινό Aldemar Academy πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Future Leaders, το MBA του ΟΠΑ και είχε την στήριξη των NBG, TITAN και WIND.

Η συνέχεια του προγράµµατος θα πραγµατοποιηθεί στην Αθήνα, όπου οι µεταπτυχιακοί φοιτητές, έχοντας εκπονήσει το Project που τους έχει ανατεθεί από τον Όμιλο Aldemar Resorts, θα το παρουσιάσουν σε επίσημη εκδήλωση παρουσία όλων των ενδιαφερόμενων.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr