NEWSFLASH...
Startup
ανάγνωση

A. Raccagna, Lime: Βασική προτεραιότητα η συνεργασία με τις τοπικές Αρχές στην Ελλάδα

A. Raccagna, Lime: Βασική προτεραιότητα η συνεργασία με τις τοπικές Αρχές στην Ελλάδα

Ο Alessio Raccagna, Διευθυντής Κυβερνητικών Σχέσεων της Lime για Ελλάδα και Ιταλία, μιλάει σήμερα στο epixeiro.gr για την παρουσία και τις δράσεις της εταιρείας στην χώρα μας, με αφορμή και την πρόσφατη Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2019.

Συμμετέχετε και φέτος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2019. Τι σημαίνει για την Lime η συγκεκριμένη διαδικασία;

Αυτή είναι δεύτερη χρονιά που η Lime συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας με εκδηλώσεις και συνεργασίες σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις όπου δραστηριοποιούμαστε, συμπεριλαμβανομένων των Δήμων Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου και Ρεθύμνου στην Ελλάδα. Είμαστε ενθουσιασμένοι που αποτελούμε κομμάτι μιας τόσο σημαντικής πρωτοβουλίας που προωθεί την καθαρή και βιώσιμη αστική κινητικότητα, καθώς οι υπηρεσίες που προσφέρουμε σε όλο τον κόσμο ευθυγραμμίζονται πλήρως με τους στόχους της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Ποια είναι σήμερα η συνεισφορά της ελληνικής πολιτείας, όσον αφορά στην προώθηση «πράσινων» τρόπων βιώσιμης μετακίνησης στις πόλεις; Ποια η συνεργασία που υπάρχει με τη νέα κυβέρνηση και ποιες οι προτάσεις σας προς αυτήν;

Ξεκινήσαμε την δράση μας στην Ελλάδα μόλις πριν από 9 μήνες και από την αρχή συνεργαστήκαμε στενά με τις τοπικές αρχές σε όλες τις πόλεις, για να τις ενημερώσουμε για τις υπηρεσίες μας και πως αυτές μπορούν να βοηθήσουν τις πόλεις να γίνουν πιο πράσινες και καθαρές. Προτείναμε επίσης στους Δήμους και στις τέσσερις πόλεις που δραστηριοποιούμαστε να συνεργαστούμε σε μηνιαία βάση για να τους παρέχουμε χρήσιμα δεδομένα που θα τους βοηθήσουν να υιοθετήσουν λύσεις έξυπνης κινητικότητας στις πόλεις, ενώ συμμετέχουμε σε ομάδες εργασίας με τις τοπικές αρχές για να διαμορφώσουμε ένα φιλικό νομοθετικό πλαίσιο για τα ηλεκτρικά πατίνια στην Ελλάδα, παρέχοντας παραδείγματα από βέλτιστες πρακτικές που ακολουθούνται σε άλλες χώρες.

Η συνεργασία με τις τοπικές αρχές στην Ελλάδα παραμένει βασική προτεραιότητα της Lime και σκοπεύουμε να συνεχίσουμε την επικοινωνία μας μαζί τους ώστε να προσφέρουμε τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες σε όλους τους Έλληνες χρήστες μας.

Η Lime δραστηριοποιείται σήμερα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη. Ποια η εικόνα που έχετε από τις συγκεκριμένες πόλεις, όσον αφορά στις δυνατότητες που υπάρχουν για ανάπτυξη της βιώσιμης κινητικότητας, βάσει και της νοοτροπίας των χρηστών / οδηγών;

Ξεκινήσαμε από την πόλη της Θεσσαλονίκης, η οποία έγινε και η πρώτη μεσογειακή πόλη στην οποία είχε δραστηριότητα η Lime εκείνη την περίοδο. Ακολούθησε η Αθήνα έναν μήνα αργότερα και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ξεκινήσαμε πιλοτικά σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο στην Κρήτη. Σε όλες τις πόλεις διαπιστώνουμε πολύ μεγάλες δυνατότητες για την Lime, όχι μόνο επειδή προσελκύουν ένα πολύ μεγάλο αριθμό τουριστών που είναι ήδη εξοικειωμένοι με την χρήση των Lime, αλλά κυρίως γιατί αυτές οι πόλεις - και ειδικότερα η Αθήνα και Θεσσαλονίκη - υποφέρουν από κυκλοφοριακή συμφόρηση και μόλυνση.

Αισθανόμαστε ότι οι υπηρεσίες που προσφέρουμε μπορούν να ενθαρρύνουν τους πολίτες να αφήσουν τα αυτοκίνητά τους στο σπίτι και να χρησιμοποιήσουν τα ηλεκτρικά πατίνια μας για τις σύντομες μετακινήσεις τους μέσα στην πόλη, συνεισφέροντας ενεργά στο να είναι η πόλη καθαρή και βιώσιμη για όλους. Είμαστε πολύ χαρούμενοι με την θερμή υποδοχή από τους Έλληνες που χρησιμοποιούν τα πατίνια μας καθημερινά σε όλες τις πόλεις για να πάνε στη δουλειά τους, ή να πάνε στα μαγαζιά ή να επισκεφτούν φίλους και οικογένεια.

Παράλληλα, μας χαροποιεί το γεγονός ότι οι Έλληνες σέβονται τα ηλεκτρικά πατίνια - παρά κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις βανδαλισμού που παρατηρήθηκαν στην αρχή. Επομένως, πραγματικά πιστεύουμε ότι και οι τέσσερις πόλεις έχουν πολύ μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης της έξυπνης κινητικότητας και είμαστε εδώ για να τις βοηθήσουμε να το κάνουν πραγματικότητα.

Δώστε μας μια στατιστική εικόνα των χρηστών που έχει η Lime στην Ελλάδα. Πόσοι χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες σας, ποιος είναι ο ρυθμός ανάπτυξης, ποια η γενικότερη εικόνα που υπάρχει;

Στην Ελλάδα ξεπεράσαμε το 1 εκατομμύριο χρήστες πριν από μερικές ημέρες, κάτι που είναι ένα εντυπωσιακό νούμερο, αν σκεφτείτε ότι ξεκινήσαμε την λειτουργία μας στην χώρα μερικούς μήνες πριν. Ο αριθμός των χρηστών μας συνεχώς αυξάνεται γιατί η Ελλάδα έχει υπέροχο καιρό σχεδόν όλο τον χρόνο και παράλληλα την επισκέπτονται εκατομμύρια τουρίστες από όλο τον κόσμο που χρησιμοποιούν τα πατίνια μας για να ξεναγηθούν μέσα στην πόλη.

Γενικότερα, ποια θα λέγατε πως είναι η επίδραση της παρουσίας των υπηρεσιών της Lime σε πόλεις όπως η Αθήνα; Υπάρχει κάτι που ξεχωρίζετε;

Οι Αθηναίοι καθώς και οι επισκέπτες της πόλης από το εξωτερικό αγαπούν τις υπηρεσίες μας γιατί μπορούν να μετακινηθούν εύκολα στο κέντρο της πόλης με έναν διασκεδαστικό τρόπο, να οργανώσουν ομαδικές βόλτες με τη χρήση του Group Ride, ενός χαρακτηριστικού που λανσάραμε το καλοκαίρι στην Ελλάδα και κυρίως μπορούν να αφήσουν πίσω τα αυτοκίνητά τους και να αποφύγουν την κίνηση. Ο αντίκτυπος των υπηρεσιών μας στο μέλλον θα μπορούσε να αλλάξει σημαντικά τον τρόπο με τον οποίο οι Έλληνες μετακινούνται στις πόλεις, υιοθετώντας πιο βιώσιμους, οικολογικούς και διασκεδαστικούς τρόπους μετακίνησης όπως είναι τα ηλεκτρικά πατίνια της Lime. Αυτό θα κάνει τις πόλεις μας πιο καθαρές, πιο ασφαλείς και πιο βιώσιμες για όλους τους πολίτες.

Στο επίκεντρο των φετινών δράσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας βρίσκεται και το θέμα της ασφάλειας. Ποια η στρατηγική της Lime γύρω από αυτό; Με ποιους τρόπους συνεισφέρετε στην ασφάλεια τους και ποιες οι βασικές σας συμβουλές;

Η ασφάλεια αποτελεί κύρια προτεραιότητα της Lime και έτσι εστιάσαμε δράσεις μας σε αυτό τον τομέα κατά τη διάρκεια της φετινής Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας. Οργανώσαμε σεμινάρια για την ασφαλή οδήγηση - τα «First Ride» - σε όλες τις πόλεις που δραστηριοποιούμαστε στην Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων, τα τοπικά στελέχη της Lime παρείχαν δωρεάν εκπαίδευση σε όλους τους νέους χρήστες για το πώς να οδηγούν με ασφάλεια τα ηλεκτρικά πατίνια μας.

Στις εκδηλώσεις αυτές παρείχαμε επίσης δωρεάν κράνη για να ενθαρρύνουμε τους χρήστες μας να τα χρησιμοποιούν όταν οδηγούν. Είδαμε ότι οι πολίτες σε όλη την Ελλάδα απόλαυσαν τα σεμινάρια και πιστεύουμε ότι μέσω αυτών καταφέραμε να προωθήσουμε ακόμα περισσότερο τις συμβουλές μας για την ασφαλή χρήση των πατινιών σε όλη τη χώρα. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας σε όλες τις πόλεις για να ενημερώσουμε όσους περισσότερους χρήστες μπορούμε.

Παράλληλα, η Lime διοργάνωσε το καλοκαίρι στην Αμερική το πρώτο Συνέδριο για την Ασφάλεια για να υπογραμμίσει όλα τα θέματα που σχετίζονται με την ασφαλή χρήση και να προτείνει λύσεις. Το συνέδριο είχε μεγάλη επιτυχία και η Lime εξετάζει την διοργάνωσή του και σε άλλες χώρες το επόμενο διάστημα.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι κάθε χρήστης μας, πριν ακόμα ξεκλειδώσει το πατίνι και ξεκινήσει τη βόλτα του, καλείται να διαβάσει όλες τις οδηγίες που προτείνουμε στην εφαρμογή μας και να συμμορφωθεί με αυτές, ενώ έχουμε τοποθετήσει ευδιάκριτα αυτοκόλλητα πάνω στα πατίνια που απαγορεύουν τη χρήση σε άτομα κάτω των 18 ετών. Με τις αλλαγές που φέρνει η μικροκινητικότητα στις ζωές μας και στην μετακίνηση μέσα στην πόλη, ως πάροχοι οφείλουμε να εξασφαλίσουμε ότι οι χρήστες μας αλλά και οι υπόλοιποι πολίτες μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα και με ασφάλεια.

Προς το κλείσιμο, θα ήθελα να μιλήσουμε λίγο για το μέλλον. Ποιος ο ρόλος που προβλέπετε πως θα διαδραματίσει η μικροκινητικότητα σε αυτό; Πόσο κοντά βρισκόμαστε στο να είναι τα πατίνια και τα ποδήλατα ένας από τους κυρίαρχους τρόπους μετακίνησης;

Στην Lime θα θέλαμε να δούμε την υιοθέτηση της μικροκινητικότητας όσο περισσότερο γίνεται καθώς αυτή θα βελτιώσει την ποιότητα της ζωής μας. Δεν μπορούμε να προβλέψουμε πότε θα γίνει αυτό, αλλά σίγουρα υπάρχει μια τάση προς αυτή την κατεύθυνση. Οι άνθρωποι δεν θέλουν πλέον να σπαταλούν χρόνο κολλημένοι στην κίνηση με το αυτοκίνητο, θέλουν να κινούνται ελεύθερα και εμείς είμαστε εδώ για να προσφέρουμε αυτή την υπηρεσία. Βλέπουμε καθημερινά όλο και περισσότερους ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο να χρησιμοποιούν τα πατίνια μας. Μόλις πριν από μερικές ημέρες καταγράψαμε 100 εκατομμύρια βόλτες σε όλο τον κόσμο, ένα καταπληκτικό επίτευγμα δεδομένου ότι η εταιρεία ξεκίνησε τη δράση της πριν δύο χρόνια.

Πώς θα αναπτυχθεί, από εδώ και πέρα, η στρατηγική της Lime στην Ελλάδα; Ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι, τα επόμενα βήματα; Υπάρχουν άλλες πόλεις στις οποίες θα διατεθούν οι υπηρεσίες σας;

Έχουμε δεσμευτεί να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας σε όσους περισσότερους ανθρώπους σε όλη την Ελλάδα και στην Ευρώπη. Μόλις καταλήξουμε στην επόμενη στάση μας στην Ελλάδα, θα ακούσετε από εμάς και από τον πρώτο πολίτη της πόλης που θα οδηγήσει το πατίνι μας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr