NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Χρηματοδότησεις
ανάγνωση

Δύο Έλληνες founders με έδρα το Σαν Φρανσίσκο «μπαίνουν» στο δίκτυο της Endeavor

Δύο Έλληνες founders με έδρα το Σαν Φρανσίσκο «μπαίνουν» στο  δίκτυο της Endeavor
29_09_2019 | 17:44 29_09_2019 | 17:45
epixeiro icon Ειδήσεις | Χρηματοδότησεις

Το δίκτυο της Endeavor καλωσόρισε δύο επιχειρηματίες με εντυπωσιακή διεθνή πορεία, τον Ανδρέα Ραπτόπουλο (Matternet) και τον Τάσσο Ρουμελιώτη (NumberAI). Οι εταιρείες με έδρα το Σαν Φρανσίσκο επιλέχθηκαν στο 90ο Διεθνές Πάνελ Επιλογής (ISP) στην Ατλάντα, Η.Π.Α. στις 23-25 Σεπτεμβρίου 2019. Το Διεθνές Πάνελ Επιλογής αποτελεί την κορύφωση της διαδικασίας αξιολόγησης και επιλογής των νέων Endeavor Entrepreneurs. Ανάμεσα στους αξιολογητές ήταν και ο Αντρέας Σταυρόπουλος, partner της Threshold Ventures (πρώην DFJ).

H Matternet, που εκπροσωπήθηκε από τον ιδρυτή της Ανδρέα Ραπτόπουλο, έχει αναπτύξει μία από τις κορυφαίες τεχνολογικές πλατφόρμες παγκοσμίως για on demand, εναέρια παράδοση μικρών δεμάτων σε πόλεις και γενικότερα κατοικημένες περιοχές. Η εταιρεία κατασκευάζει τα δικά της drones και παρέχει υπηρεσίες παράδοσης με drones σε νοσοκομεία στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ευρώπη, μεταφέροντας υψηλής και ζωτικής σημασίας ιατρικό υλικό σε πυκνοκατοικημένες περιοχές. Η Matternet είναι η πρώτη εταιρεία που ξεκίνησε εμπορικές μεταφορές με πιστοποιημένα drones στις Ηνωμένες Πολιτείες και πρόσφατα σύναψε αποκλειστική πολυετή στρατηγική συνεργασία με την UPS για την ανάπτυξη τέτοιων λύσεων σε άλλα νοσοκομεία σε ολόκληρη την Αμερική. Η εταιρεία έχει ήδη σηκώσει πάνω από $25 εκ. από επενδυτές όπως οι Boeing, Andreessen Horowitz και Sony.

Η NumberAI, που εκπροσωπήθηκε από τον ιδρυτή της εταιρείας Τάσσο Ρουμελιώτη, είναι μια πλατφόρμα επικοινωνίας που επιτρέπει στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να εξυπηρετούν αποτελεσματικά τους πελάτες μέσω SMS, Facebook, WhatsApp και άλλες υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων. Η τεχνολογία της NumberAI μετατρέπει κάθε σταθερή τηλεφωνική γραμμή σε γραμμή που μπορεί να δέχεται μηνύματα και έτσι οι μικρές επιχειρήσεις μπορούν να ανταποκρίνονται άμεσα, γρήγορα και αποτελεσματικά στις ανάγκες των πελατών πριν τους χάσουν επειδή δε μπόρεσαν να απαντήσουν στο τηλέφωνο. Η Numa, η έξυπνη ΑΙ μηχανή της NumberAI, μαθαίνει από τις συνομιλίες και μπορεί να αυτοματοποιήσει ένα σημαντικό τμήμα της εξυπηρέτησης πελατών, όπως απαντήσεων σε συχνές ερωτήσεις, παραγγελίες, κλείσιμο ραντεβού και άλλες.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Endeavor, Παναγιώτης Καραμπίνης, δήλωσε: «Η στρατηγική της Endeavor Greece είναι να εντάξουμε στο παγκόσμιο δίκτυο μας ταυτόχρονα με τους ταχέως αναπτυσσόμενους Έλληνες επιχειρηματίες στην χώρας μας, και τους επιχειρηματίες μας που βρίσκονται στο εξωτερικό. Θα τους παρέχουμε τη διεθνή στήριξη του δικτύου της Endeavor και την ίδια στιγμή θα δημιουργήσουμε για αυτούς όλες τις κατάλληλες προϋποθέσεις να ξεκινήσουν νέα τμήματα και επενδυτική δραστηριότητα στην Ελλάδα. Η διεθνής αντίληψη και εξωστρέφεια τους καθώς και τα δίκτυα που έχουν αναπτύξει θα έχουν τεράστια οφέλη για την Ελληνική οικονομία και η Endeavor είναι μια πλατφόρμα που μπορεί να ενισχύσει και να πολλαπλασιάσει τις συνδέσεις αυτές.»

Η Endeavor είναι ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός που επιλέγει και στηρίζει ταχέα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις ανά τον κόσμο με τη βοήθεια των κορυφαίων επιχειρηματικών ηγετών και επενδυτών παγκοσμίως. Από το 1997, έχουν επιλεγεί περισσότεροι από 1900 Endeavor Entrepreneurs από 1200 εταιρείες παγκοσμίως, οι οποίοι έχουν εξασφαλίσει περισσότερες από 3εκ. θέσεις εργασίας, ενώ το 2018 κατέγραψαν τζίρους άνω των €20 δις. Από το 2012, που ξεκίνησε η λειτουργία της Endeavor στην Ελλάδα, υποστηρίζει τις παρακάτω 23 ελληνικές εταιρείες: Blueground, Centaur, CHB - Christodoulou Brothers, Dust+Cream, Ergon, FrezyDerm, Green Cola, Hellas Direct, HotelBrain, InstaShop, Konva, NumberAI, Matternet, MTI, Oseven Telematics, Papadimitriou, Pollfish, Raymetrics, Softomotive, SYCHEM, Think Digital Group (TDG), Workable, Yodiwo.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr